Super 8 - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: Super 8 - Michael Giacchino

#61 Post autor: DanielosVK » śr kwie 13, 2011 16:38 pm

Ale to nie są stwory. :>
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#62 Post autor: Mystery » śr kwie 13, 2011 16:59 pm

DanielosVK pisze:Ale to nie są stwory. :>
Żeś chyba king konga z '33 nie widział, stwory i to straszne :) :wink:

A zdjęcie niby potwora z Super 8 miało już wyciec do neta jakiś czas temu i w sumie nawet bym w to nie uwierzył, gdyby nie wygląd potwora, który wygląda jak projekt Neville'a Page'a (twórca monsterów z Cloverfield, Star Treka czy Avatara)

Kto chce niech wchodzi, choć to zapewne kolejna zmyła producentów.
http://niezlekino.pl/images/2011/03/super-8-monster.jpg

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#63 Post autor: Tomek » śr kwie 13, 2011 17:17 pm

Wiadome, że podpucha ;) Chociaż, fakt wygląda to jak robota Page'a, który wcześniej robił potwory dla Abramsa do "Star Treka" i "Cloverfielda". To jakiś odrzut, bo nie wierzę, żeby stwór wyglądał tak :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#64 Post autor: Mystery » śr kwie 13, 2011 17:27 pm

Tomek pisze:Wiadome, że podpucha ;) Chociaż, fakt wygląda to jak robota Page'a, który wcześniej robił potwory dla Abramsa do "Star Treka" i "Cloverfielda". To jakiś odrzut, bo nie wierzę, żeby stwór wyglądał tak :)
Ale coś takiego z łatwością mogło by wyważyć właz z pociągu :wink: A co do podpuch, to materiały dotyczące finałowego odcinka Lost zostawione niby przypadkiem w restauracji, też miały być podpuchą, a jak się później okazało był to EPIC FAIL twórców :D

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#65 Post autor: Tomek » śr kwie 13, 2011 17:34 pm

No mogłoby, nie przeczę, ale te błony i te zęby jak u piranii jakoś mnie nie przekonują jako potencjalny design obcego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#66 Post autor: Mystery » śr kwie 13, 2011 17:38 pm

Tomek pisze:No mogłoby, nie przeczę, ale te błony i te zęby jak u piranii jakoś mnie nie przekonują jako potencjalny design obcego :)
Page pracował też przy Piranii 3d :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#67 Post autor: Koper » śr kwie 13, 2011 17:48 pm

Heh, zaczyna się jak z Cloverfieldem... Wielkie podbijanie bębenka, podpuchy, strzępki informacji... kampania marketingowa u Abramsa jest ciekawsza jak jego filmy. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#68 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 13, 2011 18:30 pm

Ja nie wchodzę, gdyż nie chcę sobie zepsuć zabawy. Przynajmniej wiemy, że potworem nie będzie Cthulhu, gdyż do pociągu by się nie zmieścił. :D Ale i tak liczę na coś ciekawego, tylko dlaczego wychodzicie z założenia, że ta istota będzie zła :? To, że robi rozpierduchę może np. oznaczać wewnętrzne zagubienie itd. :wink:
Sorry, ale na 99% już wiem, że będziesz w czerwcu rozczarowany :D Takie są prawa hype'u :P
Nie rozumiem i nie zgadzam się :? Znam dwa przykłady, gdzie to prawo zostało złamane. Weźmy np. "Avatar" Camerona. Chyba wobec żadnego innego filmu w ostatnim czasie nie było tyle oczekiwań i nadziei. I co? I bomba, film przerósł oczekiwania i wszyscy żyli długo i szczęśliwie :)

Czy też przed rokiem "Inception". Pamiętam nawet jak Koper z Adamem & Co. upominali mnie mniej więcej tak: "Wawrzek ty tak się nie podniecaj, gdyż narobisz sobie wiele oczekiwań, a potem będzie dupa". Ale ja sobie z tego nic nie robiłem i dalej pompowałem mój balon oczekiwań. A po premierze filmu przez kilka godzin szukałem szczęki, która gdzieś mi opadła :D

A w sumie czy wedle tej teorii to "Tree of Life" będzie dla wielu największym rozczarowaniem roku :) :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#69 Post autor: DanielosVK » śr kwie 13, 2011 18:53 pm

A mnie zarówno "Avatar", jak i "Incepcja" zawiodły. OK, Incepcja mi się naprawdę podobała, ale oczekiwałem czegoś większego. Za to "Avatar" to zawód na całego.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#70 Post autor: Tomek » śr kwie 13, 2011 20:05 pm

Wawrzyniec pisze: A w sumie czy wedle tej teorii to "Tree of Life" będzie dla wielu największym rozczarowaniem roku :) :wink:
Akurat pod filmy rodzaju "Tree of Life" ta teoria niezbyt się sprawdza, bo czy to było rozczarowanie czy arcydzieło zweryfikują lata po premierze. Tym bardziej, jeżeli to są filmy, które gdzieś tam zyskują po kolejnych obejrzeniach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#71 Post autor: Koper » czw kwie 14, 2011 09:57 am

Wawrzyniec pisze:Czy też przed rokiem "Inception". Pamiętam nawet jak Koper z Adamem & Co. upominali mnie mniej więcej tak: "Wawrzek ty tak się nie podniecaj, gdyż narobisz sobie wiele oczekiwań, a potem będzie dupa". Ale ja sobie z tego nic nie robiłem i dalej pompowałem mój balon oczekiwań. A po premierze filmu przez kilka godzin szukałem szczęki, która gdzieś mi opadła :D
Oj tam, żeby Ciebie to rozczarowało, to musieliby Hansa rejectować. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#72 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 14, 2011 15:56 pm

Ale mnie się ten film naprawdę szalenie podoba. A, że jeden z ulubionych kompozytorów skomponował do niego muzykę, która jeszcze bardziej zwiększa poziom genialności to tym lepiej.

Ale dobra nie offtopujmy tu już i skoncentrujmy się na "Super 8". W sumie to bardzo ciekaw jakiego typu muzykę otrzymam. Chciałbym jakiś dobry chwytliwy temat.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#73 Post autor: muaddib_dw » wt kwie 19, 2011 10:49 am

Wawrzyniec pisze: Ale dobra nie offtopujmy tu już i skoncentrujmy się na "Super 8". W sumie to bardzo ciekaw jakiego typu muzykę otrzymam. Chciałbym jakiś dobry chwytliwy temat.
Coś na miare tego http://www.youtube.com/watch?v=MiOe501d5JA :D lub tego http://www.youtube.com/watch?v=ZgA-REPKfvc że o geniuszu nie wspomnę http://www.youtube.com/watch?v=01ZMLzNbp-I

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#74 Post autor: Mystery » wt kwie 19, 2011 10:59 am

Nie ma szans :D Ale S8 nie zapowiada się raczej na kino familijne, także melodii w takich klimatach raczej tam nie uświadczymy, bardziej coś takiego :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=ZVCNC5IVJXY

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#75 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 19, 2011 16:54 pm

Ja mam nadzieję, że Giacchino napisze jakiś dobry motyw przewodni, temat. Gdyż jeżeli mam być szczery to w niektórych jego pracach własnie mi tego brakuje. Oczywiście "Up" posiada fajny temat itd. ale mimo wszystko chyba za bardzo oczekuję od Giacchino, że będzie drugim Williamsem, który do każdego filmu będzie wyrazisty temat pisał. A wiadomo, że nie możliwe jest, aby ktoś został drugim Williamsem. Ale mimo to liczę, że Giacchino skomponuje jakiś kawałek, który automatycznie będzie się kojarzył z "Super 8", tak jak "Roar" kojarzy się z "Crovelfieldem" i "Godzilla".

ODPOWIEDZ