pełna zgoda - ten film ogląda się tylko dla sceny z mostem i dla prologu Freemana. a płyta to IMO największa żenada Williamsa w ostatnich 20 latach - i mówie to ja, jego fanboj.Koper pisze:Ja tam nie trawię tego filmu w niemal wszystkich aspektach.
Czego ostatnio słuchaliście?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Raczej nie, bo Williams jest zbyt dobrym orkiestratorem, żeby iść w plamę dźwięku. Ta ścieżka jest fenomenalnie rozpisana na orkiestrę i tę orkiestrę słychać, tyle że jest to bardziej awangardowe niż zwykle. Ta muzyka wbrew pierwszemu wrażeniu niesie ze sobą sporo treści. Wszczepianie efektów dźwiękowych masz prędzej w horrorach ostatnich lat - z reguły słabe, ale w sumie samo przez się nie oznacza jeszcze czegoś złego...dziekan pisze:Niektore utwory brzmią doslownie tak jakby ktos do orginalnej partytury wszczepił efekty dźwiękowe.
Jest tak czy nie?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
He, jaki holokaust? Przylecieli, narobili szumu i popadali jak muchy.Marek Łach pisze:Film mógł być o wiele lepszy, ale nikt dotąd nie oddał lepiej kosmicznego holokaustu niż Spielberg w scenach z tripodami.

Ech, książka Wellsa sprzed ponad wieku a tysiąc razy lepsza.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ten film ma jeden problem i ten problem zwie się David Koepp. Najbardziej przereklamowany scenarzysta Hollywoodu, koleś który nie potrafi sklecić sensownego 2-godzinnego skryptu. Od połowy WotW jest filmem o niczym.
Intersection Scene, Ferry Scene etc. Freeman mówi o kilku mld zabitych. Istna majówka. Książka Wellsa jest archaiczna i smętna, obiekt muzealny niestety.Koper pisze:He, jaki holokaust? Przylecieli, narobili szumu i popadali jak muchy.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Freeman mówi... Łał... nakręćmy film, w którym Freeman przeczyta książkę Wellsa.Marek Łach pisze:Intersection Scene, Ferry Scene etc. Freeman mówi o kilku mld zabitych. Istna majówka.

Płód Spielberga to i do muzeum się nie nadaje.Marek Łach pisze:Książka Wellsa jest archaiczna i smętna, obiekt muzealny niestety.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nie wiem kto, wiem że prawie wszystkie scenariusze Koeppa to kupy, z ostatnim Indym na czele... W WotW nie ma po prostu pomysłu na fabułę, kolejne sceny ucieczek wystarczają na pół filmu, a potem zaczyna się nuda z Robbinsem w jednej z głównych ról. WotW ma cudowne pojedyncze sceny, ale brakuje scenariuszowego wykończenia.No kurde dobrze Koeep nie Koepp czy jak on sie zwie nieważne!!
A kto miał napisac scenariusz?
Jakiego filmu znowu oczekiwałeś Marek?
Łohohoho.Koper pisze:Freeman mówi... Łał... nakręćmy film, w którym Freeman przeczyta książkę Wellsa. Very Happy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A czy Spielberg już się pozbierał po umoczeniu w lewy interes swojego ziomka? Taka strata nie przechodzi bez powikłań na umyśle..
Ostatnio zmieniony pn kwie 19, 2010 22:09 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mnie tam intrygowało na seansie tylko jedno. Kiedy to się skończy.Marek Łach pisze:Dziury scenariuszowe a dziura zamiast scenariusza to dwie różne rzeczy.To i tak cud, że Spielberg pracując z tym skryptem zdołał tak w wielu miejscach intrygujący film nakręcić.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
To było w zeszłym roku bodaj (a może 2 lata temu). Jakiś "rekin" giełdowy zbałamucił bogatych Amerykanów wiadomego pochodzenia i ci oddali mu kupę forsy. Później okazało się, że to było coś ala piramidka finansowa. Nie śledziłem sytuacji, ale już chyba jest po wyroku. Najlepsze jest to, że ofiary same się dopraszały, żeby oszust wziął od nich forsę, bo stworzył wokół tego interesu aurę tajemniczości - tylko dla wybranych.Marek Łach pisze:A o co chodziło? Bo nawet nie wiem.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +