Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
tak jak zapowiadali 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przez cały czas zima chyba w ogóle sobie nie poszła. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
wtf?
no trzeci sezon gorzej zacząć nie mogli - takich nudów nie było nawet w całym 2 sezonie. nic się nie dzieje, same gadki przy stołach i tyle. jedyny dialog warty uwagi to rozmowa karła z ojcem.. z ciekawostek to są przez chwilę cycki i smok (ta scena z trailera). muzyki nie ma praktycznie w ogole, jeden z najmniej uscore'owionych odcinków jaki pamiętam, ale i nie bylo w zasadzie gdzie tej muzy dawać..
#FUCKVINYL
Fajny odcinek, podobał mi się, a co do muzyki, to wcale jej tak mało nie ma, ogólnie jest OK, bez rewelacji, ale nic nie kiksuje, całkiem dobrze podłożona, postęp nadal jest.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
I fajnie, że czołówka się dalej rozwija, choć jakichś specjalnych odstępów od oryginału nie wychwyciłem, a szkoda.
- Wojteł
- John Williams
Zacząłem oglądać, więc na razie skrytykuję jedną rzecz:
Trzeci tom Pieśni Lodu i Ognia otwierała bitwa ludzi z Nocnej Straży z Upiorami na wzgórzu, zwanym Pieścią Pierwszych Ludzi, w której ostatecznie nocna straż odparła przeciwnika, ale została dość mocno zmasakrowana (chyba stracili dwie trzecie ludzi). No a tutaj mamy ciemność, dwa krzyki, szczęk miecza i po bitwie. No ale co zrobić, budżetu nie przeskoczą.
Trzeci tom Pieśni Lodu i Ognia otwierała bitwa ludzi z Nocnej Straży z Upiorami na wzgórzu, zwanym Pieścią Pierwszych Ludzi, w której ostatecznie nocna straż odparła przeciwnika, ale została dość mocno zmasakrowana (chyba stracili dwie trzecie ludzi). No a tutaj mamy ciemność, dwa krzyki, szczęk miecza i po bitwie. No ale co zrobić, budżetu nie przeskoczą.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Przy kokosach jakie zarabia serial, argument małego budżetu jest trudny do przyjęcia.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wojteł
- John Williams
No, ale pewnie to wszystko zgarniają producenci i nie chcą z łap wypuścić nic a nic na efekty
Może chodziło o ograniczenia czasowe, ale to też nie jest nie do przejścia - mogliby zekranizować więcej scen z książki, gdyby tylko zrezygnowali z durnych fillerów w postaci scen burdelowych z niezbyt atrakcyjnymi aktorkami.

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jeżeli to prawda to się rozczaruję i to dość mocno. Czytając sobie trzeci tom sagi wyobrażałem to sobie jako fajne epickie starcie, takie na mniej więcej pół godziny czasu ekranowego. Z dedykowanymi tylko tej scenie motywami muzycznymi.Wojtek pisze:Zacząłem oglądać, więc na razie skrytykuję jedną rzecz:
Kokosów to oni na tym za bardzo nie zbijają, trudno to policzyć, z racji tego, że nie płaci się za konkretny odcinek (no pomijając VOD, ale to marginalne przychody), tylko abonament za całe HBO, a tam jest też sporo innych seriali. No i te średnie 4 miliony widzów na odcinek to całkiem dobra oglądalność, ale też rekordowo dużo to jednak nie jest. A na sprzedaży DVD/BR zarabiają ok. 25 milionów $ przy jednym sezonie.Kaonashi pisze:Przy kokosach jakie zarabia serial, argument małego budżetu jest trudny do przyjęcia.
mają rację.. ten serial jest sporo przereklamowany. drugi sezon ledwo zmęczyłem, takie nudy. jak takie coś ma zachęcić do tych książek to ja dziękuje....
#FUCKVINYL