JOHN CARTER - Michael Giacchino
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino
A czy dorzucili kilka scen jak w przypadku Mrocznego Widma w 3D?

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
" Król Lew " na BD nie wygląda już tak dobrze, jak " Piękna i Bestia ", widać skazy na ekranie, takie pasy, jak na innych animacjach w HD oglądanych na necie - w " Pięknej i Bestii " takich skaz nie byłoTemplar pisze:
3D nie widziałem, ale mi się te konwersje Disney'a podobają, a to dlatego, że przy okazji robią porządny remastering, Król Lew na Blu-Ray'u wygląda fantastycznie, teraz czekam na wydanie BR Pięknej i Bestii, bo z tego co słyszałem to tam też ładnie obraz odnowili.
ogólnie, jak dla mnie 3D jest do niczego i staram się jak mogę nie oglądać filmów w tym formacie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Świetny film - aż mi głupio, że w niego wątpiłem. Tak, chwilami trąci myszką, ale generalnie świeższy i ciekawszy od Avatara.
Muzyka w filmie - może nie magia, jakoś nie mogę się odpędzić od myśli, że Goldsmith i Horner at his prime by lepsze rzeczy sklecili, ale nie zmienia to faktu, że to jedna z lepiej wypadających w filmie ilustracji Giacchino. Po prostu odlskulowa przygoda - mniam!
Muzyka w filmie - może nie magia, jakoś nie mogę się odpędzić od myśli, że Goldsmith i Horner at his prime by lepsze rzeczy sklecili, ale nie zmienia to faktu, że to jedna z lepiej wypadających w filmie ilustracji Giacchino. Po prostu odlskulowa przygoda - mniam!
To też, ale jest jeszcze coś czego nie było w zwiastunie i bez czego nie było by AvataraChodzi o motyw ex-żołnierza po przejściach, obecnie pacyfistę, który dołącza do obcej sobie kultury i wspomaga ją w walce?

I to w filmie z 2012 roku, to jest najpiękniejszePo prostu odlskulowa przygoda - mniam!

Na sucho nie robi to tak dużego wrażenia, ale w tym krótkim montażu, pozwól, że powtórzę po Tobie, geniuszbardzo podobała mi się też scena walki Cartera z Tharkami z przeplatanymi retrospekcjami Cartera, w której leciał Carter They Come, Carter They Fall, no powtórzę się - geniusz

The Sound and Music of John Carter
http://soundworkscollection.com/johncarter
Cały wywiad z MG z premiery filmu
http://www.youtube.com/watch?v=mhk6hCQSEIs
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
im więcej tego słucham tym dłużej się przekonuje o słuszności swego zdania. Muzyka solidna, ale kompletnie nie wpływa na moje emocje. No i jeszcze ten za słaby temat. To praktycznie deklasuje ją ze scoru 5-tkowego czy 4-kowego. Ot Solidna trójczyna 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
A u mnie, po filmie i jak tam teraz kolejny raz słucham, będzie najprawdopodobniej pierwsza od 2007 roku pełna "piąteczka" dla filmu
Dlaczego? Po pomimo, iż może do końca na maxa nie zasługuje, to nadarza się ku temu okazja i ja z niej skorzystam, bo nie wiadomo kiedy nadarzy się kolejna, a że mamy deficyt najwyższych ocen, nawet się nie będę zbytnio wahać 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
No w przypadku Giacchino to tylko się wahasz między albo 4 albo 5Mystery Man pisze:A u mnie, po filmie i jak tam teraz kolejny raz słucham, będzie najprawdopodobniej pierwsza od 2007 roku pełna "piąteczka" dla filmuDlaczego? Po pomimo, iż może do końca na maxa nie zasługuje, to nadarza się ku temu okazja i ja z niej skorzystam, bo nie wiadomo kiedy nadarzy się kolejna, a że mamy deficyt najwyższych ocen, nawet się nie będę zbytnio wahać

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Bzdura
Już więcej filmowych Giacchino ma u mnie 3 niż 5
No ale nie piszmy tu o mnie 

Świetna scena, emocjonalnie chyba najlepsza w filmieMystery Man pisze:bardzo podobała mi się też scena walki Cartera z Tharkami z przeplatanymi retrospekcjami Cartera, w której leciał Carter They Come, Carter They Fall, no powtórzę się - geniusz
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A co Ty się tak boisz spoilerować, jak i tak wszyscy tę historyjkę znają od 100 lat...?Mystery Man pisze:To też, ale jest jeszcze coś czego nie było w zwiastunie i bez czego nie było by AvataraChodzi o motyw ex-żołnierza po przejściach, obecnie pacyfistę, który dołącza do obcej sobie kultury i wspomaga ją w walce?![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie chce spoilerować, bo to ważny i ciekawy wątek filmuKoper pisze:A co Ty się tak boisz spoilerować, jak i tak wszyscy tę historyjkę znają od 100 lat...?Na dodatek była już ekranizacja od studia Asylum.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Chodzi ci o wątek nie kompletnego przenoszenia, ale robienia tak jakby "kopii" (i wszczepiania świadomości chcącej się przenieść na Barsoom osoby? 

Tak
Jakby nie było, John Carter leży sobie na ziemi, a jego "avatar" hasa po marsie 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Pan Józek z Chociul po dużej ilości bimbru też leży na ziemi gdy jego świadomość hasa po Marsie. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński