JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#571 Post autor: Ghostek » sob mar 10, 2012 00:09 am

A czy dorzucili kilka scen jak w przypadku Mrocznego Widma w 3D?
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#572 Post autor: lis23 » sob mar 10, 2012 00:30 am

Templar pisze:
3D nie widziałem, ale mi się te konwersje Disney'a podobają, a to dlatego, że przy okazji robią porządny remastering, Król Lew na Blu-Ray'u wygląda fantastycznie, teraz czekam na wydanie BR Pięknej i Bestii, bo z tego co słyszałem to tam też ładnie obraz odnowili.
" Król Lew " na BD nie wygląda już tak dobrze, jak " Piękna i Bestia ", widać skazy na ekranie, takie pasy, jak na innych animacjach w HD oglądanych na necie - w " Pięknej i Bestii " takich skaz nie było
ogólnie, jak dla mnie 3D jest do niczego i staram się jak mogę nie oglądać filmów w tym formacie.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Mefisto

#573 Post autor: Mefisto » sob mar 10, 2012 01:18 am

Świetny film - aż mi głupio, że w niego wątpiłem. Tak, chwilami trąci myszką, ale generalnie świeższy i ciekawszy od Avatara.
Muzyka w filmie - może nie magia, jakoś nie mogę się odpędzić od myśli, że Goldsmith i Horner at his prime by lepsze rzeczy sklecili, ale nie zmienia to faktu, że to jedna z lepiej wypadających w filmie ilustracji Giacchino. Po prostu odlskulowa przygoda - mniam!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#574 Post autor: Mystery » sob mar 10, 2012 10:41 am

Chodzi o motyw ex-żołnierza po przejściach, obecnie pacyfistę, który dołącza do obcej sobie kultury i wspomaga ją w walce?
To też, ale jest jeszcze coś czego nie było w zwiastunie i bez czego nie było by Avatara :wink:
Po prostu odlskulowa przygoda - mniam!
I to w filmie z 2012 roku, to jest najpiękniejsze :)
bardzo podobała mi się też scena walki Cartera z Tharkami z przeplatanymi retrospekcjami Cartera, w której leciał Carter They Come, Carter They Fall, no powtórzę się - geniusz :D
Na sucho nie robi to tak dużego wrażenia, ale w tym krótkim montażu, pozwól, że powtórzę po Tobie, geniusz :)

The Sound and Music of John Carter
http://soundworkscollection.com/johncarter

Cały wywiad z MG z premiery filmu
http://www.youtube.com/watch?v=mhk6hCQSEIs

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#575 Post autor: bladerunner22 » sob mar 10, 2012 11:16 am

im więcej tego słucham tym dłużej się przekonuje o słuszności swego zdania. Muzyka solidna, ale kompletnie nie wpływa na moje emocje. No i jeszcze ten za słaby temat. To praktycznie deklasuje ją ze scoru 5-tkowego czy 4-kowego. Ot Solidna trójczyna :wink:
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#576 Post autor: Mystery » sob mar 10, 2012 12:27 pm

A u mnie, po filmie i jak tam teraz kolejny raz słucham, będzie najprawdopodobniej pierwsza od 2007 roku pełna "piąteczka" dla filmu :) Dlaczego? Po pomimo, iż może do końca na maxa nie zasługuje, to nadarza się ku temu okazja i ja z niej skorzystam, bo nie wiadomo kiedy nadarzy się kolejna, a że mamy deficyt najwyższych ocen, nawet się nie będę zbytnio wahać :wink:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#577 Post autor: bladerunner22 » sob mar 10, 2012 12:33 pm

Mystery Man pisze:A u mnie, po filmie i jak tam teraz kolejny raz słucham, będzie najprawdopodobniej pierwsza od 2007 roku pełna "piąteczka" dla filmu :) Dlaczego? Po pomimo, iż może do końca na maxa nie zasługuje, to nadarza się ku temu okazja i ja z niej skorzystam, bo nie wiadomo kiedy nadarzy się kolejna, a że mamy deficyt najwyższych ocen, nawet się nie będę zbytnio wahać :wink:
No w przypadku Giacchino to tylko się wahasz między albo 4 albo 5 :mrgreen: . Więc żadna różnica :P .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#578 Post autor: Mystery » sob mar 10, 2012 12:56 pm

Bzdura :P Już więcej filmowych Giacchino ma u mnie 3 niż 5 :P No ale nie piszmy tu o mnie :wink:

Mefisto

#579 Post autor: Mefisto » sob mar 10, 2012 15:02 pm

Mystery Man pisze:bardzo podobała mi się też scena walki Cartera z Tharkami z przeplatanymi retrospekcjami Cartera, w której leciał Carter They Come, Carter They Fall, no powtórzę się - geniusz :D
Świetna scena, emocjonalnie chyba najlepsza w filmie

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#580 Post autor: Koper » sob mar 10, 2012 15:59 pm

Mystery Man pisze:
Chodzi o motyw ex-żołnierza po przejściach, obecnie pacyfistę, który dołącza do obcej sobie kultury i wspomaga ją w walce?
To też, ale jest jeszcze coś czego nie było w zwiastunie i bez czego nie było by Avatara :wink:
A co Ty się tak boisz spoilerować, jak i tak wszyscy tę historyjkę znają od 100 lat...? :P Na dodatek była już ekranizacja od studia Asylum. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#581 Post autor: Mystery » sob mar 10, 2012 16:07 pm

Koper pisze:A co Ty się tak boisz spoilerować, jak i tak wszyscy tę historyjkę znają od 100 lat...? :P Na dodatek była już ekranizacja od studia Asylum. :D
Nie chce spoilerować, bo to ważny i ciekawy wątek filmu :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#582 Post autor: Ghostek » sob mar 10, 2012 16:28 pm

Chodzi ci o wątek nie kompletnego przenoszenia, ale robienia tak jakby "kopii" (i wszczepiania świadomości chcącej się przenieść na Barsoom osoby? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#583 Post autor: Mystery » sob mar 10, 2012 16:32 pm

Tak :P Jakby nie było, John Carter leży sobie na ziemi, a jego "avatar" hasa po marsie :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#584 Post autor: Ghostek » sob mar 10, 2012 16:34 pm

Hasa to bardzo trafne określenie.
Dosłownie jak Koń Rafał :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#585 Post autor: Koper » sob mar 10, 2012 17:06 pm

Pan Józek z Chociul po dużej ilości bimbru też leży na ziemi gdy jego świadomość hasa po Marsie. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ