Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
W tej nowej wersji fajne jest tylko to, że Godzilla nie jest antagonistą i dlatego film jest bliższy Japońskiemu oryginałowi.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wojteł
- John Williams
eee... Heloł? Oglądałeś w ogóle japoński oryginał? I nie chodzi mi o te zjebane filmy z serii Showa, tylko pierwszy film z 1954 roku?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
Coś tam liznąłem ale daaaawno temu i pamiętam, że Godzilla broniła mieszkańców przed innymi potworami.Wojtek pisze:eee... Heloł? Oglądałeś w ogóle japoński oryginał? I nie chodzi mi o te zjebane filmy z serii Showa, tylko pierwszy film z 1954 roku?
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
LISU FAILlis23 pisze:Coś tam liznąłem ale daaaawno temu i pamiętam, że Godzilla broniła mieszkańców przed innymi potworami.Wojtek pisze:eee... Heloł? Oglądałeś w ogóle japoński oryginał? I nie chodzi mi o te zjebane filmy z serii Showa, tylko pierwszy film z 1954 roku?
(Dawno nie było )
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
"Również jego relacje z ludzkością zmieniały się, często z filmu na film. W filmie z 1954 r. Godzilla był przedstawiony jako śmiertelne zagrożenie dla ludzkości, zwłaszcza dla Japonii, której miasta atakuje i niszczy, zabijając przy tym wielu ludzi. Potwór był metaforą obawy Japończyków przed atakiem jądrowym – nadciągał ze wschodu, jak B-29, który zrzucił bombę atomową na Hiroszimę. Część późniejszych filmów (np. pierwsze filmy z serii Shōwa, czy Godzilla, Mothra i Król Ghidorah: Wielka bitwa potworów) również przedstawia Godzillę w ten sposób.
W innych filmach potwór jest swego rodzaju antybohaterem, wciąż groźnym dla ludzi, lecz zarazem walczącym z innymi zagrażającymi ludzkości potworami. W ostatnich filmach z serii Shōwa Godzilla jest przedstawiony jeszcze inaczej - jako antropomorficzny superbohater, przyjaciel ludzkości i jej obrońca przed innymi potworami."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Godzilla
W innych filmach potwór jest swego rodzaju antybohaterem, wciąż groźnym dla ludzi, lecz zarazem walczącym z innymi zagrażającymi ludzkości potworami. W ostatnich filmach z serii Shōwa Godzilla jest przedstawiony jeszcze inaczej - jako antropomorficzny superbohater, przyjaciel ludzkości i jej obrońca przed innymi potworami."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Godzilla
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wojtek pisze:pierwszy film z 1954 roku?
lis23 pisze:pamiętam, że Godzilla broniła mieszkańców przed innymi potworami
Ze zrozumieniem, Lisu, czytamy, ze zrozumieniem.W filmie z 1954 r. Godzilla był przedstawiony jako śmiertelne zagrożenie dla ludzkości
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Jeszcze Koprze zapomniałeś o tym
lis23 pisze:W tej nowej wersji fajne jest tylko to, że Godzilla nie jest antagonistą i dlatego film jest bliższy Japońskiemu oryginałowi.
- lis23
No tak, ale gdzie ja pisałem, że chodziło mi o pierwszy film o Godzilli?, ja pisałem raczej o serii a nie o konkretnym filmie a tradycją tego forum i jego forumowiczów jest czepianie się słówek, jakby im to dodawało +50 do bycia coolWojtek pisze:Jeszcze Koprze zapomniałeś o tym
lis23 pisze:W tej nowej wersji fajne jest tylko to, że Godzilla nie jest antagonistą i dlatego film jest bliższy Japońskiemu oryginałowi.
Tylko On, Williams John
Tylko on, Elton John
Tylko on, Elton John
- Wojteł
- John Williams
Lisie, sorry, ale zarówno piszcząc o japońskim ORYGINALE, jak i odpowiadając na moje precyzyjne, konkretne pytanie o film z 1954 roku, dość jednoznacznie wskazujesz na film z 1954. Jak Ci nie chodziło o ten, to trzeba było to zaznaczyć odpowiadając na moje pytanie o tenże film.
Przenieście się do wątku filmowego jak chcecie sobie analizę historyczno-filmową robić...
- Wojteł
- John Williams
Ty nam powinieneś podziękować, że ten temat jeszcze jest na górze
spoko czekamy tylko jeszcze na pogrom w Twojej recce i wtedy można już będzie definitywnie spuścić zasłonę milczenia na ten słabiutki tworek. to będzie taki alter ego Szerloka u Hansika - o gówienkach sie nie gada, zakupuje głęboko i udaje że nigdy ich nie było - wszyscy są zdrowsi i humory dopisują - i pasi, tacy akurat komposerzy na to zasługują żeby czasem poudawać
#FUCKVINYL
Adaś ma życiówkę, znalazł sobie chłopca do bicia
ja? co user tu przychodzi i pisze jak ten score wygląda - wyjątek to Ty i Paweł, kiedyśgrześ to troll więc on zawsze pochwali na przekór , ale nich mu będzie że jego też doliczam do Was - więc 3 osoby. nawet Maras (!) zbeształ ten score słusznie. a cała reszta forum? cóż, macie pecha Olo też miał ale zostało mu już wybaczone.
#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Ale Ty manipulujesz, hpek, ani też Paweł nigdzie nie chwalili tego score'u (poza paroma elementami), a jedynie bronili go przed Twoim durnym hejtem. hp_gof ocenił zresztą zarówno płytę, jak i muzykę w filmie na 3,5, to ja już więcej dałem, bo 4 Poza tym też Mefisto, bartex9, lis23, Ghostek i kiedyśgrześ mówili, że muzyka dobrze się spisuje w obrazie. A, że muzyka słabo wypada to tylko Marek, WhiteHussar oraz ravaell (no i jeszcze Ty) twierdzili, a nie co druga osoba. No i jeszcze jojok21, Wojtek napisali, że średniak. Także 8 osób - dobrze, 2 osoby - średniak, 4 osoby - źle. Także przestań pierdzielić, że tylko hp_gof i Paweł chwalą ten score, a reszta hejtuje.Adam pisze:ja? co user tu przychodzi i pisze jak ten score wygląda - wyjątek to Ty i Paweł, kiedyśgrześ to troll więc on zawsze pochwali na przekór , ale nich mu będzie że jego też doliczam do Was - więc 3 osoby. nawet Maras (!) zbeształ ten score słusznie. a cała reszta forum? cóż, macie pecha Olo też miał ale zostało mu już wybaczone.
Poza tym, mam Ci wkleić jeszcze raz wszystkie recki, w których chwalą score? Będzie ich zdecydowanie więcej, niż recek chwalących Powstanie Warszawskie
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar