Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Twoja ocena Man of Steel

5 - score roku, tylko Hans tak potrafi!
2
6%
4 - bardzo dobre, Hans w formie i z jajem
6
18%
3 - solidno-przeciętne, ale Flight jest w dechę
10
30%
2 - rozczarowujące, nie o takiego Zimmera walczyliśmy
12
36%
1 - katastrofa (opcja broxtonowo-clemmensenowo-southallowa)
3
9%

Liczba głosów: 33

Wiadomość
Autor
Templar

Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny

#526 Post autor: Templar » wt cze 25, 2013 23:11 pm

Jest jeszcze jedna aplikacja - WaterTower Music, po jej otworzeniu uruchamia się kamera i po najechaniu na te znaczki kryptońskie, które są umieszczone w książeczce otwierają nam się różne filmiki o tworzeniu muzyki. Przynajmniej tutaj nie trzeba kodu :P

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#527 Post autor: filold » wt cze 25, 2013 23:39 pm

kiedyśgrześ pisze:no przecież sugerowałem osobny wątek na ta wielką wydawniczą hucpę, btw widział ktoś tą europejską tekturę na oczy, czy w sieci, ciekawi mnie, czy coś takiego jest w realu? po tej 40% podwyżce ceny pojawiło to się w polskich sklepach?
Adam pisał, że przesunęli na 29.06 premierę

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#528 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 26, 2013 07:02 am

ok. potwierdzam na 100%, lśniąca paskudna tektura :P tak, że jak ktoś to kupi w polskim sklepie za stówkę, niech się pochwali wyczynem, odciąży nieco Wawrzyńca :P

sądząc jednak po wynikach ankiety wielu takich nie będzie, co ja tam widzę, 5 osób spogląda w przyszłość z nadzieją, 13 ugrzęzło w otchłani przeszłości, trójkowej ósemki nie wliczam do rozważań na zasadach odwróconej mediany, nie potrafią się opowiedzieć, nie ma ich, w świecie sztuki nie ma miejsca na obojętność i jakieś trójki :P

no i przejrzałem ten film dokładnie pod muzę, odrzucając jakieś wypełniacze, jedyny poważny brak to ten numer z Lois o którym wspomniałem gdzieś tam wcześniej, inserty wykorzystane w kilku miejscach filmu, no ale sam numer podstawowy to taki od dechy do dechy, prolog-przetworzenie-finał, zresztą piwotalny punkt obrazu "możesz uratować ich wszystkich", ciekawe dlaczego tego nie ma, może Hansu nie był autorem?
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#529 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 07:25 am

mówiłem Wam dawno że u nas będzie tektura bo taką dostałem oficjalną informację mailem z sony. babka miała dwie rzeczy do wyboru - metal lub tekturę, i wybrała nieprzypadkowo tekturę więc tu nie było przypadku :P ale ta nowa cena u nas to śmiech na sali, bo taniej wyjdzie sprowadzić z usa metalboxa niż kupować u nas papierek. sporo taniej.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#530 Post autor: Cisek » śr cze 26, 2013 12:53 pm

W nowym numerze Empire (od wczoraj w sprzedaży) w comiesięcznej analizie wybranego OST jest oczywiście bohater tematu :). Hans rozprawia się z każdym utworem tłumacząc co poeta miał na myśli. Jeśli będzie zainteresowanie to w wolnej chwili mogę spróbować przepisać tekst. Tylko nie wiem czy jest sens przy tak skrupulatnej analizie Pawła :)?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#531 Post autor: Paweł Stroiński » śr cze 26, 2013 13:05 pm

To spisz tam, gdzie Hans się ze mną nie zgadza :mrgreen:

Moja interpretacja nie jest przecież jedynie słuszna :)

hp_gof

#532 Post autor: hp_gof » śr cze 26, 2013 16:30 pm

Po co przepisywać? Zrób i wklej po prostu zdjęcie :P A jeśli to wydanie online, to jakiego print screena czy co ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#533 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 19:50 pm

grzesiu, cena lp ci w polszy rośnie - już 185 zeta :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#534 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 26, 2013 20:08 pm

no pisałem już o tym, co mi tam empik wymyśli z preorderem za 75 :) data premiery przesunęła się o miesiąc, sprawdzałem wczoraj kartę, zamówienie za 75 aktualne, zobaczymy co wykombinują i czy poddam się bez walki :)

coś czuję, że z wielkich planów kupienia wszystkich wydawnictw (nawet tektury) zostanie mi tylko puszka :) marzenia, że zrzędzące baby wpłyną na sprzedaż i kupię to kiedyś tanio są raczej mgliste, a prawie dwóch stów to ja za Hansika z całym szacunkiem nie dam :)
Obrazek

Templar

#535 Post autor: Templar » śr cze 26, 2013 20:14 pm

Spokojnie, będziesz miał za 75zł :)
§ 5
Ceny produktów

1. Spółka zamieszcza informacje o produktach na stronie Sklepu Internetowego empik.com i sprzedaje ww. produkty za pośrednictwem Internetu.
2. Ceny na stronie Sklepu Internetowego empik.com zamieszczone przy produkcie:

(a) zawierają podatek VAT i podawane są w złotych polskich;
(b) nie zawierają informacji na temat kosztów przesyłki.
3. Ceną wiążącą i ostateczną jest cena produktu podana w koszyku w chwili składania zamówienia przez Klienta na stronie Sklepu Internetowego empik.com.
4. Informacja na temat całkowitej wartości zamówienia przedstawiana jest w Koszyku po dokonaniu przez Klienta wyboru formy dostawy przedmiotu zamówienia oraz formy płatności.
5. Spółka zastrzega sobie prawo do dokonywania na bieżąco zmian w cenach produktów oraz do przeprowadzania i odwoływania wszelkiego rodzaju akcji promocyjnych oraz wyprzedaży. Uprawnienie, o którym mowa w poprzednim zdaniu, nie ma wpływu na zamówienia złożone przed datą wejścia w życie zmiany ceny, warunków akcji promocyjnych lub wyprzedaży.
6. Promocje w Sklepie Internetowym empik.com nie podlegają łączeniu, o ile regulamin danej promocji nie stanowi inaczej.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#536 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 20:18 pm

ta jasne, anulują mu towar z infem że brak/oop itp. nieraz miałem taką sytuację że się powołałem na ten regulamin to mi odpisywali że ok ale tego towaru już nie ma, dystrybutor zrezygnował itd stąd kasują zamówienie.
NO CD = NO SALE

Templar

#537 Post autor: Templar » śr cze 26, 2013 20:20 pm

Takie coś to może zrobić tylko jeśli rzeczywiście produkt był niedostępny, czyli Sony Polska musiałoby zrezygnować nagle z wydawania tego winyla.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#538 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 20:22 pm

zobaczymy- sam jestem ciekaw w sumie, bo nie chce mi się wierzyć żeby empik mu z własnej kieszeni dopłacił przeszło stówę :lol: ALE ja nie miałem sytuacji z tak drogimi płytami i nie z LP, więc zobaczmy jak to złodzieje rozegrają. obawiam się że czeka go spora mailologia :P
NO CD = NO SALE

Templar

#539 Post autor: Templar » śr cze 26, 2013 20:25 pm

Jeśli dystrybutor ma to w ofercie, a sklep mówi ci, że towar niedostępny to do Rzecznika Konsumentów idziesz i sprawa będzie zaraz załatwiona. W sądzie sklep by musiał udowodnić, że nie miał możliwości uzyskania płyty od polskich dystrybutorów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#540 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 20:26 pm

ok ale to wymaga papierków i załatwiania, więc mówię że może grzesia czekać przeprawa z urzędasami czy to empiku czy państwa :P
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ