Howard Shore - Hobbit
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Howard Shore - Hobbit
Into the West jest dobre tylko do momentu aż wchodzi refren. Wtedy całość sypie się jak domek z kart.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Co ma znaczyć leży na całej linii? Piękna piosenka, może nie robi takiego wrażenia jak pozostałe, ale to chyba kwestia aranży i samej wokalistki, którą uważam za słabszą od pozostałych. Niemniej piosenka jest wg mnie oparta na jednym z najpiękniejszych tematów z trylogii.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
DanielosVK pisze:samej wokalistki, którą uważam za słabszą od pozostałych.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Może nie słabszą jako tako, ale głos wg mnie pozostałe mają ładniejszy po prostu i bardziej przystający do brzmienia score.
Fe.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Heh, ja tam właśnie najbardziej lubię " Into the West ", świetnie oddaje klimat i treść końcówki filmu, żeglugi do Nieśmiertelnych Krain, może śmierci? - sam motyw z piosenki pojawia się już w scenie oblężenia MT, gdy Gandalf opowiada Pippinowi o Nieśmiertelnych Krainach.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie podoba mi się. To stwierdzenie znaczy właśnie to, a jak chcesz to sobie odbijaj piłeczkę jak zawsze.DanielosVK pisze:Co ma znaczyć leży na całej linii? Piękna piosenka, może nie robi takiego wrażenia jak pozostałe, ale to chyba kwestia aranży i samej wokalistki, którą uważam za słabszą od pozostałych. Niemniej piosenka jest wg mnie oparta na jednym z najpiękniejszych tematów z trylogii.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No to wg mnie klimat końcówki filmu oddaje najlepiej właśnie "Journey to the Grey Havens". Piosenka, całe szczęście, jest tylko w napisach końcowych.lis23 pisze:Heh, ja tam właśnie najbardziej lubię " Into the West ", świetnie oddaje klimat i treść końcówki filmu, żeglugi do Nieśmiertelnych Krain, może śmierci? - sam motyw z piosenki pojawia się już w scenie oblężenia MT, gdy Gandalf opowiada Pippinowi o Nieśmiertelnych Krainach.

Fe.
- lis23
A moim zdaniem piosenka idealnie podkreśla przejście do innego świata. 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tak, ze świata Śródziemia do świata rzeczywistego. Dlatego jest na napisach końcowych.
Nie no, mi się serce kraja, gdy tylko słyszę ten temat (a pojawia się score tylko marne kilka razy), ale piosenka wg mnie ma w sobie coś, co burzy ducha tej melodii, może to te nieco popowe aranże. Nie wiem, ale ja ogólnie jestem człowiekiem, którzy nie przepada za piosenkami wieńczącymi score, choć w przypadku 2 pierwszych części mi to nie wadzi. 

Fe.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Temat z Into the West jest prześliczny, na pewno jeden z najlepszych w ROTK (o ile nie najlepszy).
A co do aranżacji, to można mieć różne opinie - ja ten kawałek lubię i chętniej do niego wracam niż do Enyi, choć jednocześnie do Gollum's Song nie ma moim zdaniem startu.

- lis23
Ze Śródziemia do Nieśmiertelnych Krain, , może nawet symbolizuje śmierć?, przynajmniej na mnie piosenka tak działa ale każdy ma inny gustDanielosVK pisze:Tak, ze świata Śródziemia do świata rzeczywistego.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To był taki żarcik tylko.
Nadal uważam tę piosenkę za bardzo ładną, ale po prostu wolę ten temat w jakiejkolwiek innej wersji. I zgodziłbym się z opinią, że to najpiękniejsza melodia w całym ROTK, po prostu aż czuć w niej to ciepło i poczucie pewności, że istnieje coś wiecznego, na co warto czekać. A wykorzystanie tego tematu w rozmowie Gandalfa z Pippinem to była piękna zagrywka i piękny efekt dała. Taka mała chwila ciepła i ukojenia w środku mrocznej bitwy.

Fe.
Into the West to jakieś homoniewiadomo - nie wiem za co tam Oscar był, bo startu do Gollum's song i Enyi to wycie nie ma 

AmenMefisto pisze:Into the West to jakieś homoniewiadomo - nie wiem za co tam Oscar był, bo startu do Gollum's song i Enyi to wycie nie ma
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
A mi się żadna piosenka nie podoba - są słabe i nie chwytają mnie za serce. Ani Enya, ani Annie Lennox nie porywają mnie za serce. Może tylko trochę ta Torani z "Dwóch wież" ...
Ciekawe jaką Shore teraz weźmie panią na warsztat? Florence + The Machine? Kate Bush? Amy McDonald? Kimbra?
Ciekawe jaką Shore teraz weźmie panią na warsztat? Florence + The Machine? Kate Bush? Amy McDonald? Kimbra?