Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
Poczekam na więcej info (komentarze, making-of, itd.), bo nie zdziwiłbym się, gdyby te dialogi nie były częściowo improwizowane.
bo widzisz, najlepiej działa w kinie prostota a nie doszukiwanie się konwenansów - i tak gdy słychać pierdolnięcie głównego tematu i to od samego refrenu, w epickiej scenie w której główny bohater robi dobry uczynek, w krystalicznie czystym dźwięku w imaxie, to kolana się wtedy uginają uginająWojtek pisze:O w tym momencie przestałem traktować ten post poważnieOstatnio takie epickie wejścia dla głównego bohatera w filmie słyszałem raz - w scenie wodowania w Iron Manie 3.

Paweł, błagamPaweł Stroiński pisze:Poczekam na więcej info (komentarze, making-of, itd.), bo nie zdziwiłbym się, gdyby te dialogi nie były częściowo improwizowane.

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To i tak późno. Ja w momencie gdy zobaczyłem, że napisał go Adam.Wojtek pisze:W tym momencie przestałem traktować ten post poważnieOstatnio takie epickie wejścia dla głównego bohatera w filmie słyszałem raz - w scenie wodowania w Iron Manie 3.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
Kiedy moim problemem nie jest brak ambicji w scorach superbohaterskich, bo w 90% takich filmów one powinny być proste jak budowa cepa i mieć pierdolnięcie. Problemem jest fakt, że Brian nawet jak pisze najlepsze tematy w swojej karierze, to i tak jakoś nie porywa. No i przez cały seans Iron Mana żadne wejście muzy nie wywołało u mnie ciar - tylko Can You Dig It mi się podobało. To już nawet MoS, który był moim zdaniem fatalny, rozwalił mnie sceną lotu i wejściem anthemu. No ale zobaczymy, jak temat Electro się sprawdza w filmie, bo mimo, że mnie ten dubstep na płycie wkurza, to akurat My Enemy nawet mi się podobaAdam pisze:bo widzisz, najlepiej działa w kinie prostota a nie doszukiwanie się konwenansów - i tak gdy słychać pierdolnięcie głównego tematu i to od samego refrenu, w epickiej scenie w której główny bohater robi dobry uczynek, w krystalicznie czystym dźwięku w imaxie, to kolana się wtedy uginają uginająWojtek pisze:O w tym momencie przestałem traktować ten post poważnieobejrzyj se jak Iron łapie ludzi tuż nad wodą po emocjonującym spadaniu, a później jak Spajdi robi szpagaty i przecina powietrze, to zrozumiesz tę magię. A jak nie? cóż, pozostaje jakiś Marianelli i doszukiwanie się czy aby solo na skrzypcach to był Stradivarius, czy może sampel

Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2014 20:04 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
no właśnie... ale Paweł chyba jest wciąż romantykiem z 17 wiekuWawrzyniec pisze:Adam pisze:Jesteś dla mnie całym światem i pójdę za tobą na koniec świata"?

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Ale gorszych tekstów niż w Ataku Klonów czy Zmierzchu nie może być, wiec ja to chyba jakoś przeżyję 

Zmierzchów nie widziałem i nie zamierzam. Ale zakładam że Spajdi nie odbiegł znacząco od tego - bo z tego co pamiętam w Klony, to jest to samo 

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
w sumie Zmierzchy da się obejrzeć dla beki, poza dwiema ostatnimi częsciami, które grożą rakiem mózgu
Ale cieszę się, że coś takiego powstało, bo dzięki temu już nikt nie mówi, że w Gwiezdnych Wojnach padły najgorsze teksty miłosne ever, teraz to miejsce zaszczytnie okupuje inna saga 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale Adam tutaj pisze wyłącznie o motywach miłosnych, a ja słyszałem, że Elektro sam sporo mega sucharów wali. Znaczy się tak jak Arnie w "Batman & Robin" każdy tekst miał coś wspólnego z lodem, tak Elektro z prądem. I ogólnie usłyszałem, że Elektro jest słabą i trochę karykaturalną postacią. Za to Goblin ma być super, ale jemu niestety za mało czasu poświęcono.
Ale naturalnie to są tylko moje domysły i dlatego też nie czuję upoważniony tutaj do jakichkolwiek opinii.
Ale naturalnie to są tylko moje domysły i dlatego też nie czuję upoważniony tutaj do jakichkolwiek opinii.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tak, Elektro też walił suchary - porównanie z Arnim z B&R idealne
ALE to tylko prosty i zwykły villain - oni często walą same suchary i to się przebacza, tym bardziej że zawsze też przegrywają.

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Romantykiem z 17 wieku?
Pytanie za 100 punktów. Co jest w tym zdaniu nie tak?
Pytanie za 100 punktów. Co jest w tym zdaniu nie tak?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ile są warte te punkty, gdyż odpowiedź jest łatwa?
- Wojteł
- John Williams
Ciekawe - jak zobaczyłem pierwszy zwiastun nowego Pająka to myślałem, że zrobią z niego postać mocno tragicznąAdam pisze:Tak, Elektro też walił suchary - porównanie z Arnim z B&R idealneALE to tylko prosty i zwykły villain - oni często walą same suchary i to się przebacza, tym bardziej że zawsze też przegrywają.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, wszyscy o co Adamowi chodzi, a że brzmi to trochę jak "rycerz średniowieczny z 18 wieku" to już inna inszość.
A to co mnie na razie jako jedyne w tym filmie interesuje to są właśnie villainy, którzy są ponoć mega przegięci i megakarykaturalni.

A to co mnie na razie jako jedyne w tym filmie interesuje to są właśnie villainy, którzy są ponoć mega przegięci i megakarykaturalni.

ale kurde przecież villany to praktycznie zawsze są tłuki z dużymi mięśniami i ewentualnie mocami chcących zniszczyć świat - więc niech se walą suchary, jest to bardziej zrozumiałe, niż podany w sucharowej formie dialogowej wątek miłosny głównego do tego pozytywnego bohatera ratującego ludzkośc 

#FUCKVINYL