NAGRODY BRANŻOWE
Re: NAGRODY BRANŻOWE
Nominacje do Oscarów na świeżo.
“Don’t Look Up”
“Dune”
“Encanto”
“Parallel Mothers”
“The Power of the Dog”
“Don’t Look Up”
“Dune”
“Encanto”
“Parallel Mothers”
“The Power of the Dog”
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
Oscary 2022 (score):
Don't Look Up
Dune
Encanto
Parallel Mothers
The Power of the Dog
Don't Look Up
Dune
Encanto
Parallel Mothers
The Power of the Dog
Piosenki
“Be Alive” z “King Richard”
“Dos Oruguitas” z “Encanto”
“Down to Joy” z “Belfast”
“No Time to Die” z “No Time to Die”
“Somehow You Do” z “Four Good Days”
“Be Alive” z “King Richard”
“Dos Oruguitas” z “Encanto”
“Down to Joy” z “Belfast”
“No Time to Die” z “No Time to Die”
“Somehow You Do” z “Four Good Days”
~ Jon Burlingame
~ Jon Burlingame
Największy szok to całkowite olanie C'Mon C'Mon - absolutnie genialny film z genialnym aktorstwem i scenariuszem.
Muzycznie chyba nikt nie wygrał u booków - Iglesias ? WTF ?
Muzycznie chyba nikt nie wygrał u booków - Iglesias ? WTF ?
NO CD = NO SALE
Odgadłem Beyonce i Diane Warren w nominacjach piosenkowych. 13 nominacja dla Diane Warren i wciąż bez statuetki.swordfish pisze: ↑pt gru 03, 2021 00:18 amZa dużo białych. Uwzględnij czarnoskórych - Beyonce, Jay-Z, Kiwanuka itd. Muszą mieć nominacje.
Dodatkowo jedną nominację zabiera Diane Warren (casus nominacji aktorskich dla Meryl Streep).
youtu.be/r_sSxlIjDzE
Janusz Kamiński z 7 nominacją, ale 2 razy już wygrywał.
Korki od szampana strzelają w Warszawskiej Szkole Filmowej Macieja Ślesickiego. "Sukienka" Tadeusza Łysiaka z nominacją za krótkometrażowy film aktorski.
Pominięcie "C'mon C'mon" jest bolesne, bo to wartościowy film opowiadający o świecie widzianym oczami dzieci. Tam przydałyby się wyróżnienia za scenariusz, reżyserię, dźwięk (główny bohater jest reporterem i nagrywa odgłosy dookoła niego) i szczególnie brawa dla odtwórcy dziecięcej roli Woody Normana.
Dystrybutor dał ciała. Bo jak wszyscy nominowane nie są najlepsze filmy, tylko najlepiej promowane. No A24 to jednak nie jest Netflix ani Prime Video, ani Warner Bros.
Iglesias to jest największa niespodzianka. Wrzuciłbym za niego Daniela Harta i Zielonego Rycerza.
Dzięki nominacji dla Iglesiasa przynajmniej częściowo jest obecny Desplat. Tak jak pisałem w temacie Iglesiasa temat przewodni brzmi jak zerżnięty z "Ghost Writer".
youtu.be/bAOJkDQxY-Y
youtu.be/H9G1Eok4zRk
youtu.be/bAOJkDQxY-Y
youtu.be/H9G1Eok4zRk
A no i jeszcze jedno - nominuj film w aż 10 kategoriach, ale nie nominuj jego reżysera.
Ampas...
Ampas...

NO CD = NO SALE
Oj tam, może i czuć Desplata, ale nie przesadzałbym, że taki znowu zerżnięty.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Toć to zupełnie inny temat.
~ Jon Burlingame
~ Jon Burlingame
Z piosenek cieszy nominacja dla Vana Morrisona, choć szansa na wygraną są nikłe. Zagrana z radością i z sercem, bardzo optymistyczna niż dołująca o śmierci Billie z przesterowanym głosem w studiu. Van Morrison gra i śpiewa bardzo naturalnie jak przystało na klasycznego muzyka folk-rockowego. Z nim można zaczynać każdy poranek i od razu życie jest lepsze.
youtu.be/u6R_flCWidw
youtu.be/u6R_flCWidw
To w ogóle jest film Branagha - pierwszy bez Doyle'a od lat. Ale to głównie dlatego, że chciał Van Morrisona, który urodził się w Belfaście. Szkot mu nie pasował. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Fajna piosenka
Te nominacje pokazują jak zabetonowane jest to forum:
Adam: - Bond, Bond, Bond, Bond, Bond, Tyler, Tyler, Tyler, Tyler, Tyler
Wawrzynicec: - Zimmer, Zimmer, Zimmer, Zimmer, Zimmer, ludzie Zimmera
A to ze mnie się śmiejecie, że tylko Disney ale jak się zaproponuje coś innego to nie ma zainteresowanie, nominowane do Globów i do Oscara "Encanto" słuchałem tylko ja i Mystery
Ogólnie, mamy na forum samych fanboyów: Williamsa, Zimmera, Howarda, Giacchino, Desplata, Tylera, itp.

Te nominacje pokazują jak zabetonowane jest to forum:
Adam: - Bond, Bond, Bond, Bond, Bond, Tyler, Tyler, Tyler, Tyler, Tyler

Wawrzynicec: - Zimmer, Zimmer, Zimmer, Zimmer, Zimmer, ludzie Zimmera

A to ze mnie się śmiejecie, że tylko Disney ale jak się zaproponuje coś innego to nie ma zainteresowanie, nominowane do Globów i do Oscara "Encanto" słuchałem tylko ja i Mystery

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John