Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
- Wojteł
- John Williams
Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)
To czemu drugi jak to pierwszy pisał? 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Też byłem na wersji 2D z napisami, fajny film, podobał mi się dużo bardziej niż pierwsza część Webba, no to jest dla mnie w końcu poziom dobrej jedynki i dwójki Raimiego. Humor świetny, niektóre teksty Petera wymiatają 
Muzyka wypada rewelacyjnie, szczególnie materiał Electro, ale też i temat Spider-Mana, którego jest tu znacznie więcej niż na płycie. Ja uważam, że świetnie on pasuje do tej postaci i w ogóle bardzo lubię kontrast pomiędzy takim tematem Electro czy Goblina, a właśnie tematem Pajączka, szczególnie świetne jest to w scenach gdzie są połączone te tematy, była tutaj w tym temacie np. wrzucona jedna scena to obrazująca. Ode mnie 4,5 za muzykę w filmie, o płycie już wcześniej się wypowiadałem. A w filmie było jeszcze parę rzeczy, których zabrakło na płycie, materiał Electro był w szczególności bardziej rozszerzony i nawet na wydaniu deluxe wszystkiego nie ma.

Muzyka wypada rewelacyjnie, szczególnie materiał Electro, ale też i temat Spider-Mana, którego jest tu znacznie więcej niż na płycie. Ja uważam, że świetnie on pasuje do tej postaci i w ogóle bardzo lubię kontrast pomiędzy takim tematem Electro czy Goblina, a właśnie tematem Pajączka, szczególnie świetne jest to w scenach gdzie są połączone te tematy, była tutaj w tym temacie np. wrzucona jedna scena to obrazująca. Ode mnie 4,5 za muzykę w filmie, o płycie już wcześniej się wypowiadałem. A w filmie było jeszcze parę rzeczy, których zabrakło na płycie, materiał Electro był w szczególności bardziej rozszerzony i nawet na wydaniu deluxe wszystkiego nie ma.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wojteł
- John Williams
Co Cię tak z tymi niespodziankami wzięło? Kup sobie eine Kinder-Uberaschung 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Überraschung.
A tutaj Quarterback Hans Zimmer na stadionie... to znaczy na premierze "The Amazing Spider-Man 2":
http://www.youtube.com/watch?v=rx0_m8ge ... e=youtu.be
A tutaj Quarterback Hans Zimmer na stadionie... to znaczy na premierze "The Amazing Spider-Man 2":
http://www.youtube.com/watch?v=rx0_m8ge ... e=youtu.be
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Strasznie wielka niespodzianka, posty z tego tematu z 15 kwietnia:Wawrzyniec pisze:To niespodzianka.
Oliver pisze:Kto napisze recenzje na portalu? Jest ktoś wyznaczony?
Paweł Stroiński pisze:Tomek Goska
Gdyby Wawrzek robił Kinder Niespodziankę to by na opakowaniu był wizerunek figurki umieszczonej w środku

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ekhmm. Powiem tylko, że Hansu zamiótł mnie pod dywan interakcją muzy z obrazem. Lisu będzie więc miał żyzne pole do rzygania hejtem pod recenzją... o ile sam się nie nawróci po seansie. 

- Wojteł
- John Williams
Bo mi to się umlauty chce robić na polskiej klawie... Ty się lepiej ciesz, że mi się nie chce wyciągać wszystkich Twoich błędów gramatycznych i ortograficznych z recki 12 years a slaveWawrzyniec pisze:Überraschung.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czytając różne opinie, także te na KMFie wynika, że rzeczywiście muzyka dobrze się sprawdza (sama muzyka, ponoć piosenki są takie se), przy czym do Elfmana ponoć startu nie ma.Ghostek pisze:Ekhmm. Powiem tylko, że Hansu zamiótł mnie pod dywan interakcją muzy z obrazem. Lisu będzie więc miał żyzne pole do rzygania hejtem pod recenzją... o ile sam się nie nawróci po seansie.
A nóż może rzeczywiście Zimmerowi udało się wpasować w konwencję. To w takim razie najwidoczniej mi ta konwencja średnio odpowiada. Ale jeżeli w filmie to się sprawdza to swoje zadanie spełnił i powierzoną mu robotę wykonał.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Film miażdży. Muzyka przyjemna a Theme Spider Mana najlepsze. Piosenka Alicia Keys świetna.
Film momentami świetny, momentami tragiczny (szczególnie w tych max płytkich i lukrowanych scenkach romantycznych z ckliwymi dialogami rodem z najgłupszych jankeskich komedii romantycznych). Only imax 3d qrwa
Muzyka w filmie? Ohhh boy... To co mistrzunio odwalił w obrazie, to przechodzi ludzkie pojęcie
Przede wszystkim już wiadomo czemu w temacie Elektro jest w ogóle ten zabawny chórek, czemu śpiewa to a nie inaczej, i czemu są elementy dubstepu i tyle elektroniki. I co ważne - jest to perfekcyjne zrozumienie bohatera i świetny pomysł na temat (o tym już pisałem, to jest jasne, ale po konfrontacji z filmem nabiera to już nie szacuna, jak na samej płycie bez obrazu, ale apokaliptycznych rozmiarów szacuna!). A po drugie - temat Spajdiego - jak wchodzą fanfary szczególnie w 2 czy 3 miejscach w filmie to popuściłem - score Hornera w jedynce w ogóle nie robił takiej roboty w obrazie ani razu! (był też z cicho podłożony, ale to inna sprawa..) Ostatnio takie epickie wejścia dla głównego bohatera w filmie słyszałem raz - w scenie wodowania w Iron Manie 3. Do tego liryka - prosta, piękna i wzruszająca - o ironio ratuje te momentami beznadziejne scenki, o których pisałem w pierwszym zdaniu tego postu. Sposób podłożenia muzy na przestrzeni całego filmu jest świetny, i jest głośna, wyraźnie słyszalna, nie niknie pod efektami. Hansik tym razem doskonale zrozumiał obraz a przede wszystkim scenariusz i to jak przedstawiony jest Parker oraz jego zachowanie i styl życia. Widać wyraźnie, że najbardziej skupił się na postaci Elektro i Parkera, a Goblina (którego w filmie właściwie to nie ma w porównaniu do reszty) i Gwen w zasadzie olał. Choć jak pisałem liryka, czyli temat Gwen, akurat wypada o wiele lepiej w filmie i na płycie, bo temat Goblina to zwykły zapychacz i uderscore na który ledwo zwróciłem uwagę.
Piosenki pasują w filmie - nie oceniałem ich celowo na samej płycie bez obrazu, do tego myślałem że część jest na zasadzie inspired by wydana, okazuje się że nie. Piosenka Keys? Cóż, już okrzyknięto ją najgorszym jej dokonaniem z tego co czytałem. i polemizować specjalnie z tym nie będę. Dla mnie jest ona po prostu bezjajeczna, choć lepsza niż jej wykon w Quantum Of Solace.
Oceny za płytę nie zmieniam - muza wypada znacznie gorzej w konfrontacji bez filmu. 3/5 tylko i wydanie zmarnowanych szans. Odsyłam do mojego postu tylko o albumie - viewtopic.php?f=1&t=3379&start=345#p219907 .Za to muza w filmie? Zdecydowanie 5/5 - tylko Thor 2 ostatnio tak we filmie mnie doszczętnie pozamiatał. Ogólnie Spajdi 2 we filmie urzekł mnie do tego stopnia, że score na płycie trafi do mojego Top10 w tym roku, przymknę oko i nagnę swój regulamin dla Hansika specjalnie
Ogólnie mistrzunio zmiażdżył konstrukcję mózgu, ma życiówkę, z płytą przedobrzył, czyli ogólnie wyszedł standard, a szkoda...

Muzyka w filmie? Ohhh boy... To co mistrzunio odwalił w obrazie, to przechodzi ludzkie pojęcie

Piosenki pasują w filmie - nie oceniałem ich celowo na samej płycie bez obrazu, do tego myślałem że część jest na zasadzie inspired by wydana, okazuje się że nie. Piosenka Keys? Cóż, już okrzyknięto ją najgorszym jej dokonaniem z tego co czytałem. i polemizować specjalnie z tym nie będę. Dla mnie jest ona po prostu bezjajeczna, choć lepsza niż jej wykon w Quantum Of Solace.
Oceny za płytę nie zmieniam - muza wypada znacznie gorzej w konfrontacji bez filmu. 3/5 tylko i wydanie zmarnowanych szans. Odsyłam do mojego postu tylko o albumie - viewtopic.php?f=1&t=3379&start=345#p219907 .Za to muza w filmie? Zdecydowanie 5/5 - tylko Thor 2 ostatnio tak we filmie mnie doszczętnie pozamiatał. Ogólnie Spajdi 2 we filmie urzekł mnie do tego stopnia, że score na płycie trafi do mojego Top10 w tym roku, przymknę oko i nagnę swój regulamin dla Hansika specjalnie

Ogólnie mistrzunio zmiażdżył konstrukcję mózgu, ma życiówkę, z płytą przedobrzył, czyli ogólnie wyszedł standard, a szkoda...
#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
W tym momencie przestałem traktować ten post poważnieOstatnio takie epickie wejścia dla głównego bohatera w filmie słyszałem raz - w scenie wodowania w Iron Manie 3.

Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2014 19:56 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jedna rzecz: Zdajesz sobie sprawę, że Garfield i Stone w tych "bezjajecznych, lukrowanych" scenach grali samych siebie? 

zdaje. tylko że dialogi które im tam wymyslili po prostu były max płytkie. były. nic na to nie poradzę, choć ja te parę zdań wymyslił bym bardziej ambitnych 

#FUCKVINYL