Alexandre Desplat & VA - Valerian And The City Of A Thousand Planets (2017)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Alexandre Desplat & VA - Valerian And The City Of A Thousand Planets (2017)
Jak to ciężko, tam jest pierdyliard tematów przecie... ??????? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nie pierdyliard, a tylko 3-4

Ja ci mogę cały score zanucić i zagwizdaćWawrzyniec pisze: ↑ndz sie 06, 2017 15:28 pmJeżeli to miałem być ja to trochę nie wyszło :/ Przede wszystkim ja staram się naśladować dźwięki, muzykę. I ja znam tę scenę z filmu jak i muzykę i ona tak nie brzmi. Zresztą ciężko zanucić muzykę z Valeriana, ale może ktoś spróbuje.?

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
65,5 mln na koncie Valeriana (całość przychodu) po tym weekendzie. Jarek, nie wygląda to za dobrze. 

Źle patrzysz. 66 milionów to jest wynik gdzie są policzone pieniądze ze Stanów do dnia dzisiejszego (w dodatku ten weekend jest tylko symulowany, a nie policzony, bo de facto się jeszcze nie skończył) plus box-office zagraniczny do 30 lipca. W tym tygodniu 9 krajów miało premierę, za tydzień kolejnych 6, a 25-ego mają premierę Chiny. Po każdej premierze trzeba jeszcze doliczyć z 5 tygodni zbierania kasy w każdym kraju. Cierpliwości
Popatrzymy jutro, pojutrze co się pojawi w tych tabelkach. Szału nie będzie, bo Amerykańce udupili ten film siejąc krytykancką panikę, zupełnie niesłusznie. Ale może się jeszcze obronić zarabiając wystarczająco na sequel (oby!).

Hapek teraz zmieni pracę, weźmie kredyt, i wykupi wszystkie bilety na wszystkie seanse na dwa tygodnie w przód, żeby tylko pochwalić się na forum wynikami box office "Valeriana". :>
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie, 66 baniek to wynik ze świata. 36 z USA + reszta. Świat jakoś nie ratuje tu tyłka Bessonowi, ale cała nadzieja w Chinach. Znamy je z upodobań do dziwnych i opluwanych przez amerykańską krytykę widowisk. Jak pociągnie w stylu Warcrafta, to Besson odetchnie. A jak nie, to na giełdzie będzie... EuropaTruphp_gof pisze: ↑ndz sie 06, 2017 21:51 pmŹle patrzysz. 66 milionów to jest wynik gdzie są policzone pieniądze ze Stanów do dnia dzisiejszego (w dodatku ten weekend jest tylko symulowany, a nie policzony, bo de facto się jeszcze nie skończył) plus box-office zagraniczny do 30 lipca. W tym tygodniu 9 krajów miało premierę, za tydzień kolejnych 6, a 25-ego mają premierę Chiny. Po każdej premierze trzeba jeszcze doliczyć z 5 tygodni zbierania kasy w każdym kraju. CierpliwościPopatrzymy jutro, pojutrze co się pojawi w tych tabelkach. Szału nie będzie, bo Amerykańce udupili ten film siejąc krytykancką panikę, zupełnie niesłusznie. Ale może się jeszcze obronić zarabiając wystarczająco na sequel (oby!).

Film oszałamia pod względem zaprojektowanych nacji, kostiumów i planetarnych światów - przebija Avatara i Star Warsy i wszystko inne do tej pory, nie tylko wykonaniem, ale przede wszystkim ich ilością. Mega szacun za to, jest to po prostu zrobione niesamowicie i jest tego tyle, że momentami można dostać aż oczopląsu. Szkoda, że więcej w tym filmie nie ma specjalnie dobrych rzeczy, poza muzyką. Jest lepsza niż na płycie, głosno podłożona i wyrazista. Brakuje głównego tematu którego nie trzeba by było znajdywać w którejś z sekund utworu, i to mój jedyny zarzut. Olek dał radę, choć nie jest to moja wizja muzyki do takiego filmu, ale score po seansie na pewno zyskuje, nie da się ukryć. Dialogi i para głównych aktorów (sorry, jednego, bo druga z pary to tylko modelka-celebrytka) są na poziomie podstawówki. Szumne 3D praktycznie nie istnieje w imaxie (WTF ?). Występ Rihanny to jakaś żenada. Ogólnie nie ma tragedii takiej jak sugerowały światowe media w recenzjach, które po seansie uważam za przesadzone (podobnie było z Mumią), ale boli fakt niewykorzystanej szansy - wystarczyło tylko dopracować dialogi i zatrudnić zamiast tej parki, parę porządnych aktorów. Cóż, Besson zabił ten film na własne życzenie. I żal mi go, bo gdyby nie te światy, to miałbym to w dupie, a tak, to po prostu boli ta niekonsekwencja i zmarnowana szansa.
#FUCKVINYL
A nie mówiłem?Adam pisze:Film oszałamia pod względem zaprojektowanych nacji, kostiumów i planetarnych światów - przebija Avatara i Star Warsy i wszystko inne do tej pory, nie tylko wykonaniem, ale przede wszystkim ich ilością. Mega szacun za to, jest to po prostu zrobione niesamowicie i jest tego tyle, że momentami można dostać aż oczopląsu. [...] Ogólnie nie ma tragedii takiej jak sugerowały światowe media w recenzjach, które po seansie uważam za przesadzone [...]

Uważam, że z duetu głównych bohaterów bardziej charyzmatycznie wypada Cara

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ponoć wizualnie jest dobrze (ale to już było w "Piątym Elemencie") ale fabularnie i aktorsko, nie powala.
Ale to i tak nic w porównaniu z "Mroczną Wierzą" - pierwsza recka jaką czytałem daje filmowi 3/10
Ale to i tak nic w porównaniu z "Mroczną Wierzą" - pierwsza recka jaką czytałem daje filmowi 3/10

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Cara jest very-ruchable i to wszystko. Ruhana to Ci się podobała chyba tylko przez te wygibasy
A jesli tak, to lepiej dla takich rzeczy zapodać stare Striptease czy nawet Show Girls
A najlepiej w tym filmie to zagrały te trzy małe pedałki z ryjami pelikanów 
A sposób w jaki score zrobił Olek - o czym pisałem, nie uważam go za odpowiedni do takiego typu filmu - wg. mnie jeszcze bardziej obnaża braki filmowe. Olek chciał być ambitny, a po prostu ta jego dobra muzyka (bo jest dobra w filmie, nie ma co dyskutować, lepiej niż na cd), obnaża braki filmu i pasuje jak perfumeria do szamba.

A sposób w jaki score zrobił Olek - o czym pisałem, nie uważam go za odpowiedni do takiego typu filmu - wg. mnie jeszcze bardziej obnaża braki filmowe. Olek chciał być ambitny, a po prostu ta jego dobra muzyka (bo jest dobra w filmie, nie ma co dyskutować, lepiej niż na cd), obnaża braki filmu i pasuje jak perfumeria do szamba.
Ostatnio zmieniony ndz sie 06, 2017 22:42 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
no przecież pelikany jak żywe
myślisz że zapamiętałem ksywki 

#FUCKVINYL
Mnie się bardziej z kaczorami kojarzą
Ale to niezbyt politycznie poprawne
Ty byś coś może o muzyce więcej powiedział, oprócz oczywistych oczywistości, że dobrze wypada w filmie
Jakieś momenty były (Twoim zdaniem)? 

Tyś widział w ogóle kiedyś pelikana?

Jeśli już, to ich ryje bardziej przypominają tapiry.

Spoiler:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
najpiękniej w całym filmie zdecydowanie wypada cała akcja na planecie Pereł. co do akcji to - chyba - pościg za statkiem Pereł. no i jako pejzaż wypada łądnie też Big Market, ale jest za krótko.
#FUCKVINYL