JOHN CARTER - Michael Giacchino
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino
"Dzieci Diuny" - o fakt to chyba najlepsza praca Briana. Trochę za długa i już za wiele z niej nie pamiętam, ale słuchało się tego bezproblemowo muszę przyznać.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ke??kiedyśgrześ pisze:Oj tam oj tam, mniejsza to zrzyna niż Toto ze Staina w przypadku pierwszej DuneNie wybrzydzaj
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
The Haunted Palace Steina, wyciąć pól tematu przewodniego wstawić do Dune i nikt nie zauważy różnicyKoper pisze:Ke??kiedyśgrześ pisze:Oj tam oj tam, mniejsza to zrzyna niż Toto ze Staina w przypadku pierwszej DuneNie wybrzydzaj

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=t2tZ1MdnzxY
no jak Ty nie zauważasz różnicy to chyba trzeba do specjalisty jakiegoś...

To jak Bucholc nam wciskał, że Das Boot jest zerżnięty z The Duellists
PS: A tak na poważnie, to faktycznie jest coś w tym "diunowatego", ale bez przesady z tym podkładaniem i nie zauważaniem różnicy. Podobieństwa Tylera do Manciniego bez porównania większe. Chociaż chyba lepiej słychać to w innym tracku - coś mi się kojarzy, że to oglądałem i w którejś scenie muzyka kojarzyła się z "Diuną". Tyle, że podobnie skonstruowanych mrocznych tematów w kinie trochę by szło znaleźć.
no jak Ty nie zauważasz różnicy to chyba trzeba do specjalisty jakiegoś...

To jak Bucholc nam wciskał, że Das Boot jest zerżnięty z The Duellists

PS: A tak na poważnie, to faktycznie jest coś w tym "diunowatego", ale bez przesady z tym podkładaniem i nie zauważaniem różnicy. Podobieństwa Tylera do Manciniego bez porównania większe. Chociaż chyba lepiej słychać to w innym tracku - coś mi się kojarzy, że to oglądałem i w którejś scenie muzyka kojarzyła się z "Diuną". Tyle, że podobnie skonstruowanych mrocznych tematów w kinie trochę by szło znaleźć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak sobie pomyślałem. Adam może na chwilę wróciłbyś z recenzenckiej emerytury i zrecenzował "Johna Cartera"?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Widzę, że grzesiu, nasz bezwzględny tropiciel plagiatów wraca do formy - twierdzenia, że Rzeź to kopia Autora Widmo były już tak dawno, że zacząłem tęsknić. 

really?Marek Łach pisze:Widzę, że grzesiu, nasz bezwzględny tropiciel plagiatów wraca do formy - twierdzenia, że Rzeź to kopia Autora Widmo były już tak dawno, że zacząłem tęsknić.

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
To już mam tu łatkę
Nic to, jednooki w krainie ślepców jest królem 
Nie jeżę, czyja to fotka, blada?

Nie jeżę, czyja to fotka, blada?
- Wojteł
- John Williams
33 strony, kiedy ja to przeczytam 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Za to sporo zabiegów pachnących Star Warsami.Mystery Man pisze:Motyw utworu "The prize is barsoom", epic! Jeden z najlepszych kawałków na soundtracku, troszkę taki odpowiednik "Gathering All the Na'vi Clans for Battle" z Avatara, tyle, że tu już bez Gladiatora

Fajny kawałek, ale "Gathering..." jest dużo bardziej żywe, porywające, więc raczej bym ich nie zestawiał ze sobą, choć ciekawie jak to w filmie jest użyte.
ale po co?Wojtek pisze:33 strony, kiedy ja to przeczytam

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To z jednej strony niby dobrze, ale z drugiej nie lubię kopii moich ulubionych soundtracków.Koper pisze:Za to sporo zabiegów pachnących Star Warsami.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To po co słuchasz RCP jak tam w kółko 3 scory Zimmera małpują? 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No i przesłuchało się to wreszcie w całości i jest fajnie, ale bez przesady ten soundtrack nie zmieni mojego życia 

"this is, how, one song can change your life" - Sajmon Kołel 

#FUCKVINYL