JOHN WILLIAMS - THE ADVENTURES OF TINTIN (2011)
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Re: JOHN WILLIAMS - THE ADVENTURES OF TINTIN (2011)
Wróciłem właśnie z kina, film świetny, czuć rękę Spielberga, przygoda na całego, jest tutaj wszystko co action-adventure movie mieć powinien. No i oczywiście Williams, doskonale opowiedział muzycznie tą fabułę. Podtrzymuję swoją ocenę 4,5 / 5
Papa John ma nadal moc i potrafi ją wykorzystać 
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
muaddib_dw pisze:Papa John ma nadal moc i potrafi ją wykorzystać

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
He, he dobre 
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No jak dla mnie to film był kiepściutki i już chyba lepiej bawiłem się na Kryształowej Czaszce (przynajmniej jej pierwszej połowie) - imho od czasu Monachium Spielberg równa w dół i jakoś nie wydaje mi się, żeby War Horse miał coś tu zmienić. Dobrze, że John trzyma klasę.
i tak niemrawo tutaj ledwo tą opinię udało się wyłapaćMarek Łach pisze:No jak dla mnie to film był kiepściutki .
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A mnie się ten film podobał.
Szczególnie teraz w te chłodne, szare, nieprzyjemne jesienne dni, miło było wybrać się na taką rozrywkę, która pozwala na chwilę poczuć się znowu dzieckiem.
Muszę też przyznać, że dawno chyba nie było takiej zgody, jeżeli chodzi o recenzje na polskich portalach. I w sumie nieskromnie muszę przyznać, że mnie, Markowi i Olkowi, naprawdę dobrze wyszło to recenzowanie. Ja jestem z siebie zadowolony i mam nadzieję, że Panowie również.
Muszę też przyznać, że dawno chyba nie było takiej zgody, jeżeli chodzi o recenzje na polskich portalach. I w sumie nieskromnie muszę przyznać, że mnie, Markowi i Olkowi, naprawdę dobrze wyszło to recenzowanie. Ja jestem z siebie zadowolony i mam nadzieję, że Panowie również.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
I tak należy do tego filmu podchodzić, tylko "zadufani profesorowie" - amatorzy niezależnego kina moralnego niepokoju rodem z Turkmenistanu będą kręcić nosemWawrzyniec pisze:A mnie się ten film podobał.Szczególnie teraz w te chłodne, szare, nieprzyjemne jesienne dni, miło było wybrać się na taką rozrywkę, która pozwala na chwilę poczuć się znowu dzieckiem.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Trochę czasu od wydania Tintina minęły i po wielokrotnych odsłuchach muszę poprawić swoją bezkształtną opinię. Filmu nie oglądałem, jednak materiał na płycie, tak samo jak na początku, denerwuję mnie jednym, malutkim faktem - brakiem wyraźnego, wybijającego się tematu głównego. Może zostanę z lekka wyśmiany, ale te, które prezentują się na płycie, może i są dobre, jednak pozbawione są tej tajemniczej nieznanej iskry, dzięki której zapamiętałbym Tintina na całe życie. Wszystko brzmi ładnie, bardzo jazzowo i zawadiacko, jednak dla mnie ta muzyka będzie odtwarzana niezwykle rzadko, przy czytaniu jakieś książki wieczorami, albo przy żmudnej
nauce. 4/5 to najwyżej, co mogę niestety dać.
nauce. 4/5 to najwyżej, co mogę niestety dać.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Może i brak czegoś na miarę " Raiders March " ale myślę, że tematy Jednorożca, Milusia i temat przygodowy, " piracki " robią swoje - choć taki mocny, główny temat na pewno dopełniłby całości
ogólnie coś mi się wydaje, że w przypadku dwóch ostatnich filmów Spielberga tematy muzyczne pełnią rolę wybitnie ilustracyjną dla konkretnej sceny, Williams trzyma je trochę na smyczy, na uwięzi, maja być w konkretnym momencie filmu i koniec, brak wersji koncertowych znanych z poprzednich prac Amerykanina.
ogólnie coś mi się wydaje, że w przypadku dwóch ostatnich filmów Spielberga tematy muzyczne pełnią rolę wybitnie ilustracyjną dla konkretnej sceny, Williams trzyma je trochę na smyczy, na uwięzi, maja być w konkretnym momencie filmu i koniec, brak wersji koncertowych znanych z poprzednich prac Amerykanina.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Za wyjątkiem Adventures of Mutt bo to rasowa koncertówka jest.lis23 pisze:Może i brak czegoś na miarę " Raiders March " ale myślę, że tematy Jednorożca, Milusia i temat przygodowy, " piracki " robią swoje - choć taki mocny, główny temat na pewno dopełniłby całości
Co do mocnych tematów, oglądając TT doszedłem do wniosku, że nie byłby taki potrzebny, te które przewijały się przez film dawały wystarczającego czadu zwłaszcza motyw piracki w pojedynku okrętów powtórzony potem w pojedynku na dźwigi.
- lis23
A czy w filmie jest jakiś end tittle na napisach końcowych?.muaddib_dw pisze:
Co do mocnych tematów, oglądając TT doszedłem do wniosku, że nie byłby taki potrzebny, te które przewijały się przez film dawały wystarczającego czadu zwłaszcza motyw piracki w pojedynku okrętów powtórzony potem w pojedynku na dźwigi.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.
- lis23
Yhy, szkoda że Williams nie zrobił czegoś w stylu: " Mischief Managed ".Marek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Z napisów musiałem zrezygnować bo córka miała parcie na pęcherzMarek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Noo to by było coś. Pewnie zostawi sobie na 3 TTlis23 pisze:Yhy, szkoda że Williams nie zrobił czegoś w stylu: " Mischief Managed ".Marek Łach pisze:Na napisach końcowych idą Sir Francis, Snowy's Theme i The Adventure Continues. Więc Tintin ma dwie koncertówki: utwór 2 i 18.