The Last Airbender - James Newton Howard
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie,ostatniego Desplata jeszcze nie słuchałem.
A wracając do " The Last Airbrender " to tu trzeba mieć znajomość serialu na którym się ten film opiera i myślę że różni widzowie będą różnie reagować - inaczej ci którzy znają serial,jego fabułę i bohaterów a inaczej ci którzy nie wiedzą nic o przygodach Aanga i jego przyjaciół
oczywiście,film kinowy musi połączyć obie te grupy,a może inaczej,musi być skierowany do wszystkich i to jest jeden z problemów dzisiejszego kina będącego adaptacją,ekranizacją,film musi być dla wszystkich - to oraz PG 13 to zmora filmów made in Hollywood.
Ale po zwiastunach widać że film zachowuje styl i klimat pierwowzoru i mam nadzieję że udało im się złożyć sensowną fabułę z pierwszego " sezonu" serialu: " księga pierwsza: woda " - wszak w serialu jest sporo " zapychaczy " więc myślę że główna fabuła nie ucierpi na adaptacji.
A wracając do " The Last Airbrender " to tu trzeba mieć znajomość serialu na którym się ten film opiera i myślę że różni widzowie będą różnie reagować - inaczej ci którzy znają serial,jego fabułę i bohaterów a inaczej ci którzy nie wiedzą nic o przygodach Aanga i jego przyjaciół
oczywiście,film kinowy musi połączyć obie te grupy,a może inaczej,musi być skierowany do wszystkich i to jest jeden z problemów dzisiejszego kina będącego adaptacją,ekranizacją,film musi być dla wszystkich - to oraz PG 13 to zmora filmów made in Hollywood.
Ale po zwiastunach widać że film zachowuje styl i klimat pierwowzoru i mam nadzieję że udało im się złożyć sensowną fabułę z pierwszego " sezonu" serialu: " księga pierwsza: woda " - wszak w serialu jest sporo " zapychaczy " więc myślę że główna fabuła nie ucierpi na adaptacji.
- lis23
" Dragon Ball " wyglądał dziadowsko już w zwiastunach więc czym się tu dziwić?,czy za tym filmem stali jacyś znani ludzie w filmowej branży?
Tu mamy znanego i cenionego reżysera oraz równie znanego i cenionego kompozytora,oni nie powinni zawieść - zresztą,sam film po zwiastunach zapowiada się bardzo dobrze / przynajmniej dla mnie / i mam nadzieję na bezpretensjonalną rozrywkę / w końcu / a nie na film który usiłuje udawać coś,czym nie jest.
Tu mamy znanego i cenionego reżysera oraz równie znanego i cenionego kompozytora,oni nie powinni zawieść - zresztą,sam film po zwiastunach zapowiada się bardzo dobrze / przynajmniej dla mnie / i mam nadzieję na bezpretensjonalną rozrywkę / w końcu / a nie na film który usiłuje udawać coś,czym nie jest.
- lis23
Hmm ... efekty słabe?,moim zdaniem są niezłe,panowanie nad mocą żywiołów jest pokazane b.dobrze,scenografia jest niezła ( np.: http://www.youtube.com/watch?v=SHZQ6_uM ... r_embedded#! ) choć martwi mnie pewna sztuczność,po prostu widać że dekoracje z części miasta są robione w studio no ale i we WP to widać / Lorien /,efekty na pewno nie będą problemem,widać że film ma rozmach,mi szczególnie podobają się doki i okręty Narodu Ognia na głównej stronie filmu,wygląda to bardzo dobrze.dziekan pisze:
No wiesz Lis, Shyamalan nie jest gwarancją,że będzie dobrze...
Napewno interesujące jest to,że otrzymamy cos nowego,ale i tak zwiastun nie napawa jakims optymizmem bo efekty specjalne będe raczej słabe.
To nie jest tak, że nie lubię Howardadziekan pisze:Twoja sprawa.Nie musisz wcale tego sluchacbladerunner20 pisze:Ja muszę przyznać, że nie czekam na ten score jakoś szczególnie![]()
![]()
Nikt nie bedzie ciebie namawiał

Dobrym kompozytorem on jest

Ostatnie jego prace:
Opór, Niania przypadłby mi do gustu, również Mroczny Rycerz mi się podobał. Wydaję mi się jednak, że Osada to była jego ostatnia genialna kompozycja.