The Last Airbender - James Newton Howard

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#46 Post autor: Adam » sob maja 29, 2010 11:19 am

ogólnie te jego ostatnie filmy są biedne imo
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#47 Post autor: Koper » sob maja 29, 2010 11:26 am

Szjamalan się skończył. Jak HGW i Zimmer. ;):D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#48 Post autor: bladerunner » sob maja 29, 2010 11:28 am

Koper pisze:Szjamalan się skończył. Jak HGW i Zimmer. ;):D
Głupia prowokacja :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#49 Post autor: lis23 » sob maja 29, 2010 15:11 pm

Nie,ostatniego Desplata jeszcze nie słuchałem.
A wracając do " The Last Airbrender " to tu trzeba mieć znajomość serialu na którym się ten film opiera i myślę że różni widzowie będą różnie reagować - inaczej ci którzy znają serial,jego fabułę i bohaterów a inaczej ci którzy nie wiedzą nic o przygodach Aanga i jego przyjaciół
oczywiście,film kinowy musi połączyć obie te grupy,a może inaczej,musi być skierowany do wszystkich i to jest jeden z problemów dzisiejszego kina będącego adaptacją,ekranizacją,film musi być dla wszystkich - to oraz PG 13 to zmora filmów made in Hollywood.
Ale po zwiastunach widać że film zachowuje styl i klimat pierwowzoru i mam nadzieję że udało im się złożyć sensowną fabułę z pierwszego " sezonu" serialu: " księga pierwsza: woda " - wszak w serialu jest sporo " zapychaczy " więc myślę że główna fabuła nie ucierpi na adaptacji.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#50 Post autor: Mystery » sob maja 29, 2010 15:14 pm

Dragon Balla mogli oglądać fani, jak i ludzie którzy spotkali się po raz pierwszy z tym światem, w obu przypadkach film i tak był kupą :)

bladerunner

#51 Post autor: bladerunner » sob maja 29, 2010 15:15 pm

Mystery Man pisze:Dragon Balla mogli oglądać fani, jak i ludzie którzy spotkali się po raz pierwszy z tym światem, w obu przypadkach film i tak był kupą :)
Nie poznaje Mystera ostatnio, odważny się stałeś :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#52 Post autor: lis23 » sob maja 29, 2010 15:30 pm

" Dragon Ball " wyglądał dziadowsko już w zwiastunach więc czym się tu dziwić?,czy za tym filmem stali jacyś znani ludzie w filmowej branży?

Tu mamy znanego i cenionego reżysera oraz równie znanego i cenionego kompozytora,oni nie powinni zawieść - zresztą,sam film po zwiastunach zapowiada się bardzo dobrze / przynajmniej dla mnie / i mam nadzieję na bezpretensjonalną rozrywkę / w końcu / a nie na film który usiłuje udawać coś,czym nie jest.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#53 Post autor: Mystery » sob maja 29, 2010 15:36 pm

Anime nie znam, więc mnie tam ten film za bardzo nie interesuje, zwiastuny też mnie jakoś nie korcą. Z "TLA" czekam szczególnie na soundtrack :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#54 Post autor: lis23 » sob maja 29, 2010 15:43 pm

To nie jest anime tylko amerykański serial animowany ;)
ja znam serial i dlatego czekam też na film - ba,na trzy filmy bo przecież ma powstać trylogia oparta na trzech księgach: woda,ziemia i ogień.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#55 Post autor: Mystery » sob maja 29, 2010 15:47 pm

Więc, jak był to amerykański serial animowany, to może się to udać, bo anime z założenia nie da się przełożyć na ekrany, co widzieliśmy przy okazji Dragona. Zobaczymy jak się to sprzeda, bo dość ryzykowna to inwestycja.

bladerunner

#56 Post autor: bladerunner » sob maja 29, 2010 15:59 pm

Ja muszę przyznać, że nie czekam na ten score jakoś szczególnie :)

Wierze jednak mocno, że uda się powtórzyć sukces Osady. :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#57 Post autor: lis23 » sob maja 29, 2010 16:15 pm

dziekan pisze:
No wiesz Lis, Shyamalan nie jest gwarancją,że będzie dobrze...
Napewno interesujące jest to,że otrzymamy cos nowego,ale i tak zwiastun nie napawa jakims optymizmem bo efekty specjalne będe raczej słabe.
Hmm ... efekty słabe?,moim zdaniem są niezłe,panowanie nad mocą żywiołów jest pokazane b.dobrze,scenografia jest niezła ( np.: http://www.youtube.com/watch?v=SHZQ6_uM ... r_embedded#! ) choć martwi mnie pewna sztuczność,po prostu widać że dekoracje z części miasta są robione w studio no ale i we WP to widać / Lorien /,efekty na pewno nie będą problemem,widać że film ma rozmach,mi szczególnie podobają się doki i okręty Narodu Ognia na głównej stronie filmu,wygląda to bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#58 Post autor: Mystery » sob maja 29, 2010 16:23 pm

Nie o efekty i muzykę bym się martwił, a o aktorów i ich grę, same drewienka jakby nie patrzeć :wink:

bladerunner

#59 Post autor: bladerunner » sob maja 29, 2010 16:29 pm

dziekan pisze:
bladerunner20 pisze:Ja muszę przyznać, że nie czekam na ten score jakoś szczególnie :)
Twoja sprawa.Nie musisz wcale tego sluchac :wink:
Nikt nie bedzie ciebie namawiał :?
To nie jest tak, że nie lubię Howarda :)

Dobrym kompozytorem on jest :)

Ostatnie jego prace:

Opór, Niania przypadłby mi do gustu, również Mroczny Rycerz mi się podobał. Wydaję mi się jednak, że Osada to była jego ostatnia genialna kompozycja.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#60 Post autor: Mystery » sob maja 29, 2010 16:33 pm

bladerunner20 pisze: Wydaję mi się jednak, że Osada to była jego ostatnia genialna kompozycja.
Obstawiał bym raczej "Lady in the Water" :)

ODPOWIEDZ