Terminator Salvation - kto komponuje?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#46 Post autor: Koper » śr lut 11, 2009 20:56 pm

Och, czepiacie się. McG (nazwisko chyba ma równie durne co pseudonim) ma swoją wizję "Terminatora". A że ta wizja jest może trochę chora... :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#47 Post autor: Marek Łach » śr lut 11, 2009 21:24 pm

Koper pisze:Och, czepiacie się. McG (nazwisko chyba ma równie durne co pseudonim) ma swoją wizję "Terminatora". A że ta wizja jest może trochę chora... :D
Trochę chory to jest Bale... :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#48 Post autor: Wawrzyniec » śr lut 11, 2009 22:24 pm

Marek Łach pisze:
Koper pisze:Och, czepiacie się. McG (nazwisko chyba ma równie durne co pseudonim) ma swoją wizję "Terminatora". A że ta wizja jest może trochę chora... :D
Trochę chory to jest Bale... :D
Bale nie jest chory, on jest profesjonalistą :wink:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#49 Post autor: Koper » śr lut 11, 2009 22:56 pm

Bale jest FUCKING profesjonalistą! :D

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#50 Post autor: Tomek » czw lut 12, 2009 00:00 am

MROCZNYM i REALISTYCZNYM na dodatek 8)

"Ohhhhh! goooood for You! :evil: "

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#51 Post autor: Wawrzyniec » czw lut 12, 2009 18:09 pm

Interesujące zdjęcie :wink: Ale co do tego całego "skandalu" to ja mam taką swoją teorię spiskową co do opublikowania tego nagrania :) Nie zdziwiłbym się, gdyby ta firma, która produkuje to coś co się zwie "Terminatorem" specjalnie nie opublikowała tego nagrania, aby było wokół produkcji głośno - to jest oczywiścia taka teoria spiskowa.
A co do muzyki to sam nie wiem co z tego wyjdzie, skoro niedawno czytałem, że podobno film ma mieć swoją premierę w Cannes. Jak dobrze wiemy przez Cannes Morricone nie skomponuje muzykę do filmu Tarantino. Nie wiem co oni im wszystkim tak zależy na tym Cannes :?: Nie wiem też jak szybki w tworzeniu muzyki jest Elfman :?:

McG - Joseph McGinty Nichol

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85[/url]

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#52 Post autor: Marek Łach » czw lut 12, 2009 18:31 pm

Wawrzyniec pisze:Interesujące zdjęcie :wink: Ale co do tego całego "skandalu" to ja mam taką swoją teorię spiskową co do opublikowania tego nagrania :) Nie zdziwiłbym się, gdyby ta firma, która produkuje to coś co się zwie "Terminatorem" specjalnie nie opublikowała tego nagrania, aby było wokół produkcji głośno - to jest oczywiścia taka teoria spiskowa.
Na pewno coś w tym jest :wink: Normalnie mówi się o rozwodach, separacjach gwiazd, a że Bale z tego akurat znany nigdy chyba nie był (?), to szum trzeba zrobić w inny sposób...

Nie wiem też jak szybki w tworzeniu muzyki jest Elfman :?:
Szybki (vide Hulk), ale pewnie nie będzie zachwycony morderczym tempem, choć on jako jeden z nielicznych potrafi w krótkim czasie przyrządzić coś na poziomie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#53 Post autor: Koper » czw lut 12, 2009 19:45 pm

Marek Łach pisze:Szybki (vide Hulk), ale pewnie nie będzie zachwycony morderczym tempem, choć on jako jeden z nielicznych potrafi w krótkim czasie przyrządzić coś na poziomie.
Swego czasu James Xero Horner też potrafił fajne rzeczy napisać na szybkiego, nawet jeśli lekko przy tym zżynał ("Aliens"), ale kiedy to było...

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#54 Post autor: Marek Łach » czw lut 12, 2009 19:52 pm

Koper pisze: Swego czasu James Xero Horner też potrafił fajne rzeczy napisać na szybkiego, nawet jeśli lekko przy tym zżynał ("Aliens"), ale kiedy to było...
Od Aliensów doszedł do Troi :mrgreen: w sumie żadnego z tych score'ów nie lubię, ale teraz nawet mając parę miechów nie spłodziłby czegoś na miarę Futile Escape :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#55 Post autor: Koper » pt lut 13, 2009 00:01 am

Do premiery Avatara ma jeszcze ponad pół roku. Skup się, James, skup się! :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#56 Post autor: Marek Łach » pt lut 13, 2009 14:43 pm

Koper pisze:Do premiery Avatara ma jeszcze ponad pół roku. Skup się, James, skup się! :D
Jest jeszcze szansa, że dostanie rejected :lol:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#57 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 13, 2009 18:26 pm

Ja tam mam nadzieję, że Horner stworzy coś ciekawego. W końcu okazję ma naprawdę dobrą do pokazanie, że się nie wypalił jak niektórzy mu zarzucają.
"Aliens" za pierwszym razem mi się nie podobało, ale z czasem zacząłem doceniać tę muzykę i naprawdę ją lubię "Ripley's Rescue" i "Futile Escape" słucha się świetnie :D
Mam nadzieję, że Danny Elfman tworząc tego "Terminatora" wykorzysta jakieś kowadła i tym podobnego mechaniczne dźwięki :?:
Robię sobie nadzieję, że ten film będzie jak "Terminatory" Camerona i dlatego oczekuję muzykę a la Brad Fiedl :) Chociaż oczywiście nie sądzę aby Elfman stworzył coś złego, chociaż szczerze mówiąc, a właściwie to pisząc, wolałbym chyba tego Santaollalę, byłoby przynajmniej ciekawie i zabawnie :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#58 Post autor: Koper » sob lut 14, 2009 22:23 pm

Wawrzyniec pisze:chociaż szczerze mówiąc, a właściwie to pisząc, wolałbym chyba tego Santaollalę, byłoby przynajmniej ciekawie i zaba
Mało Ci komedii związanych z T4, których dostarczył odtwórca głównej roli? :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#59 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 15, 2009 13:42 pm

Koper pisze:
Wawrzyniec pisze:chociaż szczerze mówiąc, a właściwie to pisząc, wolałbym chyba tego Santaollalę, byłoby przynajmniej ciekawie i zaba
Mało Ci komedii związanych z T4, których dostarczył odtwórca głównej roli? :D
W sumie to już T3 było komedią. Mnie się podobał jeden artykuł w z gazet, gdzie recenzja T3 miała tytuł "Wesoła Apokalipsa". W sumie jak byłem z moim kolegą na Terminatorze 3 w kinie to po seansie tak milczymy, gdyż sami nie wiemy co powiedzieć i wtedy mój kolega przerwał to milczenie słowami:
"Nigdy nie myślałem, że tak się uśmieję na Terminatorze".

A właściwie to ja sam nie wiem czy tego "Terminatora" to można w ogóle nazywać T4, gdyż oni podobno planują zrobić jakaś całkowitą nową trylogię. Jak już pisałem, mi po zwiastunie to wygląda na jakąś mieszankę Mad Maxa z Transformersami, ale może po prostu z góry zakładam, że skoro McG to muszą wyjść kolejne Aniołki Charliego.

Oj, nie wiem czy zachowanie Bale'a, było aż tak komediowe :wink: Mnie zdecydowanie bardziej podobała się zremixowana wersja całego zajścia o i taki utwór mógłby się znaleść na soundtracku :D

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#60 Post autor: Thedues » ndz lut 22, 2009 10:39 am

Witam panowie,

To prawda Wawrzyniec dokładnie to samym zdaniem uraczyłem kolegę zaraz po seansie T3.

Wracając już do przemyśleń na temat nowej trylogii. Gdzieś wyczytałem, że film będzie miał kategorie R to już oznacza pewien progres. Na dodatek do projektu zostanie włączona Linda a konkretnie jej głos. T4 nabiera powoli kształtów i zapachów, które kuszą oraz ciekawią. Jestem coraz bardziej nastawiony pozytywnie do projektu.

Najbardziej niepokojąca informacja to właśnie kompozytor.
Ja tam uwielbiam Elfmana. Cenie jego prace ogromnie i jest w mojej ścisłej czołówce kompozytorów, ale przez moment pomyślałem(biję się w pierś za to;-)), że taki Tyler byłby lepszy. Jak już większość wspomniała przepisałby temat coś tam dodał pokopiował underscore z poprzednich prac i wprowadził dźwięki metalu charakterystyczne dla Terminatora. Wszyscy happy, ale nie my!:) Przecież mamy wymagania o poziom wyższe niż takie tapeciarskie sieczki. Co zmajstruje Elfman trudno powiedzieć. Natomiast wiem, że jemu ciężko współpracuje się jeśli ktoś narzuca mu koncepcje i myśl twórcza. Zresztą można to zauważyć w Spidermanie 2.
Jego styl jakoś nie przemawia do mnie w T4. Danny jest jak dla mnie zbyt cukierkowaty, jego majstrowanie i eksperymenty na dzwonkach tudzież elektronice ciężko będzie znieść w T4. No dobra był przecież Red Dragon byłą też Planeta Małp, ale czy to będzie pasować? A i oto przesłuchałem SOP i być może Elfman powinien iść tą koncepcją przynajmniej w niektórych momentach?

Koper widzę, że Tobie trudno dogodzić w obsadzie T4. Żałuje Winstona, aczkolwiek czy ten człowiek przyczyniłby się do sukcesu Salvation? Wątpie, Stan był potrzebny wówczas, kiedy były ogromne ograniczenia w technice. Teraz wszystko zmierza do cyfryzacji i wizualizacji. Do tego też istnieją fachowcy nie gorsi od Winstona. Trzeba zdać sobie sprawę, że tamte czasy już nie wrócą;)
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

ODPOWIEDZ