Michael Giacchino - Zootopia / Zootopia 2
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Michael Giacchino - Zootopia
Też mam obawy co do dubbingu ale wszystkie recenzje go chwalą, więc może nie jest tak źle? W każdym razie każdy polski zwiastun ma inny dubbing i nie wiadomo, który to ten prawdziwy z Domagałą i z Kamińska. Mimo wszystko, też obejrzałbym ten film w wersji oryginalnej:
https://www.youtube.com/watch?v=IVW2QRkTkko
https://www.youtube.com/watch?v=IVW2QRkTkko
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Był już ktoś w kinie? Po okropnej "Wielkiej Szóstce" mam obawy aby iść w ciemno
- lis23
Ja idę chyba jutro bo dzisiaj siostra nie ma czasu. Liczę, że na 18:00 nie będzie zbyt wiele dzieciarni.WhiteHussar pisze:Był już ktoś w kinie? Po okropnej "Wielkiej Szóstce" mam obawy aby iść w ciemno
Jakością filmu bym się raczej nie martwił. Czytałem już kilka recenzji i nie było wśród nich żadnej negatywnej, a jedynym zarzutem jest to, że czasami twórcy starają się trzymać zbyt wiele srok za ogon, czyli jest bardzo dużo odniesień i wątków jak na film dla dzieci.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Polskie klipy dla tych, którzy obawiają się dubbingu:
https://www.youtube.com/watch?v=c-trF-56KcQ
https://www.youtube.com/watch?v=CGxf28rn8sM
https://www.youtube.com/watch?v=TXjJYfxndNw
https://www.youtube.com/watch?v=c-trF-56KcQ
https://www.youtube.com/watch?v=CGxf28rn8sM
https://www.youtube.com/watch?v=TXjJYfxndNw
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Nie jest źle. Ja sobie pójdę w środku przyszłego tygodnia
I od razu machnę też Ave Cezar kolejnego dnia.

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Kamińska jako Judy? No to idę do kina
- lis23
Bardziej bałem się o Domagałę ale na tych filmikach daje radę.
Wiadomo coś czy soundtrack będzie u nas wydany, czy podzieli los innych albumów Giacchino?
Wiadomo coś czy soundtrack będzie u nas wydany, czy podzieli los innych albumów Giacchino?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Już po.
Bardzo przyjemna bajka! Historia nie powala, ale mimo to ogląda się na prawdę świetnie. Dubbing z Domagałą i Kamińską na czele= najwyższy poziom. O muzyce nie ma co gadać...
Bardzo przyjemna bajka! Historia nie powala, ale mimo to ogląda się na prawdę świetnie. Dubbing z Domagałą i Kamińską na czele= najwyższy poziom. O muzyce nie ma co gadać...
- lis23
Być może nie powala ale, jak to mawiał Shrek - jest jak cebula bo ma warstwyWhiteHussar pisze:Już po.

Ja idę dopiero jutro, więc jak zdążę to przed pracą podzielę się wrażeniami.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Ja tam tylko mówię, że mnie nie chwyciła za serce. Kurcze, ale animacja Judy jak i sama postać jest prze słoooodka
- lis23
Ja mam już dosyć Disneyowskich księżniczek ( " Zaplątani ", " Kraina Lodu " ) które są już trochę wtórne i robione na autopilocie. Tutaj jest w końcu coś nowego, świeżego i nawet jeżeli fabuła jest prosta ( choć jest ponoć kilka mocnych stron ) bo to w końcu rozrywka także dla dzieci, to z reakcji krytyków wnioskuję, że można się tam pod tą prostotą doszukać na prawdę wielu rzeczy. Poza tym, sam pomysł na zwierzęce społeczeństwo, jak i samo miasto jest bardzo ciekawy i świetnie zrealizowany, do tego sporo humoru i sympatyczne postacie,więc czego chcieć więcej?
Muzyka na prawdę tak źle wypada w filmie? Ja już ją sobie kilkukrotnie odsłuchałem i na płycie jest ok.
Muzyka na prawdę tak źle wypada w filmie? Ja już ją sobie kilkukrotnie odsłuchałem i na płycie jest ok.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Tylko z początku ja słyszałem. Potem jakoś przepadła. Zwracałem na nią uwagę tylko gdy były momenty pościgu itp.
Nie przepadam za muzyka Giacchino. Słuchałem jego płyt tylko dlatego, że większość forumowiczów bardzo go ceni, więc myślałem, że muszę poświęcić mu więcej czasu to coś usłyszę, ale kurcze: jeszcze żadna muzyka przez niego skomponowana do animacji mnie nie przekonała mimo że okropnie je wymeczylem. Teraz jest to samo, niestety
Nie przepadam za muzyka Giacchino. Słuchałem jego płyt tylko dlatego, że większość forumowiczów bardzo go ceni, więc myślałem, że muszę poświęcić mu więcej czasu to coś usłyszę, ale kurcze: jeszcze żadna muzyka przez niego skomponowana do animacji mnie nie przekonała mimo że okropnie je wymeczylem. Teraz jest to samo, niestety
ciężka do słuchania jest jego muza, przede wszystkim ściana dźwięku, maniera miksu "all for one" z której niby ostatnio powoli się Gjaczin leczy, no i monstrualnie długie albumy. też śledzę jego kariere i próbuje się przekonać, ale z małymi wyjątkami, po prostu się nie da.. Najprzystępniejszym jego scorem ever jest MOH Frontline, a z animacji Incredibles, z filmów MI4. I to nie jest tylko moja opinia 

#FUCKVINYL
- lis23
Akurat " Iniemamocni " to najsłabszy soundtrack Giacchinio do animacji, tam jest dopiero " ściana dźwięku " ( poza tym, Ty kupisz jakiś " Batman vs Superman " który nie jest nawet wart odsłuchu
) a ja osobiście lubię " Up " oraz " Ratatouille ". Akurat " Zootopia ", poza kilkoma wyjątkami jest bardzo fajna w odsłuchu, choć jakiś szczyt geniuszu Michaela to nie jest.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Ale ja nie mówię, że ktoś kto słucha jego muzyki jest dziwny czy coś. Mówię, że mnie kompletnie jego muzyka nie przekonuje. Nie jestem też do niego jakoś z góry negatywnie nastawiony bo jak mówiłem, wiedze, że sporo ludzi go lubi i dlatego też daje mu szansę i skoro tyłu ludzi go lubi to coś w nim jest, ale to cos do mnie nie przemawia.
Skoro tak mówisz o tym "Zwierzogrodzie" to przesłuchać jeszcze z kilka razy. Może coś usłyszę
Wracając do filmu to powiem, że dubbing dzieci był rewelacyjny! Mało scen, ale rewelka. Widać nasi najmłodsi aktorzy są również dobrzy.
Skoro tak mówisz o tym "Zwierzogrodzie" to przesłuchać jeszcze z kilka razy. Może coś usłyszę
Wracając do filmu to powiem, że dubbing dzieci był rewelacyjny! Mało scen, ale rewelka. Widać nasi najmłodsi aktorzy są również dobrzy.