Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
Re: Nic Raine - wywiad na FILMMUSIC.PL
pewnie odpowie że nie wie co Hans odpowiedział więc nie może się wypowiedzieć 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Hans nie powiedział mi tego oficjalnie, jakby co...Michał Turkowski pisze:Z pewnością zapytam o to z którego re-recu jest najbardziej dumny.
I owszem, nawiążę do słów Hansa o tej składance teżSam jestem ciekaw
I to jeszcze jakiKaonashi pisze:A co to temat tabu?Wawrzyniec pisze:

Wojtek proponował żeby zapytać czy woli tylko dyrygować bo uważa się za ęł ął artystę, czy chciałby kiedyś wreszcie jakieś scory pisać 

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Czy ja gdzieś zadałem takie pytania? Powiedziałem, że Turek może spytać o to, czy bardziej lubi komponować czy dyrygować, nie zaznaczyłem nawet, że chodzi o jego rereci - więc może najbardziej lubi etap dyrygowania przy własnych scorach (Williams kiedyś wspominał, że ten etap lubi najbardziej).Adam pisze:chciałby pracować z wielkimi reżyserami przy wielkich filmach - to raz. dwa - nie pytaj go czy chciałby więcej zarabiać.
Ale oczywiście, Jaśnie Wielmozny Wszystkowiedzący Pan Adam nie doczytał, albo wziął złe okulary i zaczął się mądrzyć jakie to pytanie jest głupie, bo wiadomo, że każdy woli pracować ze Spielbergiem niż dyrygować składanki hansa. Thank You Captain Obvious, ale nie takie było pytanie. Jakbyś czytał czasem ze zrozumieniem, to byś nie robił durnego offtopu, w którym starasz się wyjśc na znaffcę.Kolejna rzecz do Raine'a - czy on woli pracować jako kompozytor, dyrygent, orkiestrator, czy co tam jeszcze, co lubi w swojej pracy najbardziej.
Adam pisze: trzy - nie pytaj go który według niego kompozytor się skończył.
A to przepraszam miało być zabawne, czy coś?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale to nie był ten temat tabu.Adam pisze:Wojtek proponował żeby zapytać czy woli tylko dyrygować bo uważa się za ęł ął artystę, czy chciałby kiedyś wreszcie jakieś scory pisać

#WinaHansa #IStandByDaenerys
temat sensownych i merytorycznych pytań wyczerpałem ja i Koper.
mam nadzieje że Turek sobie je przeczyta i też tak stwierdzi.
mam nadzieje że Turek sobie je przeczyta i też tak stwierdzi.
#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Tak, takie pytanie zadałem, ale odpowiedzi na tekst Adama, że lepiej pisać dla Spielberga niż całe życie dyrygować rereci. No powiem szczerze, bardzo zaskakujące stwierdzenie, ale mimo wszystko, jak napisałem, różne są zboczenia (mam nadzieję, że dla Adama wystarczająco dobitnie zaznaczyłem, że to jest zdanie o treści humorystycznej i nie powinno być traktowane całkiem serio, no ale skoro on się doszukał w pytaniu o ulubiony etap pracy pytań o pensję i skończonych kompozytorów, to już nie jestem pewien
)

Wtedy odpowiedź pewnie by brzmiała "Who the fuck is Wawrzyniec?"Wawrzyniec pisze:Chyba, że Turek powie, że "Wawrzyniec bardzo krytycznie wyraża się o tej składance".

- Wojteł
- John Williams
Templar pisze:Wtedy odpowiedź pewnie by brzmiała "Who the fuck is Wawrzyniec?"Wawrzyniec pisze:Chyba, że Turek powie, że "Wawrzyniec bardzo krytycznie wyraża się o tej składance".Lepiej użyj swojego pseudonimu - Lawrence, może pomyśli, że chodzi o tego z Arabii
To by już calkiem na przejebane, bo Lawrence'a też dyrygował

Btw. dla Adasia cytat samego Johna Williamsa
"
Więc może Raine najbardziej lubi dyrygować. A może nie. No ale jak już Adaś zrozumiał, że miał nieuzasadniony ból dupy bo czytać nie umie, to stwierdzi, że wszystko zostało już powiedziane, więc się nie będzie odzywał.John Williams pisze:My greatest joy is always the first day of the recording session. All of the brain busting, back-straining labor of writing the music is behind one and all of the difficulties of dubbing and assimilation of the score to the soundtrack has yet to happen and is ahead of you. There's a moment of exhilaration and pure pleasure in just performing the music and hearing the orchestra play it. That's the high point I think for most composers."
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mnie zna na pewno.Templar pisze:Wtedy odpowiedź pewnie by brzmiała "Who the fuck is Wawrzyniec?"Wawrzyniec pisze:Chyba, że Turek powie, że "Wawrzyniec bardzo krytycznie wyraża się o tej składance".![]()

Dobra a już na poważniej to naprawdę szkoda, gdyż akurat o tej nieszczęsnej składance bym akurat chciał zapytać. Ogólnie o sens robienia re-reców prac takich kompozytorów jak Hans Zimmer, czy też re-recowanie Vangelisa, gdzie elektronika gra sporą rolę i gdzie brzmienie jest tak specyficzne, że właśnie potem mogą powstać takie kwiatki.
można zapytać, spróbować, troszkę po bandzie - ale może Nic wybrnie z tego
: co powoduje że do tak ryzykownych projektów jak orkiestrowe re-rece muzyki mocno elektronicznej lub z dużą jej ilością (Vangelis, Zimmer) nie boi się startować i nie boi się odbioru tych aranży, mimo że nie on większość nich robił.. - coś w ten deseń.

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
No tylko że o ile dobrze pamiętam, tych dwóch panów nie rerecowano (jeśli się mylę, to proszę o sprosotwanie), tylko robiono składankę ich twórczości, a to trochę co innego. Zmiany w rerecu mogą dziwić (bo skoro to ma być kompletne wydanie muzyki, jak najbliższej oryginałowi, to dlaczego tu gra inny instrument niż w oryginale?) ale skoro to składanka w ich aranżacji, to to jest właśnie takie "jakby brzmiał Zimmer na orkiestrę?"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm.
Przecież nie zapyta, czy ma sens robienia składanek, które aż za bardzo odbiegają od oryginalnego brzmienia danego kompozytora, a nawet go kaleczą.