Najlepszy motyw Alexandre'a Desplat
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Najlepszy motyw Alexandre'a Desplat
Proszę ja Ciebie, temat z EL&IC jest wg mnie prostszy.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobry motyw przewodni powinien być stosunkowo prosty. Ale prosty nie znaczy banalny. Geniusz tkwi w prostocie, a nie w zaplumkaniu słuchacza na śmierć. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Proszę bardzo, jak umiesz, to zmień ankietę
Wykasuj motywy, które mają zero głosów, a wsadź Idy
I zaznacz opcję, że można zmieniać oddane już głosy
Albo załóż drugą ankietę. I tak strasznie mało osób głosuje. A i tak na koniec wygra... Chinka 

PS. Pytanie do Wojtka - Ty się widziałeś już ze swoją siostrą w sprawie analizy utworów, które z Tobą ustaliliśmy dawno dawno temu? Czy mnie coś ominęło? Tak sobie przypomniałem 

- Wojteł
- John Williams
Napisz mi je jeszcze raz, to jej jebne mailem 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
A ja nie pamiętam gdzie i w jakim temacie to to było
Poszukam 
Mam!
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... a&start=15
Poczynając od ostatniego postu na tej stronie od Danielosa, reszta jest na kolejnej stronie, w tym moje Desplaty. Utwory sobie może znaleźć na youtubie czy cokolwiek.

Mam!
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... a&start=15
Poczynając od ostatniego postu na tej stronie od Danielosa, reszta jest na kolejnej stronie, w tym moje Desplaty. Utwory sobie może znaleźć na youtubie czy cokolwiek.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Zdecydowanie temat z Lust Caution
Zaraz na drugim miejscu stawiam New Moon.

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
JULIA naturalnie
, od czasów słynnego LALALAL
, to jeden z moich ulubionych tracków

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Głosowałem na:
Wong Chia Chi's Theme
New Moon
The Griet's Theme
Z nieobecnych i chyba jeszcze nie wymienionych, przede wszystkim "The Wonder of Life" z Afterwards - nie wiem czy mój nie ulubiony temat Desplata,"The Luzhin Defence" z "The Luzhin Defence" i może jeszcze walczyki "Birth Waltz" (Birth) czy "River Waltz" (Painted Veil), pozycje na pewno lepsze od "Tamara Drewe" czy "Largo Winch"
Wong Chia Chi's Theme
New Moon
The Griet's Theme
Z nieobecnych i chyba jeszcze nie wymienionych, przede wszystkim "The Wonder of Life" z Afterwards - nie wiem czy mój nie ulubiony temat Desplata,"The Luzhin Defence" z "The Luzhin Defence" i może jeszcze walczyki "Birth Waltz" (Birth) czy "River Waltz" (Painted Veil), pozycje na pewno lepsze od "Tamara Drewe" czy "Largo Winch"

Czy Wy na pewno wykorzystujecie pełne możliwości tej ankiety głosując na 3 tematy? Bo z tego, co widzę to liczba oddanych głosów nie jest wielokrotnością 3, a czasami jak tu wchodzę, to widzę, że głosy przybywają o 1, o 2. Zaraz powiecie, że nie wykorzystujecie w pełni możliwości tej ankiety, bo nie ma Idów Marcowych i chuj! 

Ja w ogóle w ramach protestu nie będę głosował w tej ankiecie, brak Id to jeden wielki skandal i zamierzam powołać komisję śledczą w tej sprawie

Tobie się chyba podpaski skończyłyAdam pisze:dokładnie. nie ma id = Desplat się skończył.

Czytając tytuł tematu, od razu pomyślałem o Ides of March

To ja naprawdę wyrażam zaniepokojenie, że znajomość prac Desplata na tym forum sięga... dna
Albo poziom przyswajalności jego twórczości jest... delikatnie mówiąc... niepełny
No bo skoro można zaznaczyć 3, a nie zaznaczacie nic, bo nie ma Id, to albo nic poza Idami nie znacie, albo uważacie Idy za NAJlepsze dokonanie Desplata spośród motywów. Tylko gdyby każdy kompozytor opierał muzykę do swoich filmów na takiej 'prostocie', to już sobie wyobrażam np. LOTRa w takim wykonaniu
Albo Hobbita - Howard ma to jeszcze szansę zrobić
Ale spoko, jak Olo walnie taki motyw w Argo, to będziecie zadowoleni 
W sumie i tak wygrywają 3 najbardziej oczywiste motywy, więc ankieta nie jest przekłamana, choć jeszcze się nie zakończyła i wszystko się może zmienić

W sumie i tak wygrywają 3 najbardziej oczywiste motywy, więc ankieta nie jest przekłamana, choć jeszcze się nie zakończyła i wszystko się może zmienić