Megakultowe soundtracki które was nie rajcują

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Megakultowe soundtracki które was nie rajcują

#46 Post autor: Mystery » pn mar 26, 2012 19:21 pm

Predator - magekult bo nie było wydania... W filmie fajne choć bez przesady, poza nim... Zieeew :wink:
Coś w tym jest :) Megakult, nikt nie zaprzeczy, ale jak już się tego słucha, to tak różowo to nie wygląda :wink: The Hunt For Red October też się zgadza, ale chyba ta praca nie ma jakichś wysokich notowań wśród słuchaczy, wszystko rozchodzi się głównie o ten hymn, który megakultem jest już niewątpliwe :) Black Hawk Down akurat bardzo lubię, a wersji 3CD jest wręcz mega 8)

Templar

#47 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 19:24 pm

Heh, a ja akurat nie lubię normalnych wydań LOTRów, jedynie Drużyna spoko, ale Dwie wieże i Powrót króla tylko w wersji complete, a fanbojem Shore'a to raczej nie jestem :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#48 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 19:25 pm

Turek pisze:Z tego co nie lubię :

Black Hawk Down - poza cudownym "Leave no man behind" - jeden wielki ziew, który to jak zwykle nazwany jest "eksperymentem" :roll:
Ej, a ja myślałem, że ten temat to będzie takie grzeczne wyrażanie swojej opinii z poszanowaniem innych. :? Ja wiem, że "Black Hawk Down" jest specyficznym scorem i ma się on nie każdemu prawo podobać. Ale po co od razu pisać z takim sarkazmem, ironią i złośliwością. :?

Dobra, dobra, gdyż sam siebie okłamuję, ale ciężko mi nie zaglądać do tego tematu. Choć na razie muszę przyznać, że niezłego ze mnie hipstera robicie, gdyż wymieniliście już jakieś 2/3 soundtracków, które ja uważam za geniusze i zasłużone megakulty. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#49 Post autor: Mystery » pn mar 26, 2012 19:25 pm

Templar pisze:Heh, a ja akurat nie lubię normalnych wydań LOTRów, jedynie Drużyna spoko, ale Dwie wieże i Powrót króla tylko w wersji complete, a fanbojem Shore'a to raczej nie jestem :D
No to filmu :P

Templar

#50 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 19:27 pm

Mystery Man pisze:
Templar pisze:Heh, a ja akurat nie lubię normalnych wydań LOTRów, jedynie Drużyna spoko, ale Dwie wieże i Powrót króla tylko w wersji complete, a fanbojem Shore'a to raczej nie jestem :D
No to filmu :P
No dobra fanbojem filmu to jednak mogę być, bo też oglądam tylko wydania rozszerzone i już kilka razy obejrzałem całą trylogię w takim wydaniu w jeden dzień :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#51 Post autor: Mystery » pn mar 26, 2012 19:31 pm

Templar pisze:No dobra fanbojem filmu to jednak mogę być, bo też oglądam tylko wydania rozszerzone i już kilka razy obejrzałem całą trylogię w takim wydaniu w jeden dzień :D
To ile dzień ma u Ciebie godzin? :D

Templar

#52 Post autor: Templar » pn mar 26, 2012 19:35 pm

Mystery Man pisze:To ile dzień ma u Ciebie godzin? :D
Co jakiś czas dostaję 50% gratis, wtedy oglądam takie długie filmy, albo całe sezony seriali :D

Turek

#53 Post autor: Turek » pn mar 26, 2012 19:36 pm

Mystery Man pisze:
Templar pisze:No dobra fanbojem filmu to jednak mogę być, bo też oglądam tylko wydania rozszerzone i już kilka razy obejrzałem całą trylogię w takim wydaniu w jeden dzień :D
To ile dzień ma u Ciebie godzin? :D
Ty Myster lepiej powiedz kiedy słuchasz taką masę scorów?:D

W pracy/w szkole w domu czy jak ?:D

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#54 Post autor: Dexter » pn mar 26, 2012 19:52 pm

Dołączę się do grupy niewrażliwych na Blade Runnera: w filmie - w porządku, na płycie - niemal nie do przejścia. Też wielokrotnie się próbowałem do tej muzyki przekonać, ale nic z tego.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#55 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 20:06 pm

Wawrzyniec pisze:Dobra, dobra, gdyż sam siebie okłamuję, ale ciężko mi nie zaglądać do tego tematu. Choć na razie muszę przyznać, że niezłego ze mnie hipstera robicie, gdyż wymieniliście już jakieś 2/3 soundtracków, które ja uważam za geniusze i zasłużone megakulty. :wink:

Mało to hipsterskie, jarać się megakultowymi, mainstreamowymi ścieżkami. Bardziej hipstercy są ci, ktorzy na nie narzekają :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#56 Post autor: Marek Łach » pn mar 26, 2012 20:38 pm

Wawrzyniec pisze:Ej, a ja myślałem, że ten temat to będzie takie grzeczne wyrażanie swojej opinii z poszanowaniem innych. :?
A czego się spodziewałeś po takim temacie na tym forum? :P Wszyscy tutaj tworzą niby pozory obiektywizmu i szacunku dla ścieżek, które ich "nie rajcują", ale Koper od razu musiał sarkastycznie przemycić "ęteligęckość", Wojtek mimochodem porównać fanów Blade Runnera do nawiedzonych onanistów, a Turek wyładować się na BHD, którego nie rozumie... :) Nuuuda.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#57 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 20:39 pm

Marek Łach pisze:Wojtek mimochodem porównać fanów Blade Runnera do nawiedzonych onanistów
Przepraszam bardzo, jakich znowu "nawiedzonych"? Ja do onanistów nic nie mam, lepiej tak, niż chodzić po parkach i gwałcić :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#58 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 26, 2012 20:46 pm

Marek Łach pisze:
Wawrzyniec pisze:Ej, a ja myślałem, że ten temat to będzie takie grzeczne wyrażanie swojej opinii z poszanowaniem innych. :?
A czego się spodziewałeś po takim temacie na tym forum? :P
W sumie trochę mocniejszych ciosów, ale chłopaki mają jeszcze czas się rozkręcić. :P
Marek Łach pisze:Wszyscy tutaj tworzą niby pozory obiektywizmu i szacunku dla ścieżek, które ich "nie rajcują", ale Koper od razu musiał sarkastycznie przemycić "ęteligęckość", Wojtek mimochodem porównać fanów Blade Runnera do nawiedzonych onanistów, a Turek wyładować się na BHD, którego nie rozumie... :) Nuuuda.
Marek +50 punktów do szacunku. :) Dziękuję bardzo. :)

Wiadomo ja sam staram się też nie traktować tego tematu poważnie, tylko na razie jak na złość padły nazwy soundtracków, z których 2/3 posiadam, wysoko cenię i uważam słusznie za megakulty. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#59 Post autor: Wojteł » pn mar 26, 2012 20:47 pm

O matko, teraz się będą o każde słówko gorączkować. Tu padły też nazwy wielu soundtracków, które ja wielbię na klęczkach, a się nie oburzam :P

Robicie widły z igły :P

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#60 Post autor: Althazan » pn mar 26, 2012 20:51 pm

Nie mogę przekonać się do UP, niestety... Wiem, że to Oscar i w ogóle. Nawet sobie kupiłem i słucham od czasu do czasu mając nadzieję, że w końcu "zaskoczę", ale do tej pory ni cholery! :P Widać nie rozumiem tego scoru... :mrgreen:

P.S.
A tak naprawdę nie wszystko co dobre musi się wszystkim podobać :mrgreen:

ODPOWIEDZ