The Iron Lady - Thomas Newman
Re: The Iron Lady - Thomas Newman
Klipy:
http://www.cinemamusica.de/1697/lieblic ... -iron-lady
Świetne, od King's Speech na pewno będzie lepiej, a może nawet od Ides of March. Trochę wolno się rozwija i utwory źródłowe będą tu wadzić, ale druga część soundtracka zapowiada się niezwykle smakowicie.
http://www.cinemamusica.de/1697/lieblic ... -iron-lady
Świetne, od King's Speech na pewno będzie lepiej, a może nawet od Ides of March. Trochę wolno się rozwija i utwory źródłowe będą tu wadzić, ale druga część soundtracka zapowiada się niezwykle smakowicie.
No tak na szybko przesłuchałem i całkiem fajne te klipy.
A i jaka w końcu będzie okładka, bo na stronie jest inna, też z plakatu z tego co widzę, ale lepsza niż ta poprzednia
A i jaka w końcu będzie okładka, bo na stronie jest inna, też z plakatu z tego co widzę, ale lepsza niż ta poprzednia

ta na stronie to pewnie europejska lub stricte niemiecka - a klipy brzmią dość poważnie, dostojnie, może być dobry score 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Widzę, że Newman znowu rżnie z Pärta.
Ale w tym wypadku nie jest to jednak perfidne i nie drażni aż tak, jak w "Meet Joe Black". A niektóre utwory brzmią naprawdę fajnie, niektóre soczyście, może być ciekawy score i come back Newmana.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Nie wiem. Nie tak wyobrażałem sobie muzykę do tego filmu. Zazwyczaj jak słucham muzyki przed obejrzeniem filmu, to potrafię sobie niektóre sceny wyobrazić. tutaj coś mi nie pasuje
No ale i tak czekam głównie na film i na Merylową 

pisalem juz to u siebie w komencie - traklista na tym fyc jest totalnie inna niz na plycie wiec nie wiadomo ile tu njumana a ile źródłowej, i co bedzie na cd 

#FUCKVINYL
- świetne 40 minut scoru, których słucha się bardzo dobrze, zero nudy i ciągłe niespodzianki
- chyba najbardziej żywiołowa praca Newmana w karierze, w większości słucha się jak przedniego action scoru
- fajny, energiczny temat przewodni (Grocer's Daughter)
- różnorodne, atrakcyjne granie, trochę plumkania (Eyelash), kawałków iście Newmanowskich (Nation of Shopkeepers), Desplatowskich (Fiscal Responsibility), epickiej "królewskiej" muzyki (The Great In Great Britain,) jest nawet chór (Discord and Harmony), elektronika (Grand Hotel) czy elektryczne gitary (Community Charge)
- "Statecraft", czyli najlepszy utwór Newmana w tym roku, sporo innych highlightów "Exclusion Zone", Steady the Buffs" czy utwory wymienione powyżej
- znacznie żywsze, ciekawsze i atrakcyjniejsze od King's Speech, od Ides of March również bardziej mi się podoba
- lepsze od Debt i The Adjustment Bureau i może od Help, bo nie jest to tak typowa i tuzinkowa praca
- zbędne kawałki źródłowe
- tak samo jak mało potrzebne utwory trwające do minuty
- 4.0/5.0
- chyba najbardziej żywiołowa praca Newmana w karierze, w większości słucha się jak przedniego action scoru
- fajny, energiczny temat przewodni (Grocer's Daughter)
- różnorodne, atrakcyjne granie, trochę plumkania (Eyelash), kawałków iście Newmanowskich (Nation of Shopkeepers), Desplatowskich (Fiscal Responsibility), epickiej "królewskiej" muzyki (The Great In Great Britain,) jest nawet chór (Discord and Harmony), elektronika (Grand Hotel) czy elektryczne gitary (Community Charge)
- "Statecraft", czyli najlepszy utwór Newmana w tym roku, sporo innych highlightów "Exclusion Zone", Steady the Buffs" czy utwory wymienione powyżej
- znacznie żywsze, ciekawsze i atrakcyjniejsze od King's Speech, od Ides of March również bardziej mi się podoba
- lepsze od Debt i The Adjustment Bureau i może od Help, bo nie jest to tak typowa i tuzinkowa praca
- zbędne kawałki źródłowe
- tak samo jak mało potrzebne utwory trwające do minuty
- 4.0/5.0
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O proszę.
A ja muszę przyznać, że w tym roku Adam zrobił na forum taki czarny pijar Newmanowi, że jakoś po nic nie sięgnąłem. Chyba będę musiał to zmienić.
Czy "The Iron Lady" ma szansę na nominację do Oscara, czy za późno wychodzi?

Czy "The Iron Lady" ma szansę na nominację do Oscara, czy za późno wychodzi?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Gdyby Żelazna Dama jako film była mocnym kandydatem, to nominacja wzorem lat poprzednich pewnie byłaby gwarantowana, aczkolwiek jak na razie to tylko Streepowa jest główną gwiazdą, ewentualnie make-up, natomiast sam film w nominacjach wypada słabo. Gdyby "The Help" wzmocnił swoją pozycję w nominacjach, to kto wie czy Newman by się nie załapał za ten tytuł (tak po prostu na fali filmu). Choć największe szanse ma na nominację za piosenkę. Zobaczymy 

Czyli pozytywnie i nie zdziwię się jak i tu będą padały takie oceny. Mi się spodobało po dłuższej przerwie i za drugim podejściem - kawał porządnego grania