Jaka to melodia? ODCINEK 2: It's A Mad, Mad, Mad, Mad World.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie pozostaje mi więc ni innego jak czekać na kolejną podpowiedź, gdyż naprawdę zagadka trudna, a i kompozytor jakiś tajemniczy. Mam nadzieję, że ta druga podpowiedź będzie bardziej pomocna. Chociaż i tak pewnie Bucholc będzie szybszy ode mnie, gdyż już doskonale, wie co to za score i kompozytor nie jest, więc nic tylko obserwować, cierpliwie czekać, a następnie zdobyć punkty 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja idę spać, a Wy jak rano wstaniecie, to się będziecie mogli głowić już z drugą podpowiedzią. Po prostu trochę uszczegółowię poprzednią.
To jest muzyka z dramatu historycznego. Dość starego.
Wawrzyniec w sobotnim poście z godz. 17:07 dobrze określił ramy czasowe, w których ów film powstał.
Kompozytor jest Europejczykiem, który generalnie muzyką filmową zajmował (można powiedzieć: zajmuje, bo jeszcze żyje) się od święta, albo i jeszcze rzadziej. W muzycznym światku bardziej znany jest jako dyrygent, specjalista od muzyki baroku.
Muzyką filmową ów pan zajmuje się tak rzadko, że na IMDB naliczono mu raptem... 2 filmy, do których skomponował pełną ścieżkę dźwiękową. Do tego jeszcze w kilku był dyrygentem, a w kilku wykorzystano jego pojedyncze utwory.
No to kombinujcie.
Jak nie dacie rady to koło południa wrzucę ostatnią podpowiedź.
To jest muzyka z dramatu historycznego. Dość starego.
Wawrzyniec w sobotnim poście z godz. 17:07 dobrze określił ramy czasowe, w których ów film powstał.
Kompozytor jest Europejczykiem, który generalnie muzyką filmową zajmował (można powiedzieć: zajmuje, bo jeszcze żyje) się od święta, albo i jeszcze rzadziej. W muzycznym światku bardziej znany jest jako dyrygent, specjalista od muzyki baroku.
Muzyką filmową ów pan zajmuje się tak rzadko, że na IMDB naliczono mu raptem... 2 filmy, do których skomponował pełną ścieżkę dźwiękową. Do tego jeszcze w kilku był dyrygentem, a w kilku wykorzystano jego pojedyncze utwory.
No to kombinujcie.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie wiem, tracklisty nigdzie nie znalazłem
A jak na anonimowego kompozytora muzyki filmowej, to dość ubogie podpowiedzi były
Piszę od święta, a dwie prace ma na koncie, jakiej wiary jest ten człowiek 

A jak na anonimowego kompozytora muzyki filmowej, to dość ubogie podpowiedzi były

Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 11:14 am przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Panowie, czy to jest temat na 1/5? Jaj sobie nie róbmy.
Wysłałbym tu kogoś do karceru, ale zaraz wrzucam ostatnią podpowiedź, więc chyba jak cichutko poczeka pod drzwiami, to nic się nie stanie. 
To jak, strzela ktoś jeszcze, czy mogę podpowiadać?
PS: A Ty mi tu Bucholc nie marudź, bo 6 godzin było ewidentnie przestrzegane.
Poza tym prawo jest po to, żeby je obchodzić. Inaczej na świecie nie byłoby tylu bogaczy.
:D;)

To jak, strzela ktoś jeszcze, czy mogę podpowiadać?
PS: A Ty mi tu Bucholc nie marudź, bo 6 godzin było ewidentnie przestrzegane.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully