(Może tak pozbędę się konkurencji
FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Nie podryguje to Fake News!
)
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jakiej konkurencji, masz 2 dni i 2 koncerty, biletów starczy dla wszystkich bo ci co mieli to do RAH jadą a ci co nie zdążyli to dla nich są teraz 2 kolejne, aż za dużo.
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Bilety, jak sądzę, rozejdą się równie szybko. To w końcu John Williams. Mimo że będę w Londynie, postaram się pojechać i do Wiednia, zwłaszcza że mam tam gdzie nocować, bez konieczności brania hotelu. No chyba że ceny będą zaporowe... Albo się nie uda kupić. Może warto na oba koncerty pójść? Bo zapewne program będzie się w obu częściowo różnił. Ciekawa są godziny ich rozpoczęcia - sobotni i 11.00, a niedzielny o 15.30.
Jako że jest to Wiener Philharmoniker, z optymizmem można podejść do myśli, że te koncerty zostaną nagrane z myślą o sprzedaży dla telewizji i na blu-ray
Edit. Koncert na stronie https://www.musikverein.at/en/concert/eventid/37569 reklamowany jest jako TV-koncert, więc nagranie będzie.
Jako że jest to Wiener Philharmoniker, z optymizmem można podejść do myśli, że te koncerty zostaną nagrane z myślą o sprzedaży dla telewizji i na blu-ray
Edit. Koncert na stronie https://www.musikverein.at/en/concert/eventid/37569 reklamowany jest jako TV-koncert, więc nagranie będzie.
z tego co się dowiedziałem, to ci wiedeńscy filharmonicy to obecnie jest nawet lepsza orkiestra niż LSO, przynajmniej z opinii wśród muzyków 
a ja jadę na Powella, kto się wybiera?
a ja jadę na Powella, kto się wybiera?
Ostatnio zmieniony ndz maja 06, 2018 11:19 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Tak, to absolutnie topowa orkiestra, najważniejsza w Austrii i jedna z kilku najważniejszych na świecie.
Musikverein, Großer Saal, czyli Great Hall, ma tylko 1744 miejsca (plus 300 stojących). Biorąc pod uwagę, że na pewno mają swoje gratisy, patronów, akredytacje etc, to do sprzedaży na każdy koncert może trafić z 1200 czy 1300 miejsc. Nawet licząc podwójnie, bo są dwa koncerty, wychodzi 2/3 z puli londyńskiej. Może być ciężko z zakupem. Ja chyba będę celował w niedzielę.
Musikverein, Großer Saal, czyli Great Hall, ma tylko 1744 miejsca (plus 300 stojących). Biorąc pod uwagę, że na pewno mają swoje gratisy, patronów, akredytacje etc, to do sprzedaży na każdy koncert może trafić z 1200 czy 1300 miejsc. Nawet licząc podwójnie, bo są dwa koncerty, wychodzi 2/3 z puli londyńskiej. Może być ciężko z zakupem. Ja chyba będę celował w niedzielę.
ale jednak masę chętnych zakupiło RAH. na profilu jest kilkadziesiąt osób które się tam dopraszają o bilety - to nie jest jakaś lawina tych co nie kupili.. Sądzę że spokojnie się zakupi, nie rozejdą się w godz jak do RAH, ale wiadomo że się wyprzedadzą.
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
No nie sądzę, by te kilkadziesiąt osób, co się dopraszają o bilety, zamykały temat. Kolejka chętnych dobijała przynajmniej do 6 tysięcy (kolegę wylogowało przez problemy z netem i wrócił do kolejki z takim mniej więcej numerem, oczywiście biletu nie kupił), a na forum jwfan.com było mnóstwo wpisów ludzi, którzy nawet na tę kolejkę się nie łapali. To są koncerty, które zdecydowanie wykraczają poza popularność muzyki filmowej, koncerty, na których będzie chciało być także mnóstwo ludzi niemających w swoich zbiorach nawet jednej płyty JW, za to kojarzących jego tematy. Moim zdaniem te bilety rozejdą się przynajmniej równie szybko jak do RAH, czyli w ciągu 20 minut. No ale zobaczymy.
tak, czy siak, Wawrzyn, spinaj poślady bo znów przegapisz 
Powell kupiony, bilet w pierwszym rzędzie tuż przy scenie kosztuje "zabójcze"... 142 zł.
Powell kupiony, bilet w pierwszym rzędzie tuż przy scenie kosztuje "zabójcze"... 142 zł.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo się boję, bardzo.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W 30 sekund bilety wykupione, to i o Williamsie mogę zapomnieć i nawet nie mam co próbować.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak, w 30 sekund, na Galę i sam koncert. Na razie z tego co czytam nikt nawet z Hansowej Grupy, nie zdobył biletu.
ale tam to jest klita, ile tam mają miejsc? tysiąc?
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na Williamsa większa sala? Gdyż ja nie wiem, jak ludzie kupują te bilety? Toż chyba trzeba mieć umiejętności jak jakiś pieprzony ninja.
tak bo w innym miejscu chyba. na Johna bukuj ten termin wczesny, zawsze rano będzie mniej chętnych.
NO CD = NO SALE