John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)

#421 Post autor: Ghostek » czw gru 17, 2015 18:10 pm

No co? Tylna okładka idealnie odwzorowuje (tematyczną) treść soundtracku. A i żydki z Disney'a sobie zaoszczędzili przy okazji na profesjonalnej grafice. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#422 Post autor: Adam » czw gru 17, 2015 18:20 pm

o ,Dudamel jednak nie dyrygował tylko main i end title :roll: kolejny epic fail :P

nigdy nie kupię jewela jesli mam możliwośc digipaka. płace za jakość i artyzm wykonania również 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#423 Post autor: Adam » czw gru 17, 2015 18:52 pm

customy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

<3
#FUCKVINYL

hp_gof

#424 Post autor: hp_gof » czw gru 17, 2015 19:00 pm

Podejrzewam, że pusta tylna okładka jest po to, żeby pracownicy sklepów i dystrybucji przedwcześnie nie ujawnili tracklisty i ewentualnych spoilerów ;) Tylko co z tego, skoro tracklista jest już od dawna znana? :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#425 Post autor: lis23 » czw gru 17, 2015 19:01 pm

Ghostek pisze:No co? Tylna okładka idealnie odwzorowuje (tematyczną) treść soundtracku. A i żydki z Disney'a sobie zaoszczędzili przy okazji na profesjonalnej grafice. :P
Oj, nie przesadzajmy. To nie pierwszy tego typu score Williamsa, była, np. " Wojna Światów " i to w jednym z najpłodniejszych roków dla Amerykanina. Ja jestem ciekaw, czy Abrams dał Williamsowi taką wskazówkę, że score ma być właśnie taki, czy to jego pomysł?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#426 Post autor: lis23 » czw gru 17, 2015 20:07 pm

Te okładki / plakaty są z tej wersji super deluxe?
A co tam, mam słabsze " Hobbity ' w takiej wersji to i SW kupię ;) Williams miał już takie kijowe wydania płytowe, np. " The Lost World ", nienawidzę tego opakowania ;)

Mefisto

#427 Post autor: Mefisto » pt gru 18, 2015 00:47 am

Piękny film, bardzo emocjonalny. Muzyka w nim bez zastrzeżeń, choć bardzo dużo opiera się na starych tematach, a nowe nie mają tej siły przebicia, co klasyczne utwory.

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#428 Post autor: Pawel P. » pt gru 18, 2015 03:42 am

Mefisto pisze:Piękny film, bardzo emocjonalny. Muzyka w nim bez zastrzeżeń, choć bardzo dużo opiera się na starych tematach, a nowe nie mają tej siły przebicia, co klasyczne utwory.
Zgadzam się, że to piękny i emocjonalny film. Jutro powtórka! :D Co do muzyki, to pokrótce.... pełen zachwyt! I w filmie, i na płycie, jak teraz słucham, ale aż się boję, bo tak mi się temat Rey wkręcił, że nic innego mi po głowie nie chodzi od od wczoraj (w końcu posłuchałem przed seansem pierwszych sześciu utworów).

Tak, płytę dostałem z wytwórni. Ma polskie napisy na okładce, ale pełną wkładkę. W przyszłym tygodniu mam jeszcze mieć kolorowego digipacka, już po angielsku.

O muzyce więcej jak się osłucham :)

Mefisto

#429 Post autor: Mefisto » pt gru 18, 2015 03:56 am

Pawel P. pisze:tak mi się temat Rey wkręcił
to plus finał to w zasadzie top całej płyty, chociaż temacik robota i The Falcon też przyjemne

Templar

#430 Post autor: Templar » pt gru 18, 2015 04:24 am

Film rewelacja, owszem jest sporo nawiązań do Nowej nadziei, sporo takiego powrotu do starej trylogii, ale pomimo tego Abrams świetnie wykreował nowych bohaterów i stworzył bardzo dobre podwaliny pod nową trylogię. Bałem się, że Ridley i Boyega to będą najsłabsze punkty tego filmu, tymczasem już nie mogę się doczekać ich dalszych losów, naprawdę świetnie odegrali swoje postacie, oglądając ten duecik cały czas japa cieszyła mi się jak szalona :) Za kilka godzin idę kolejny raz, w sumie dzisiaj 3 razy obejrzę :mrgreen:

Natomiast co do muzyki, mi się bardzo podobała i tematycznie też całkiem przyzwoicie, szczególnie piękny temat Rey i marsz Ruchu Oporu, te 2 rzeczy to mi od razu wpadły w ucho. Po waszych postach to myślałem, że będzie zawód jak przy Hobbicie Shore'a, a tu jest zdecydowanie lepiej i też lepiej niż przy ostatnim Indianie. Jedynie lepszy temat dla Kylo by się przydał, natomiast Snoke to sama postać póki co taka sobie, tak że taki temat jakoś mnie póki co nie dziwi :P Ogólnie to mam nadzieję, że przy następnych epizodach będą jeszcze prosić Williamsa o kontynuację, a John jeśli będzie w stanie to mam nadzieję, że się zgodzi :)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#431 Post autor: Ghostek » pt gru 18, 2015 04:44 am

Podpisuje się pod wcześniejszymi opiniami - film świetny. Skrojony na nasze czasy, ale mimo to doskonale oddający ducha SW.
Co do muzyki, to... podtrzymuję niestety moją opinię. Jak na standardy SW, to gdzieś daleko za pozostałymi częściami jest. No bo jeżeli wychodząc z kina kojarzy się tylko przez pryzmat starych na nowo zaaranżowanych tematów, to wiedz, że coś nie tak...
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#432 Post autor: lis23 » pt gru 18, 2015 08:56 am

Widzę, że film musi być niezły, skoro tutejsze " zgredy " są zadowolone ;)
Choć na Filmwebie jest już hejt, że to powtórka z rozrywki, remake " Nowej Nadziei ", itp.
Ja do kina idę jutro ale nie wiem czy nie bojkotować tego filmu ...
Spoiler:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#433 Post autor: Ghostek » pt gru 18, 2015 09:00 am

Spoko jest. Han...
Spoiler:
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#434 Post autor: lis23 » pt gru 18, 2015 09:14 am

Ghostek pisze:Spoko jest. Han...
Spoiler:
Wiem, że jest ale nie podoba mi się to, co dałeś w spoiler ( o czym też wiem i to nie od dziś ) i dlatego mam ochotę zbojkotować ten i następne filmy ...

Czy w napisach początkowych jest Epizode VII i czy napis Star Wars jest normalny, czy przedzielony tytułem?

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#435 Post autor: Ghostek » pt gru 18, 2015 09:29 am

Dla mnie spoko, choć mam mieszane odczucia co do Kylo. Zrobili z niego takiego współczesnego emo-Sitha. No ale zobaczymy jak się rozwinie ta postać w pozostałych epizodach.
Spoiler:
Tak, jest Episode VII w napisach.
Obrazek

ODPOWIEDZ