HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#421 Post autor: lis23 » pt lip 13, 2012 01:10 am

To trochę przykre, że po 2005 roku Zimmer tak często używa opcji " kopiuj i wklej " ( trzy Batmany, dwa Sherlocki, Kod i Anioły i Demony ) a przecież wystarczy sobie przypomnieć jak różniły sie od siebie druga i trzecia część Piratów - inna sprawa, czy trzecia część to tylko zasługa Hansa ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#422 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 13, 2012 01:30 am

Posłuchaj sobie oryginalnych suit Zimmera z Piratów 3, to się dowiesz, czyja to zasługa.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#423 Post autor: Mystery » pt lip 13, 2012 09:50 am

5 problemów muzyki z TDKR:
http://www.policymic.com/articles/10978 ... soundtrack

Score ukaże się na winylu:
http://www.amazon.com/gp/product/B008IG ... racksounds

Jeden z bonusowych utworów "Risen From Darkness"
http://www.youtube.com/watch?v=VeRx6xvkHd4

"Bombers Over Ibiza (Junkie XL Remix)" = WTF?!

I mamy kolejny bonusowy kawałek, "All Out War", który mając odpowiedni kod można pobrać ze strony Watertower. Tak też nie licząc remixu, mamy już 5 nowych tracków, które jakby znalazły się na płycie, z pewnością uczyniły by ją atrakcyjniejszą i lepszą.

All Out War
No Stone Unturned
Risen From Darkness
The Shadows Betray You
The End

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#424 Post autor: lis23 » pt lip 13, 2012 13:46 pm

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#425 Post autor: Mystery » pt lip 13, 2012 14:05 pm

Pomijając remix, wszystkie bonusowe tracki dają ładnie radę i są lepsze od takich mało wnoszących kawałków jak "Born in Darkness" czy "Nothing Out There". Cały materiał jest śmiało na 3.5, ale sam album nadal ma u mnie 3, podobnie jak w przypadku Tron Legacy znów przyjdzie robić własne kompilacje... Co do nowych spostrzeżeń, Hans dawno już nie miał tak dobrego utworu akcji jak "Imagine the Fire" i nie wiem jak was, ale finałowe "Rise", jakoś mało mnie rusza, miało być coś na miarę "Time" z Incepcji, ale jakoś braknie tej melodii i emocji, nie wiem, może po filmie nabierze to odpowiedniego kolorytu. Złowrogi motyw (Bane'a?) z "Gotham's Reckoning" (nie chant) robi ogromne wrażenie, kapitalny w ostatnich minutach "Imagine the Fire".

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#426 Post autor: lis23 » pt lip 13, 2012 14:17 pm

Mystery Man pisze:Pomijając remix, wszystkie bonusowe tracki dają ładnie radę i są lepsze od takich mało wnoszących kawałków jak "Born in Darkness" czy "Nothing Out There". Cały materiał jest śmiało na 3.5, ale sam album nadal ma u mnie 3, podobnie jak w przypadku Tron Legacy znów przyjdzie robić własne kompilacje... Co do nowych spostrzeżeń, Hans dawno już nie miał tak dobrego utworu akcji jak "Imagine the Fire" i nie wiem jak was, ale finałowe "Rise", jakoś mało mnie rusza, miało być coś na miarę "Time" z Incepcji, ale jakoś braknie tej melodii i emocji, nie wiem, może po filmie nabierze to odpowiedniego kolorytu. Złowrogi motyw (Bane'a?) z "Gotham's Reckoning" (nie chant) robi ogromne wrażenie, kapitalny w ostatnich minutach "Imagine the Fire".
Cóż, słuchałem na razie dwóch bonusowych tracków, "Risen From Darkness" to taki sobie utwór akcji + łupanka w połowie a " The End ' jest trochę nudny - wpada jednym a wypada drugim uchem, chyba album nic bez nich nie traci, choć drugi utwór jest trochę inny od reszty łupanki i wprowadza trochę oddechu do całości
ogólnie, cała kulminacja filmu też mnie jakoś nie rusza ... spodziewałem się czegoś epickiego, więcej chórów, a dostaliśmy po prostu więcej tyle samego, tyle że jest to zrobione z trochę większą ogładą i jest bardziej słuchalne niż poprzednio ale nie zmienia to faktu, że jest to ciągle to samo.

hp_gof

#427 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 15:39 pm

Ja mam takie pytanie: gdzie jest Wawrzyniec?! :shock:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#428 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 13, 2012 15:47 pm

We Florencji.

hp_gof

#429 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 16:04 pm

Specjalnie się gdzieś zbunkrował, żeby nie czytać naszych herezji :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#430 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 13, 2012 19:33 pm

Czy ma ktoś No Stone Unturned? W tej chwili mam dostęp (i ściągnięte od kumpla), nie licząc remixu, Risen from Darkness, The Shadows Betray You, The End i All Out War. Wychodzi na to, że nie mam tylko No Stones Unturned.

Risen from Darkness ma trochę takiego starego fajnego Zimmera z okresu 1992/1993-1995. Fajnie brzmi ten powrót do korzeni (właśnie słucham bonusów).

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#431 Post autor: lis23 » pt lip 13, 2012 20:41 pm

Ja mam tylko " The Shadows Betray You " i " The End ".

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#432 Post autor: Agent » pt lip 13, 2012 21:45 pm

Mnie podobnie jak Pawłowi brakuje - No Stones Unturned

Tak słucham tych bonusów i dla mnie każdy brzmi jak remix praktycznie :(

TDKR ma 72 minuty nakręcone kamerami IMAX

http://www.comicbookmovie.com/fansites/ ... s/?a=63702

Templar

#433 Post autor: Templar » pt lip 13, 2012 22:36 pm

A ja jestem całym scorem zachwycony, jako jedyny z tego co widzę, mam nadzieję, że chociaż Wawrzek się do mnie przyłączy jak przystało na 'tru fanboja', bo jak nie to będę Forever Alone :mrgreen: Jak dla mnie najlepsza część z trylogii, szczególnie druga połowa płyty mi się bardzo podoba, od Despair. Najlepszy utwór to dla mnie 'Imagine the Fire', track roku, od kilku dni puszczam go w pętli i słucham go kilka godzin bez przerwy :D U mnie póki co 4,5/5 i zamówiłem nawet CD 8)

hp_gof

#434 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 23:11 pm

Templar, błagam Cię - 4,5?! Ja wczoraj zrobiłem rachunek sumienia i wystawiłem surowe oceny wszystkim najważniejszym pracom Desplata, (żeby choć trochę być obiektywnym) i 4,5 stawiłem tylko dwóm ścieżkom (żadnej 5 nie było!), a wiele solidnych prac, które ubóstwiam dostało 4, reszta niżej - a jestem fanbojem :P A Ty w takim momencie wyskakujesz mi z 4,5? :P Toż to ja się ciąłem po rękach, żeby tylko nie zawyżyć, a Ty bez konsekwencji beztrosko wysokimi notami sypiesz na prawo i lewo :mrgreen: Skandal w biały dzień :D Już pomijam fakt, że średnia dla TDKR na forum oscyluje wokół 3 :P

Templar

#435 Post autor: Templar » pt lip 13, 2012 23:18 pm

hp_gof pisze:Już pomijam fakt, że średnia dla TDKR na forum oscyluje wokół 3 :P
Bo się nie znacie i tyle :mrgreen: Mi się score podoba, jaram się nim jak Rzym za Nerona i nie będę obniżał oceny tylko dlatego, że inni dają 3 :mrgreen:

A co do Desplata - TGW jak najbardziej zasługuje na 5 i tyle właśnie ma u mnie 8)

ODPOWIEDZ