BRIAN TYLER - THE EXPENDABLES 2 (2012)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: BRIAN TYLER - THE EXPENDABLES 2 (2012)
Jak się tak bardzo cieszysz tematem na górze, to mogę zrobić tak, że go nie będzie na górze i tyle tego będzie.
Wystarczy żebyś czytał ze zrozumieniem i odpowiadał konkretnie na pytania - a jeśli chodzi o Brajana to niestety w 90% tego nie potrafisz, tylko plujesz jadem na niego. Zasługi innych poza zrzynkami nie były tematem tego na co zwróciłem uwagę - niesprawiedliwego, hejterskiego i nieprofesjonalnego (a ponoć tą "profesjonalnośc" wtf?
tak cenisz) wytykania każdej zrzynki tylko nielubianym na forum nazwiskom. Zwracane było na to wiele razy uwagę na tym forum nie tylko do Ciebie, nie tylko przeze mnie i nie tylko jesli chodzi o Brajana.. Baa często zdarzały się przypadki wytykania zżynek Zimmerowi a Hornerowi nie, i wtedy również nie tylko ja oponowałem. I tak - WIEM - że inni mają inne cudowne zasługi poza zrzynkami, a Brajan nie ma nic, jest jedynym i najgorszym ever ble ble ble - nie pisz tego elaboratem po raz enty. Mnie chodziło tylko o fakt, że ci z cudownymi zasługami tak samo kradną. I tyle. Kradzież to kradzież. O zasługach innych nie wspominałem, nie polemizuję, nie neguję. Aha i kradzieży nie tłumaczy się niczym - nawet w niedemokratycznym ustroju. Taki drobiazg. Ale Ty jak widać potrafisz tłumaczyć 

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie kradną tak samo. Czytaj ze zrozumieniem, co się do ciebie pisze. Inni nie kradną tyle samo, co Tyler.
Owszem, kradnie się od cholery, tylko dlaczego Hornerowi temat Schumanna wychodzi dużo lepiej niż Tylerowi kopia z Batmana Zimmera, pt. Battle: LA?
Owszem, kradnie się od cholery, tylko dlaczego Hornerowi temat Schumanna wychodzi dużo lepiej niż Tylerowi kopia z Batmana Zimmera, pt. Battle: LA?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wszędzie tylko o Radwańskiej się gada, a tutaj Paweł z Adamem taką piękną partię odbijania piłeczki rozegrali, że korty tenisowe świata by się nie powstydziły.
I najlepsze jest to, że oboje macie racji i racji nie macie.
Przede wszystkim wciągnięcie w tę dyskusję Hornera nie ma sensu. Tak samo jak mierzenie wszystkich Goldsmithem. Przeciez wiadomo, że Horner to pierwsza liga, a Brian druga, więc nie ma co porównywać. I nawet sam Adam jest chyba tego świadom.
Rozumiem zarzuty Pawła i rozumiem zarzuty Adama. Nie rozumiem, czemu nie możecie dojść do jakiegoś konsensu.
A teraz coś ode mnie. Dlaczego tak cisnę w tego Briana co do tego tematu? Nie, ze względów hejterowskich, ale po prostu mam żal. Według mnie taka seria jak "The Expendables", choć niewiadomo jak głupia jest zasługuje na jakiś wyrazisty temat, który będzie można sobie podczas plewienia działki, brania prysznica, czy siedzenia na kiblu, sobie zanucić, postać itd. Przy "Fast Five" Tylerowi się akurat temat stworzyć, który ja kojarzę, jestem w stanie zanucić i wystukać. I tego mi brakuje przy "The Expendables". I wręcz może byłoby lepiej, gdyby jednak od kogoś jakąś dobrą melodię zerżnął. Ale tak jest już trochę za późno.

I najlepsze jest to, że oboje macie racji i racji nie macie.

Przede wszystkim wciągnięcie w tę dyskusję Hornera nie ma sensu. Tak samo jak mierzenie wszystkich Goldsmithem. Przeciez wiadomo, że Horner to pierwsza liga, a Brian druga, więc nie ma co porównywać. I nawet sam Adam jest chyba tego świadom.
Rozumiem zarzuty Pawła i rozumiem zarzuty Adama. Nie rozumiem, czemu nie możecie dojść do jakiegoś konsensu.
A teraz coś ode mnie. Dlaczego tak cisnę w tego Briana co do tego tematu? Nie, ze względów hejterowskich, ale po prostu mam żal. Według mnie taka seria jak "The Expendables", choć niewiadomo jak głupia jest zasługuje na jakiś wyrazisty temat, który będzie można sobie podczas plewienia działki, brania prysznica, czy siedzenia na kiblu, sobie zanucić, postać itd. Przy "Fast Five" Tylerowi się akurat temat stworzyć, który ja kojarzę, jestem w stanie zanucić i wystukać. I tego mi brakuje przy "The Expendables". I wręcz może byłoby lepiej, gdyby jednak od kogoś jakąś dobrą melodię zerżnął. Ale tak jest już trochę za późno.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
No ja ten temat główny mogę bez problemu zanucić, a już dawno nie słuchałem tego, łatwo wpada w ucho.Wawrzyniec pisze:A teraz coś ode mnie. Dlaczego tak cisnę w tego Briana co do tego tematu? Nie, ze względów hejterowskich, ale po prostu mam żal. Według mnie taka seria jak "The Expendables", choć niewiadomo jak głupia jest zasługuje na jakiś wyrazisty temat, który będzie można sobie podczas plewienia działki, brania prysznica, czy siedzenia na kiblu, sobie zanucić, postać itd. Przy "Fast Five" Tylerowi się akurat temat stworzyć, który ja kojarzę, jestem w stanie zanucić i wystukać. I tego mi brakuje przy "The Expendables". I wręcz może byłoby lepiej, gdyby jednak od kogoś jakąś dobrą melodię zerżnął. Ale tak jest już trochę za późno.
raczej. trudniej fast five zanucić niż mayhem and finale.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chodzi mi o nucenie w stylu: "Ta Ta Ta Da Ta Ta Ta Ta, Ta Ta Ta Da" itd.
Poczekajcie, przesłucham sobie oba kawałki raz jeszcze.

no właśnie
od tego lepiej zacznij
Mayhem And Finale megakult. Fast Five też, ale o wiele mniej zdatne do nucenia 

NO CD = NO SALE
slyszalem na klipach filmowych z Ex2, ze temat z utworu Ex1 - Mayhem And Finale nie ma tych delikatnych synthow w tleAdam pisze:no właśnieod tego lepiej zacznij

obczaj to - tu są najhlepsze fragmenty (to chyba score z dwójki
)

Adam pisze:9-minutowy profesjonalny materiał z paryskiej premiery, epickie momenty od 4:20 - http://www.youtube.com/watch?v=dBoffgnM ... r_embedded#
OMG, ciekawe czy to muza z dwójki (klipów nie zamierzam słuchać, czekam na cd), bo brzmienie jeszcze bardziej symfoniczne niż w jedynce
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
A cóż to za gestapowskie metody odpierania argumentów?Paweł Stroiński pisze:Jak się tak bardzo cieszysz tematem na górze, to mogę zrobić tak, że go nie będzie na górze i tyle tego będzie.

Adam pisze:obczaj to - tu są najhlepsze fragmenty (to chyba score z dwójki)
Adam pisze:9-minutowy profesjonalny materiał z paryskiej premiery, epickie momenty od 4:20 - http://www.youtube.com/watch?v=dBoffgnM ... r_embedded#
OMG, ciekawe czy to muza z dwójki (klipów nie zamierzam słuchać, czekam na cd), bo brzmienie jeszcze bardziej symfoniczne niż w jedynce
z tego co slysze na tym pokazie premierowym, to jest rzeczywiscie muzyka z Ex2

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Hą? Chodzi o ten motyw z początku Mayhem and Finale? Ta zżyna z "Piły"?Adam pisze:no właśnieod tego lepiej zacznij

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Koper się czepia: Toż przecież nie ma żadnego podobieństwa:
http://www.youtube.com/watch?v=9IH9Qu6tQTw
http://www.youtube.com/watch?v=S5NzpMYmfNQ
Tylko właśnie niestety kiedy kończy się motyw z 'Piły' to reszta utworu już taka super klawa nie jest. "Fast Five" lepsze. 
http://www.youtube.com/watch?v=9IH9Qu6tQTw
http://www.youtube.com/watch?v=S5NzpMYmfNQ