Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#406 Post autor: bladerunner » ndz mar 07, 2010 13:42 pm

nie mam gdzie obejrzeć w tym roku oskarów są jakieś zagraniczne stacje co emitują ?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#407 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 13:47 pm

bladerunner20 pisze:nie mam gdzie obejrzeć w tym roku oskarów są jakieś zagraniczne stacje co emitują ?
Oglądaj, tak jak ja co roku na Pro7. Nawet jak nie znasz niemieckiego to żaden problem, gdyż galę emitują na żywo i nie bawią się z jakimś lektorem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#408 Post autor: Mystery » ndz mar 07, 2010 13:55 pm

Z tego co ja kojarzę to "Lost" nie jest nominowany do Oscarów.
Ale jego kompozytor jest, więc offtop małej szkodliwości :wink:
nie mam gdzie obejrzeć w tym roku oskarów są jakieś zagraniczne stacje co emitują ?
Ja również tradycyjnie na Pro 7, nawet jak jedynka transmitowała (czyt. kompromitowała się) z relacją to i tak oglądałem u niemiaszków.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#409 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 14:09 pm

Mystery Man pisze:Ale jego kompozytor jest, więc offtop małej szkodliwości :wink:
Nie ważnej jakiej wielkości, offtop, to offtop.

A wracając do meritum. To kiedy w ogóle TVP ostatnio transmitowała Oscary. Chyba wtedy co nominacji miał parę "Labirynt Fauna", gdyż pamiętam jak lektor z uporem maniaka czytał "Labirynt Elfa". I nigdy nie zapomnę tego żenującego, żenującego, żenującego studia w przerwie na reklamy i tych żenujących, żenujących, żenująych wypowiedzi tych, żenujących, żenujących, żenujących "ekspertów". Po jakimś czasie przerzuciłem na Pro7 i w sumie nie zależy mi aby TVP transmitowała galę. Pro7 transmituje, jest dobrze i widzę, że jest już nas trzech, którzy wytną sobie dzisiejszą noc z życiorysu.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#410 Post autor: Mystery » ndz mar 07, 2010 14:19 pm

Wawrzyniec pisze: A wracając do meritum. To kiedy w ogóle TVP ostatnio transmitowała Oscary. Chyba wtedy co nominacji miał parę "Labirynt Fauna", gdyż pamiętam jak lektor z uporem maniaka czytał "Labirynt Elfa". I nigdy nie zapomnę tego żenującego, żenującego, żenującego studia w przerwie na reklamy i tych żenujących, żenujących, żenująych wypowiedzi tych, żenujących, żenujących, żenujących "ekspertów". Po jakimś czasie przerzuciłem na Pro7 i w sumie nie zależy mi aby TVP transmitowała galę. Pro7 transmituje, jest dobrze i widzę, że jest już nas trzech, którzy wytną sobie dzisiejszą noc z życiorysu.
To była ŻENADA, nie wiedziałem, śmiać się, czy płakać, więc przeskakiwałem między relacjami, ale jak Tymon wbił się przez ścianę do Torbickiej, która to niby miała być w LA to w ogóle była niezła kupa :lol:

Czemu wytną :?: Upiększą :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#411 Post autor: Adam » ndz mar 07, 2010 15:06 pm

No własnie. poza tym to Tymon a żeby go zrozumieć to trchę trzeba posłuchać jego muzy i o nim poczytać. A o Enju mówił same dobre rzeczy. Robienie z kogoś boga tylko dlatego że nazywa się Enjo nie jest czymś dobrym, a w naszym kraju to nazwisko potrafią dać na filmie klasy D na płycie VCD za 4 zł byle to tylko sprzedać, co jest żenujące. To jest gościu którego ludzie znają za dosłownie 3 utwory na krzyż.. Mierząc tą skalą Zimmer jest bardziej znany, choć może nie z nazwiska akurat, ale efekt wniknięcia nazwiska Morricone u polaków jest własnie spowodowany tym nachalnym nazewnictwem w sklepach na filmach - w dużej meirze to o tym decyduje, i to że 30 lat temu w kinach nie grali nic poza Winnetou i westernami klasy A ale większości B i C z muzyką Ennia.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#412 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 15:29 pm

Ale o czym Wy właściwie mówicie? Nawet nie wiem, który to do końca Tymon i mnie to wcale nie obchodzi. Mnie w ogóle żadni krytycy filmowi czy też jacyś inni nie obchodzą, gdyż swoje zdanie, opinię i gust mam.
A, że późno poro, to co? Co roku oglądam. Chyba już jakieś 10 lat jak nie więcej i nigdy nie było to dla mnie problemem i nigdy nie czułem się senny. Co więcej nie ma problemów ze wstawaniem na następny dzień, gdyż w sumie się w ogóle nie śpi. Będzie jak co roku, kiczowato, werdykty, z którymi będę polemizował, ale i tak lubię oglądać te całe nagrody, które tak naprawdę żadnym tak wyznacznikiem jakości nie są. To chyba tyle, dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#413 Post autor: Marek Łach » ndz mar 07, 2010 15:39 pm

Pamiętam tamto studio, do dzisiaj nie otrząsnąłem się z żenady :wink: Szkoda mi było tylko Kłopotowskiego, że w taką farsę dał się wmanewrować. Na szczęście na C+ jest lepiej.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#414 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 15:46 pm

Kłopotowskiego mi akurat nie było żal, gdyż jakoś szczególnie za nim nie przepadam, ale to oczywiście moje zdanie. Jak wygląda transmisja z Canal+ to ja nie wiem, gdyż ja mam pakiet z HBO :wink: Ale spokojnie jak z tego co Pro7 pokazuje co roku i mam tutaj na myśli Globy i Oscary jestem w pełni zadowolony. Rozumiem, że i Marek nie śpi dzisiaj, czyli jest nas już czterech.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#415 Post autor: Marek Łach » ndz mar 07, 2010 15:48 pm

Wawrzyniec pisze:Rozumiem, że i Marek nie śpi dzisiaj, czyli jest nas już czterech.
Ma się rozumieć, jak co roku :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#416 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 07, 2010 15:54 pm

E no to świetnie! Nachos kupione?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#417 Post autor: Adam » ndz mar 07, 2010 15:56 pm

Naczos? Wawrzyniec, Twoje ziołowe herbatki zdrowotne kłócą się w połączeniu z tym syfem z multiplexów...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#418 Post autor: Bucholc Krok » ndz mar 07, 2010 16:04 pm

Wawrzyniec pisze:Rozumiem, że i Marek nie śpi dzisiaj, czyli jest nas już czterech.
Nie pojmuję jak można zawalić noc dla takiej żenady.. :) Co innego jakaś książka czy nawet maraton filmowy z muzyką Maxa Steinera..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#419 Post autor: Mystery » ndz mar 07, 2010 16:09 pm

Bucholc Krok pisze:Co innego jakaś książka czy nawet maraton filmowy z muzyką Maxa Steinera..
No, wtedy w taką noc, to by się przynajmniej smacznie pospało :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#420 Post autor: Bucholc Krok » ndz mar 07, 2010 16:11 pm

No i nawet.. a tak noc w plecy, bo i tak nic ciekawego nie będzie. :P Wiadomo, że wygra Horner..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ