JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#406 Post autor: Koper » sob lut 25, 2012 14:46 pm

I jeszcze jedno. Jakoś wybiórczo działa ta grawitacja na carterowym Marsie. Jak skacze w górę to jakby jej nie było, ale opada w dół już z całkiem dużym przyspieszeniem. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#407 Post autor: Mystery » sob lut 25, 2012 17:54 pm

"Star Wars" + "Avatar" + "Prince of Persia".
John Carter będzie Johnem Carterem.
To znaczy, że Ci co widzieli mogą na Twitterze napisać opinię o filmie, na pełne recenzje nadal chyba jeszcze obowiązuje embargo.
Kilka recenzji się ukazało i oczywiście jest jak się można było tego spodziewać
http://inthenameofageek.blogspot.com/20 ... rn-to.html

A co do grawitacji to ta sama bajka co Supermanem na ziemi (ten motyw też wzięto od Burroughsa), więc za bardzo nie ma co się tu czepiać.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#408 Post autor: Koper » sob lut 25, 2012 18:53 pm

Supermana nie trawię. Ani w komiksie ani w żadnej filmowej adaptacji.

A wracając do Cartera...

Obrazek

;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#409 Post autor: DanielosVK » sob lut 25, 2012 18:55 pm

Jak dla mnie to jest słodki. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#410 Post autor: kiedyśgrześ » sob lut 25, 2012 18:56 pm

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#411 Post autor: Koper » sob lut 25, 2012 18:56 pm

DanielosVK pisze:Jak dla mnie to jest słodki. :D
są różne zboczenia i fetysze... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#412 Post autor: Mystery » sob lut 25, 2012 19:00 pm

:D

Piesio jest przesympatyczny :) Już jakiś rok temu czytałem, że może skraść ten film dla siebie i na długo zaskarbi sobie serca widzów na całym świecie :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xOBGjm2QfzE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#413 Post autor: Koper » sob lut 25, 2012 19:14 pm

Mystery Man pisze:Już jakiś rok temu czytałem, że może skraść ten film dla siebie i na długo zaskarbi sobie serca widzów na całym świecie
A myślałem, że to o Giacchino było... :(

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#414 Post autor: muaddib_dw » sob lut 25, 2012 19:46 pm

Ludzie zwracam się do tych wszystkich sceptyków (nie będę wymieniał po nikach) CZY WAM K...A W DZIECIŃSTWIE BAJEK NIE CZYTANO :!: :!: :!: To jest film s-f/fantasy tam ma się prawo wszystko dziać, świetna bajka a wy kuźwa jakbyście dzieciństwa i zarazem wyobraźni byli pozbawieni. Opanujcie się. Ma być zajefajne 2 godziny magii i oderwania od codziennej rzeczywistości które życie wam funduje 24h/dobę. Domagacie się realu to idźcie na Dziewuchę z tatuażem albo na Różę tam macie real, albo najlepiej od razu idźcie do http://www.youtube.com/watch?v=_nESDAoAOTw.

Templar

#415 Post autor: Templar » sob lut 25, 2012 19:49 pm

muaddib_dw pisze:Domagacie się realu to idźcie na Dziewuchę z tatuażem tam macie real
No z tą Dziewczyną to nie do końca się zgodzę, jakoś mało realistyczne było dla mnie puszczanie "Orinoco Flow" przez seryjnego mordercę podczas kolejnego zabójstwa :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#416 Post autor: DanielosVK » sob lut 25, 2012 19:51 pm

Templar pisze:
muaddib_dw pisze:Domagacie się realu to idźcie na Dziewuchę z tatuażem tam macie real
No z tą Dziewczyną to nie do końca się zgodzę, jakoś mało realistyczne było dla mnie puszczanie "Orinoco Flow" przez seryjnego mordercę podczas kolejnego zabójstwa :mrgreen:
O Mamo :mrgreen: :mrgreen:

Przynajmniej jeden utwór lepszy od całego score'u Reznora i Rossa. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#417 Post autor: muaddib_dw » sob lut 25, 2012 19:51 pm

Kolejne czeki też jej za łatwo przychodziły :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#418 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 26, 2012 18:25 pm

Mystery Man pisze::D

Piesio jest przesympatyczny :) Już jakiś rok temu czytałem, że może skraść ten film dla siebie i na długo zaskarbi sobie serca widzów na całym świecie :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=xOBGjm2QfzE
Ale wszystko wskazuje na to, że piesio nie mówi. Gdyż już się bałem, że będzie to taki odpowiednik Jar Jar Binksa. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#419 Post autor: Adam » wt lut 28, 2012 18:29 pm

Bond jednak pisał prawdę.. zatkało mnie. :shock: nawet nie chce mi się pisać. po prostu - geniusz i tyle. Potęga, przygoda, akcja, przepych, liryka, chóry, nie tylko potężne ale solowe wokalizy kobiece... do tego fajne budowanie napięcia przez wolniejsze underscorowe kawalki, czy radosniejsze traki (fleciki i w tle ledwo słyszalne "arabskie" wokalizy albo solówki na skrzypeczkach w formie walczyków - jakbym Dżona słyszał za starych dobrych latek!). no score roku qrwa. mamy nowe Star Warsy i nowego LOTRa na miarę 21 wieku.. jaki 21 wiek takie i star warsy. życiowa forma Gjaczina jest niepodważalna tutaj i to słychać.. i tak jak pisał Bond, nawet akcja tutaj nie jest taka jak kiedyś u niego chaotyczna i jednostajna, wszystko co najlepsze u siebie zebrał jakoś do kupy teraz w jedną całosc.. słucha się tego jak najlepszych MOHów.. to co było zmorą star treka - dłuzyzny, ściany dźwięku.. tutaj tego nie ma, wszystko wchodzi jak masło. no i doskonałe nagranie - słychać w nim wyraźnie poszczególne sekcje. orkiestra pulsuje i te latwe do wyodrębnienia warstwy muzy świetnie ze soba współgrają.. wole nie myśleć jak to będzie brzmieć z oryginalnego cd.. wybacz Gjaczin żem ci czasem dogryzał. odpokutowałeś za grzechy. najlepszy epicki, wielki i przygodowy score od czasów, nie wiem, zemsty sithów, ablowego kopernika, smoka powella? po prostu od dobrych paruuu lat.. brakuje tylko w sumie jednego - jakiegoś radosnego i powerowego tematu w stylu "This Is Berk" ze Smoka. i co ciekawe płyta nie jest jedną wielką rozpierduchą i jest sporo spokojniejszych i ładnie płynących kawałków, to uważam za minusik, bo mogło ich być mniej. nie wiem też jak z ewentualnymi zżynkami z siebie, bo nie znam za dobrze dyskografii Gjaczina.

mother of god... włączam 3 raz i wracam tu za tydzień... czuje się jak małolat gdy słuchałem pierwszych epickich hornerów czy star warsów :D
#FUCKVINYL

Templar

#420 Post autor: Templar » wt lut 28, 2012 18:37 pm

Gdzie żeś to do cholery znalazł? Patrzyłem na różnych stronkach, gdzie zawsze było natychmiast wszystko co trzeba, także na iTunesie/Amazonie i wszędzie pusto :P

ODPOWIEDZ