BRIAN TYLER - THE EXPENDABLES 2 (2012)
Re: BRIAN TYLER - THE EXPENDABLES 2 (2012)
zapowiedź programu Weekly Comet, w którym Brajan będzie gościem na wywiadzie o EX2:
http://blip.tv/theweeklycomet/next-week ... ce-6288367
http://blip.tv/theweeklycomet/next-week ... ce-6288367
NO CD = NO SALE
niech już dadzą jakieś sample (nie licząc muzyki w klipach z filmu) 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dzięki.kiedyśgrześ pisze:Wawrzyniec lepiej by się prezentował w ciuszkach od BOSS'a z tego samego okresu historycznego![]()

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Słucham właśnie muzyki z jedynki (filmu nie widziałem, nie wiem, czy chcę, nie lubię kina akcji lat 80.)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Żeby było jasne, słucham tego pierwszy raz od czasu wydania. Pamiętam, że w miarę mi się podobało, choć, o ironio, przynajmniej jeden fragment z pierwszego kawałka jest totalną zrzynką z Rambo Goldsmitha, w małym połączeniu z... Uncommon Valor Hornera.
Przed oczekiwaniem na dwójkę, również sobie odświeżyłem. Nadal o dobre pół godziny za długie i ciągnące się jak flaki z olejem, ale jak w dwójce wyzbędą się tego nudnego underscoru i zbędnej liryki, a zapowowiada się, że tak, to może być ciekawie. Mam nadzieję, że jako dwójka dzieje sie w strefie wojny w jakimś brudnym kraju, będzie bardziej brutalnie, symfonicznie i bez nowocześniejszych orkiestralnych naleciałości.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Underscore jest beznadziejne, to fakt, ale muzyka akcji chyba najlepsza Tylera oprócz Eagle Eye.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ten Goldsmith z Hornerem to główny temat, wow 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To tam był jakiś temat główny i w ogóle inny temat niż ten motyw melodyjnie zgapiony z "Piły"? Wow!

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Dawno nie słuchałem, ale wciąż mam dobre wspomnienia, do czasu Fast Five jego najlepszy filmowy akcyjniak.Paweł Stroiński pisze:Eagle Eye.
Nie ma co, dobra recepta na udany tematTen Goldsmith z Hornerem to główny temat, wow

Przesłuchałem na itunes 20 minut klipów i z jednej strony dobrze, z drugiej myślałem, że będzie lepiej, sporo powtórek, ale i nowych udanych aranżacji, ale nic czekamy na całość i czasy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hm, czyli wynika, że raczej żadnego tematu z prawdziwego zdarzenia nie uraczymy 

@Myster - chyba nikt nie oczekiwał, że Sly nagle zmieni podejście - on daje konkretne wskazówki co chce i tak ma byc (wywiad z jedynki) - to druga część, więc wiadomym było że będą powtórki z jedynki
@Wawrzyniec - jak tam nie słyszysz tematu, to do lekarza
w EX1 są dwa główne tematy, w tym jak Ci Paweł wyżej napisał, akcji jeden z najlepszych u Brajana. A tak w ogóle to lepiej nie słuchaj dwójki, bo masz do Brajana takie podejście jak ja do Edit Piaf - nie słucham, bo mi po 15 sek chce się żygać 
Poczekajcie na rip z cd (nie musi być flak, wystarczy żeby był plik cue/log, wówczas łatwo sprawdzić czy to nie jest konwersja z itunes)), bo wytwórnie wypuszczają materiał do itunes w słabej jakości jeśli po kilkudziesięciu dniach wychodzi cd (to potwierdza każde kolejne wydania od dawna różnych nazwisk). Jakośc na itunes jest dobra wtedy, jeśli score wychodzi równolegle na cd.
9-minutowy profesjonalny materiał z paryskiej premiery, epickie momenty od 4:20 - http://www.youtube.com/watch?v=dBoffgnM ... r_embedded#
OMG, ciekawe czy to muza z dwójki (klipów nie zamierzam słuchać, czekam na cd), bo brzmienie jeszcze bardziej symfoniczne niż w jedynce

@Wawrzyniec - jak tam nie słyszysz tematu, to do lekarza

Poczekajcie na rip z cd (nie musi być flak, wystarczy żeby był plik cue/log, wówczas łatwo sprawdzić czy to nie jest konwersja z itunes)), bo wytwórnie wypuszczają materiał do itunes w słabej jakości jeśli po kilkudziesięciu dniach wychodzi cd (to potwierdza każde kolejne wydania od dawna różnych nazwisk). Jakośc na itunes jest dobra wtedy, jeśli score wychodzi równolegle na cd.
9-minutowy profesjonalny materiał z paryskiej premiery, epickie momenty od 4:20 - http://www.youtube.com/watch?v=dBoffgnM ... r_embedded#
OMG, ciekawe czy to muza z dwójki (klipów nie zamierzam słuchać, czekam na cd), bo brzmienie jeszcze bardziej symfoniczne niż w jedynce

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Koper też za wiele tam nie usłyszał, a jemu jakoś do lekarza nie każesz iść.

Po za tym ja nie twierdzę, że tem tamatów nie ma. Tylko są za mało wyraźne, nie wpadają w ucho, aby je można było łatwo zapamiętać i skojarzyć z filmem.

Po za tym ja nie twierdzę, że tem tamatów nie ma. Tylko są za mało wyraźne, nie wpadają w ucho, aby je można było łatwo zapamiętać i skojarzyć z filmem.
Mayhem And Finale nie kojarzyć z EX1?
to znajomi którzy byli w kinie kojarzą ten motyw mimo że nie mają pojęcia o muzie filmowej 

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chodzi o ten taki "piło-podobny"? Znaczy się podobny do motywu z "Piły" Charliego Clousera?