Tron Legacy - Daft Punk
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Re: Tron Legacy - Daft Punk
Nie ma to jak Total Recall w reklamie mobil 1 http://www.youtube.com/watch?v=TN6cKglj_cI
Nie będę nowego tematu robił, podepnę się tutaj - w czerwcu na Disney XD pojawi się serial TRON: Uprising, pokazujący wydarzenia pomiędzy pierwszym TRONem, a Dziedzictwem. Muzykę robi Joseph Trapanese, który pracował z Daft Punk przy Dziedzictwie, ale chyba i tak w większości zostanie wykorzystana muza DP. Zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=1JqpoLZJkx0
http://www.youtube.com/watch?v=1JqpoLZJkx0
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przy "Fast Five" pracował i jest współodpowiedzialny z ten niezbyt udany score do "The Raid".Adam pisze:ten Dżosef czasem pracuje z Brajanem też.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Obejrzałem dzisiaj te 7 dostępnych odcinków TRON: Uprising, świetny serial swoją drogą, czekam na kolejne odcinki
A co do muzyki, to ogólnie od cholery kopii z TRONa Legacy, a także z... Incepcji, ale ogólnie w serialu działa to zajebiście i robi takie same, świetnie wrażenie jak muzyka Daft Punk w TRON: Legacy 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Rany, ale odkop, ja już zdążyłem o tej popierdółce kinowej zapomnieć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ale ja o serialu teraz napisałem, który jest od czerwca puszczany, teraz przerwa do października, nie będę osobnego tematu dla niego zakładał, bo i tak w większości muzyka Daft Punk jest użyta.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a o czym ten serial jak już sam film kinowy było o niczym? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja oglądałem jedynego prawdziwego TRONa jak Ty jeszcze w majty sikałeś 

Pierwszego TRONa to ja widziałem już po raz pierwszy kilkanaście lat temu, obie części są jak dla mnie rewelacyjne, choć muzycznie Legacy dużo lepsze 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Pierwszy Tron ciekawszy, bo bardziej pomysłowy, ale tak archaiczny, że w większości asłuchalny. A drugi Tron miernota, więc też nie słucham. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Sam serial nawet ciekawy, choć wielkiego szału wokół siebie nie robi. Zdecydowanie bardziej wolałem chyba kinowy (w waszym mniemaniu szrot), który był (w moim mniemaniu) wizualną orgią. Czekamy na dalsze części kinowe, a serial niech tylko budzi apetyt 
Co do muzyki - dobrze że poszli w tym samym kierunku co w filmie. Jest przynajmniej wyraźne nawiązanie. A wasza krytyka Daft Punków za to co zrobili jest czystym hejterstwem. Głos bydła przemówił, że to dobry score

Co do muzyki - dobrze że poszli w tym samym kierunku co w filmie. Jest przynajmniej wyraźne nawiązanie. A wasza krytyka Daft Punków za to co zrobili jest czystym hejterstwem. Głos bydła przemówił, że to dobry score

Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2012 22:03 pm przez Ghostek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie po prostu hipsterzysz, więc dlatego nie słuchasz.DanielosVK pisze:A drugi Tron miernota, więc też nie słucham.

Śmieszy mnie jak niektórzy wszyscy negują tylko dlatego, że ma ostinata i coś wspólnego z RCP. Widać dochodzi do tego, że nawet asłuchalny na płycie score Carlos jest wyżej ceniony.

#WinaHansa #IStandByDaenerys