Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

Re: Hans Zimmer - The Amazing Spider-Man 2 (2014)

#376 Post autor: galljaronim » wt kwie 15, 2014 22:08 pm

To nawet nie są rysy. Wygląda na ewidentny defekt fabryczny. Tekstura płyty jest na obrzeżach chropowata, nakropkowana. Jak przejeżdżasz palcem, to odczuwasz takie grudki. Szlag. Nie miałem za bardzo wyboru, bo wziąłem ostatni egzemplarz. Zresztą to jest loteria. Jednak pierwszy raz trafiłem na coś takiego.

Templar

#377 Post autor: Templar » wt kwie 15, 2014 22:09 pm

U mnie też jest na obrzeżu pierwszej płyty takie jakby nadgryzienie, na samą część z danymi jednak nie nachodzi, także płytka działa dobrze i reklamować nie będę :P
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2014 22:10 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#378 Post autor: lis23 » wt kwie 15, 2014 22:09 pm

Adam pisze:tylko że tam nie ma nic klasycznego i nie będą one nigdy klasyczne.. po kiego taki lisu wchodzi i komentuje Zimmera skoro to w ogóle nie jego target, nie rozumie tej muzy i nie lubi takiego stylu? czy ja katuje się oglądając śmierć w wenecji? nie. i nie komentuję. a on w każdym poście pisze że Dzon zrobiłby to lepiej i Horner też bo by była orkiestra. ileż można :P
Adam, przez wiele lat Zimmer to był " mój target ", przestał nim być po 2005 roku, a skoro szanuję Zimmera za " Cienką Czerwoną Linię ", " Kod Da Vinci ", " Księcia Egiptu ", " Ostatniego Samuraja ", " Króla Lwa ", " Pearl Harbor ", " PotC 3 ", " Króla Artura ", " Incepcję " a nawet bardziej współczesny " Helikopter w Ogniu ", więc chyba mam prawo komentować jego najnowszą prace? - tym bardziej, że MoS ma swoje mocne strony a " Jeździec Znikąd " to dla mnie najlepszy Zimmer od lat.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#379 Post autor: Templar » wt kwie 15, 2014 22:11 pm

lis23 pisze:a " Jeździec Znikąd " to dla mnie najlepszy Zimmer od lat.
No to jak widzisz Hans jest różnorodny, a nie napierdala ciągle tym samym do usranej śmierci :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#380 Post autor: Adam » wt kwie 15, 2014 22:13 pm

lis23 pisze:więc chyba mam prawo komentować jego najnowszą prace?
owszem, ale jaki jest sens od 4 dni pisać codziennie po 3 posty w tym jednym temacie, że Dżon i Horner zrobili by to lepiej bo na orkiestrę? :P
NO CD = NO SALE

Templar

#381 Post autor: Templar » wt kwie 15, 2014 22:16 pm

galljaronim pisze:To nawet nie są rysy. Wygląda na ewidentny defekt fabryczny. Tekstura płyty jest na obrzeżach chropowata, nakropkowana. Jak przejeżdżasz palcem, to odczuwasz takie grudki. Szlag. Nie miałem za bardzo wyboru, bo wziąłem ostatni egzemplarz. Zresztą to jest loteria. Jednak pierwszy raz trafiłem na coś takiego.
Dobra, u mnie to jednak nie jest uszkodzenie, a zaschnięty klej, może u Ciebie tak samo. U mnie to było takie czarne i chropowate, z dodatkowymi kropeczkami przezroczystymi obok. Przeleciałem izopropanolem i śladu po tym nie ma.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#382 Post autor: lis23 » wt kwie 15, 2014 22:17 pm

Adam pisze:
lis23 pisze:więc chyba mam prawo komentować jego najnowszą prace?
owszem, ale jaki jest sens od 4 dni pisać codziennie po 3 posty w tym jednym temacie, że Dżon i Horner zrobili by to lepiej bo na orkiestrę? :P
A gdzie ja coś pisałem o Williamsie?

Templar - tak, Zimmer jest tak różnorodny, ze od 2005 jedzie Batmanami Nolana ;) - różnorodność nie zawsze oznacza lepszą jakość, czasami wolę gdy ktoś jest wierny swojemu stylowi, nie lubię gdy ktoś idzie na popularność i robi wszystko, żeby tylko być na liście przebojów, np. Sting z albumem " Sacred Love ", gdzie próbował on być królem dyskotek ;)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#383 Post autor: galljaronim » wt kwie 15, 2014 22:17 pm

Templar pisze:U mnie też jest na obrzeżu pierwszej płyty takie jakby nadgryzienie, na samą część z danymi jednak nie nachodzi, także płytka działa dobrze i reklamować nie będę :P
Czyli jednak to jakiś defekt na większą skalę. U mnie również nie do końca ten uszczerbek sięga na słoje z danymi. Choć dwa drobniejsze "śmieci" są na poniżysz słojach. Nie słuchałem płyty w całości, bo chciałem poczekać z tym do czasu obejrzenia filmu. Jedynie ostatni utwór odfajkowany i tam słychać ciche trzaski. Adam, to na pewno nie jest porysowane od kartonika.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#384 Post autor: Adam » wt kwie 15, 2014 22:21 pm

nie no jak są jakieś kropki to wiadomo że reklamować, sam przecież nie skropkowałeś se płyty :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#385 Post autor: galljaronim » wt kwie 15, 2014 22:23 pm

Templar pisze:
galljaronim pisze:To nawet nie są rysy. Wygląda na ewidentny defekt fabryczny. Tekstura płyty jest na obrzeżach chropowata, nakropkowana. Jak przejeżdżasz palcem, to odczuwasz takie grudki. Szlag. Nie miałem za bardzo wyboru, bo wziąłem ostatni egzemplarz. Zresztą to jest loteria. Jednak pierwszy raz trafiłem na coś takiego.
Dobra, u mnie to jednak nie jest uszkodzenie, a zaschnięty klej, może u Ciebie tak samo. U mnie to było takie czarne i chropowate, z dodatkowymi kropeczkami przezroczystymi obok. Przeleciałem izopropanolem i śladu po tym nie ma.
Gdzie kupię izopropanol :twisted:

Templar

#386 Post autor: Templar » wt kwie 15, 2014 22:31 pm

galljaronim pisze:Gdzie kupię izopropanol :twisted:
W sklepach komputerowych albo z elektroniką, w jakimś porządnym sklepie z chemią, możesz się popytać w drukarniach, bo zazwyczaj mają sporo na stanie, może odsprzedadzą, albo na Allegro. Najlepiej kupić Cleanser IPA.

A spróbuj też przemyć wodą, dodaj trochę mydła, może też zejdzie jak się potrze.

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#387 Post autor: galljaronim » wt kwie 15, 2014 22:33 pm

Mam taki specjany spyrytus do czyszczenia elektronicznych części. Nie wiem czy próbować. To jest klej, bo na stronie płyty z nadrukiem też było tak nakropkowane i lekko paznokciem zdrapałem :P Ale PARTACZE. Syf, kiła i mogiła.

Templar

#388 Post autor: Templar » wt kwie 15, 2014 22:35 pm

A co ma w składzie? Jak będziesz czyścił to nie nalewaj na część z nadrukiem, najlepiej wacik nasączyć, nie za mocno, żeby nie kapało i delikatnie przejechać. Izopropanolem to nic nie trzeba trzeć, schodzi za pierwszym pociągnięciem, także płytce nic się nie stanie :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#389 Post autor: lis23 » śr kwie 16, 2014 00:02 am

Ghostek pisze:Lisu czeka na klasyczny orkiestrowy score Johna do 7 epizodu Gwiezdnych Wojen. Śmiałbym się jakby Maestro postanowił pójść w elektronikę. :P
Czasami to jednak piszecie takie bzdury, że aż żal czytać ;)
gdyby Williams chciał iść w elektronikę to zrobiłby to już dawno temu w tej serii a skoro tego nie zrobił to jaki byłby sens robić to teraz przy siódmej części?, jakby to się miało do zachowania muzycznej ciągłości serii?, poza tym, fani by go zjechali ;)

Ja nie odmawiam nikomu spuszczania się nad pracą Zimmera ale po prostu czego innego oczekuję od muzyki filmowej - nie musi być ona klasyczna ale mimo wszystko, dla mnie, muzyka filmowa to orkiestra symfoniczna, instrumenty etniczne, chór, wokalizy, soliści, itp. a nie pseudo techno, a la " I'm Electro ", czegoś takiego jest pełno poza filmówką.
Gdyby Zimmer choć trochę poszedł w tym kierunku, w którym jest jego temat to byłoby znacznie lepiej, ale, nie, mamy zwykłą łupankę, a i sam temat reprezentowany jest na płycie dosyć skromnie, nie ma tu utworu na miarę " Flight " , " What Are You Going To Do When You Are Not Saving The World ", czy nawet " Goodbye My Son ".

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#390 Post autor: Ghostek » śr kwie 16, 2014 00:09 am

Doprawdy zdziwiłbym się jakby w filmie takim jak TASM2 pojawił się utwór typu "Goodbye My Son". Chyba produkcje pomyliłeś. MoS to napuszony, quasi-nolanowski thriller s-f, a TASM jest zupełnym jego przeciwieństwem.
Obrazek

ODPOWIEDZ