Oscary 2012
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Oscary 2012
A więc jak na razie oprócz samego Zimmera, pozostaje tylko Powell, który może za jeszcze jakąś animację dostanie nominację do Oscara.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Dzięki, tego jeszcze nie byłohp_gof pisze:Ogłoszenie będzie też na żywo na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=uDmH62tV ... r_embedded

Co do nominacji to czwórka Artysta, Dziewczyna..., Hugo, War Horse wydaje się być pewna, za 2 godziny zobaczymy jaki będzie 5 tytuł. W.E. raczej bez szans, TinTin być może, w ostatnich dwóch latach były animacje, także Arthur Christmas jakieś kilka procent szans też ma, tym bardziej, że sama bajka również może na taką liczyć. Przy mojej teorii o dwóch Francuzach Desplat odpada, co pokazały już Globy i Bafta, ale Potter w czołowej stawce mnie nie zdziwi, ostatni film serii, wspaniałe recenzje, często nominowany ostatnimi laty kompozytor, a i sama ścieżka była nie raz nominowana wśród kół krytyków. Jest jeszcze Iglesias, któremu również zdarzały się nominację, ale tu Akademia musiała by docenić Szpiega, a z tym może być ciężko, no i wtedy nominacje muzyczne BAFTA pokryły by się z Oscarowymi w 100%, co raczej nie powinno się zdarzyć. Super 8 który powinien przodować w nominacjach dźwiękowych, również gdzieś w ogonie stawki jest. Na zasadzie powtarzalności Giacchino dostawał nominacje co dwa lata, więc wypadałoby na ten rok, zresztą kampania reklamowa była zauważalna, więc może poskutkować. No i zostaje najczęściej nominowany do Oscarów kompozytor ostatnich 16 lat, czyli Thomas Newman, który jak ma jakiś Oscarowy film, nominowany jest automatycznie, tym razem może tak być z The Help, które może zdobyć wiele nominacji, więc czemu nie za muzykę. Oczywiście Akademia lubi pojedyncze niespodzianki i jak padnie jakiś tytuł jakiego tu nie wymieniono, to wtedy będzie można o czymś takim mówić.
By się różnić od Wawrzyńca
1. Artysta
2. Hugo
3. Dziewczyna...
4. Potter
5. War Horse
Jeśli chodzi o link do transmisji na żywo z youtube'a, to nie wiem czym się podniecacie
No niby po raz pierwszy transmitują w ten sposób, ale co w tym nadzwyczajnego? 
Co do nominacji - będę się upierał przy Desplacie, mam nadzieję, że się gorzko nie rozczaruję! Szczerze mówiąc, chciałbym, żeby R&R jednak nie było w finałowej piątce i liczę tu na niespodziankę - np. dla Tomka Niumana. Jeszcze godzina i 45 minut!
1. The Artist
2. Extremely Loud and Incredibly Close
3. The Girl with the Dragon Tattoo
4. Hugo
5. War Horse

Co do nominacji - będę się upierał przy Desplacie, mam nadzieję, że się gorzko nie rozczaruję! Szczerze mówiąc, chciałbym, żeby R&R jednak nie było w finałowej piątce i liczę tu na niespodziankę - np. dla Tomka Niumana. Jeszcze godzina i 45 minut!
1. The Artist
2. Extremely Loud and Incredibly Close
3. The Girl with the Dragon Tattoo
4. Hugo
5. War Horse
A ja bym chciał coś takiego:
1. The Artist
2. War Horse
3. Super 8
4. Potter
5. Tinker Tailor Soldier Spy
Mało realne, ale do 14:30 mogę se jeszcze pomarzyć
1. The Artist
2. War Horse
3. Super 8
4. Potter
5. Tinker Tailor Soldier Spy
Mało realne, ale do 14:30 mogę se jeszcze pomarzyć

czarnym koniem będzie David Arnold
taki mocarny finał jak w Paulu to był tylko w Super 8 

#FUCKVINYL
Galę rozdania mogliby dać na YThp_gof pisze:Ogłoszenie będzie też na żywo na youtube

Ja oglądam zawsze na Pro7. W oryginale, ogólnie dostępna telewizja, bez głupiego polskiego lektora, bez badziewnych komentarzy beznadziejnych ludzi w studio - ideał!
Amenhp_gof pisze:Ja oglądam zawsze na Pro7. W oryginale, ogólnie dostępna telewizja, bez głupiego polskiego lektora, bez badziewnych komentarzy beznadziejnych ludzi w studio - ideał!
Ja nie mam żadnej kablówki, ani satelity, tylko DVB-T
Także muszę szukać transmisji w necie, bo TVP jak zwykle ma wyje... 

Moje typy:
1. The Iron Lady
2. The Help
3. The Adjustment Bureau
4. Super 8
5. Mission: Impossible 4
no dobra, żartowałem - pewnie nominki będą takie same albo mocno podobne do Globów
1. The Iron Lady
2. The Help
3. The Adjustment Bureau
4. Super 8
5. Mission: Impossible 4
no dobra, żartowałem - pewnie nominki będą takie same albo mocno podobne do Globów
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Na żywo będzie też na Stopklatce, tylko o której? - jaki na razie, padł im serwer, albo strajkują w sprawie ACTA 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wojteł
- John Williams
Jakie wtyczki sa do tego potrzebne?hp_gof pisze:Ogłoszenie będzie też na żywo na youtube

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara