Film jest świetny! Ufffffffff, uspokoiłem się. Okazało się, że klipy były po prostu poskracane, przemontowane i stąd takie dziwne wrażenie. Animacja bardzo fajna, nie wiem czemu się czepialiście, a postacie fantastyczne! Wszyscy strażnicy na dopingu, akcja, akcja, akcja

Generalnie muzyka pojawia się co chwilę, w zasadzie w każdej scenie jest highlightem, co u Desplata jest rzadkością! Nawet najmniejsze kawałeczki z FYC, których może i się trudno słuchało na sucho, w filmie mają świetne zastosowanie!
Szczerze mówiąc wzruszyły mnie na maxa zwłaszcza 2 utwory w trakcie seansu - Memorial i Jamie Believes - to były czyste desplatowskie emocje i magia!!! Piano solo w Easter też świetnie wyszło. Najśmieszniejsze jest to, że to 'plumkanie' nigdzie nie zginęło, wręcz zostało w tych scenach doskonale wyeksponowane, żeby wzruszać. Muzyka akcji plus fanfara - niesie cały obraz.
Elfy zajebiste, yeti też dają radę

I jak dla mnie, ocena płyty (oficjalnego albumu) - 4,5, natomiast w filmie daję 5 i dorzucam jeszcze trochę fanbojskiego podniecenia zaokrąglając ocenę sumaryczną (średnią) do pełnej piątki (5)! A co! Jak Smok mógł dostać, to i Strażnicy zasługują

Musicie szykować konkretne argumenty, żeby skrytykować muzykę w tym filmie, bo to jest bardzo mocna pozycja i ciężko będzie mnie przekonać, że jest inaczej.
A co do piosenki - owszem, po rozpoczęciu napisów końcowych następuje nagłe wyciszenie, tak jakby piosenka z innego świata czy z innego filmu, ale teraz całkowicie rozumiem i akceptuję zamysł Desplata. Głos Flemingowej o dziwo w kinie lepiej brzmiał, nie wiem czym to jest spowodowane

Może moja mega optymistyczna relacja nie spotka się z akceptacją z Waszej strony, powiecie, że jestem fanboj, że znam score na pamięć, więc przeżywam bardziej - trudno. Dla mnie Desplat ma realne szanse na wszelkie nagrody, a wszystko zależy obecnie tylko od kampanii promocyjnej i od konkurencji. Jak nie dostanie, to trudno, ja jestem dumny, że mój ulubiony kompozytor napisał zajebistą pracę w tym roku i cieszę się, że ją mam na półce i że film mi sie spodobał

Ja uwierzyłem w Strażników, a ogromna w tym zasługa Olka