1920 Bitwa Warszawska - Krzesimir Dębski

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniasz muzykę Krzesimira Dębskiego?

6 wybitna
1
9%
5 bardzo dobra
1
9%
4 dobra
5
45%
3 przeciętna
4
36%
2 słaba
0
Brak głosów
1 dno
0
Brak głosów

Liczba głosów: 11

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Bitwa Warszawska 1920 - Krzesimir Dębski

#361 Post autor: Wojteł » pn paź 03, 2011 20:00 pm

Templar pisze: A tak przy okazji ta scena z występem Urbańskiej, która była tu wcześniej pokazana i Wawrzek narzekał na obraz, to akurat w filmie tak nie wygląda, jakieś tam bajery pododawali i wygląda jak w normalnym filmie, a nie jak w teatrze telewizji :P

A ta jak strzela do Kacapów? Bo nie wiem, jak mogliby takie coś uratować :P Ew. wycięli i tylko w zwiastunie zostało :D
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#362 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 03, 2011 20:03 pm

OK, niech Wam będzie :) I naprawdę bardzo chciałbym zobaczyć ten film, ale niestety nie mam jak. I wybaczcie mi moje haterstwo, ale po prostu często krew mnie zalewa jakie filmy powstają w Polsce.
Szczególnie jak później czytam o chociażby takim filmie jak "Ewa", który w opisie prezentuje się tak (za filmweb.pl):
Giza mieszka ze swoim mężem Erwinem i dwojgiem dzieci w familoku na Śląsku. Erwin stracił pracę w kopalni i teraz zajmuje się wynoszeniem złomu z opuszczonych hal. Uporczywie szuka pracy, próbując dostosować się do nowej rzeczywistości. Stara się sprostać wymaganiom opanowania obsługi komputera i znajomości języków obcych, stawianym przez pracowników urzędu pracy. Mimo wielkiej miłości łączącej głównych bohaterów, brak pieniędzy wywołuje coraz częstsze kłótnie. Przez splot okoliczności oraz przypadków Giza poznaje elegancką Monikę (Anna Guzik), która proponuje jej pracę w klubie nocnym. Na początku Giza tylko sprząta, ale wkrótce otrzymuje bardziej intratną propozycję. Albo zajmie się prostytucją albo może się wynosić. Narastające długi i coraz gorsza sytuacja finansowa powodują, że kobieta wbrew sobie godzi się na prace w agencji w innym charakterze niż sprzątaczka... I jak zawsze prawda wychodzi na jaw, a mąż dowiaduje się o niej ostatni.
I mamy znowu biedę i patologię na Śląsku. OK nie twierdzę, że to źle, ale ile można :roll: Albo filmy historyczno-martyrologiczne, albo filmy-reklamy od TVNu, albo znowu pokazanie najgorszych stron w narodzie i największych problemów go trapiących.
I mnie się po prostu taka sytuacja w polskim kinie nie podoba i okropnie mnie ona irytuje. Ale o tym już zresztą mówiliśmy, a przynajmniej ja mówiłem i chyba tylko Koper mnie jako tako zrozumiał.

Ale dobrze, obiecuję być grzeczny w tym temacie, a za me zachowanie najmocniej przepraszam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#363 Post autor: Templar » pn paź 03, 2011 20:06 pm

Wojtek pisze:A ta jak strzela do Kacapów? Bo nie wiem, jak mogliby takie coś uratować :P Ew. wycięli i tylko w zwiastunie zostało :D
Ta scena wcale nie jest taka zła, mogli sobie darować co prawda te zbliżenie na jej twarz, ale przed tym jest niezła masakra, wszyscy giną, trupów pełno i można albo uciekać albo się bronić, a że Urbańska miała wcześniej kurs z obsługi broni to zaczęła strzelać. Poza tym zanim pokazują jej twarz to jest całkiem długi moment z tymi nabojami, które w spowolnieniu wyglądają naprawdę super, a później tylko na 3 sekundy pokazana jej twarz :P

A i przez większość czasu to ona jest pielęgniarką w szpitalu polowym, żeby ktoś nie pomyślał, że ona tam za Rambo robi i tylko karabiny obsługuje :D

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#364 Post autor: Arthur » pn paź 03, 2011 21:01 pm

Wawrzyniec pisze: I mamy znowu biedę i patologię na Śląsku. OK nie twierdzę, że to źle, ale ile można :roll: Albo filmy historyczno-martyrologiczne, albo filmy-reklamy od TVNu, albo znowu pokazanie najgorszych stron w narodzie i największych problemów go trapiących.
I mnie się po prostu taka sytuacja w polskim kinie nie podoba i okropnie mnie ona irytuje. Ale o tym już zresztą mówiliśmy, a przynajmniej ja mówiłem i chyba tylko Koper mnie jako tako zrozumiał.

Ale dobrze, obiecuję być grzeczny w tym temacie, a za me zachowanie najmocniej przepraszam.
A o mnie to zapomniał. :(
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#365 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 03, 2011 21:20 pm

A najmocniej przepraszam. Koper i czoug mnie wtedy poparli :)

Awatar użytkownika
Arthur

#366 Post autor: Arthur » pn paź 03, 2011 21:27 pm

A nie to ja wtedy nie poparłem, ale 2 strony temu napisałem swoje podobne, zbliżone odczucia.
Tak więc najmocniej przepraszam
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#367 Post autor: Adam » pn paź 03, 2011 21:45 pm

czoug pisze:A może tak wrócimy do scoru. Słuchał ktoś, czy nikt nie ma odwagi
parę osób się wypowiadało, ale jak widać wolałeś czytać hejterskie opinie Wawrzyńca :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#368 Post autor: DanielosVK » pn paź 03, 2011 21:47 pm

Wrzuć ktoś na MU w 320kb/s lub flac to przesłucham.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#369 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 03, 2011 21:51 pm

Adam pisze:parę osób się wypowiadało, ale jak widać wolałeś czytać hejterskie opinie Wawrzyńca :P
Widać z czyją opinią się tutaj najbardziej liczą. 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#370 Post autor: Adam » pn paź 03, 2011 21:54 pm

owszem, ale nie jeśli chodzi o Williamsa bo wtedy jesteś zawsze na tak, a przy Zimmerze jest prawie-zawsze na tak :P :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#371 Post autor: Wojteł » pn paź 03, 2011 21:59 pm

DanielosVK pisze:Wrzuć ktoś na MU w 320kb/s lub flac to przesłucham.
dołączam się do prośby :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arthur

#372 Post autor: Arthur » pn paź 03, 2011 22:07 pm

Chyba nie ma. Adam zripujesz nam?

Templar

#373 Post autor: Templar » pn paź 03, 2011 22:09 pm

Mi już konto na YT zbanowali, jakbym jeszcze mp3 wam wrzucił to mi zaraz zrobią wjazd na chatę o 6 rano :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#374 Post autor: Wojteł » pn paź 03, 2011 22:15 pm

Jak nasze podatki na to idą, to score powinien byc za darmo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arthur

#375 Post autor: Arthur » pn paź 03, 2011 23:18 pm

Klapsa możesz za darmo dostać

ODPOWIEDZ