Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Czego ostatnio słuchaliście?

#3421 Post autor: Templar » śr kwie 10, 2013 02:17 am

Nie możesz, ja nie pozwalam.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3422 Post autor: lis23 » śr kwie 10, 2013 02:18 am

Jestem ślepozaurem i głuchozaurem :P, na jedno ucho też nie słyszę ;)
o " Omenie " nie mogę się wypowiadać, gdyż słuchałem tylko suitę na YT, ale podoba mi się - zresztą, Goldsmitha zawsze lubiłem, tylko mało znałem Jego twórczość i nadal mało znam ;)
" Titan A.E " też jeszcze nie w całości odsłuchałem ale też jest nieźle, to co na razie słyszałem jest fajne - zresztą, pamiętam tę muzę z filmu, choć to było dawno - jutro / dzisiaj ;) / skończę odsłuch.
Wojtek pisze:E, no Mefi, ja rozumiem nabijanie się z faili Lisa, ale z teraz to chyba trochę przeginasz :?
Spoko, nie obrażam się tak na każdym kroku ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3423 Post autor: Koper » śr kwie 10, 2013 10:24 am

lis23 pisze:Jestem ślepozaurem i głuchozaurem :P, na jedno ucho też nie słyszę ;)
Eee, to może "Lincoln" w mono brzmi lepiej? ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#3424 Post autor: Mefisto » śr kwie 10, 2013 12:37 pm

lis23 pisze:Spoko, nie obrażam się tak na każdym kroku ;)
Prawidłowo. Nie to, co Wawrzek :D
Templar pisze:Nie możesz, ja nie pozwalam.
Krwiomofob :|

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3425 Post autor: lis23 » śr kwie 10, 2013 14:32 pm

Koper pisze:
Eee, to może "Lincoln" w mono brzmi lepiej? ;)
Nic nie brzmi lepiej w mono ale wszystko tak słyszę - najgorzej jest na słuchawkach :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3426 Post autor: Koper » śr kwie 10, 2013 15:05 pm

A że tak niedyskretnie spytam, Ty Lisu to w jakimś Afganistanie byłeś, czy co Ci się stało? :shock:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3427 Post autor: lis23 » śr kwie 10, 2013 15:14 pm

Nie, od urodzenia - porażenie prawej strony, miałem w ogóle nie funkcjonować, skończyło się na tym, że nie słyszę na prawe ucho, prawie nie widzę na prawe oko i jestem mańkutem ;)
miałem chyba zaćmę, kataraktę, mam też zeza i odklejającą się siatkówkę w zdrowym oku.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3428 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 10, 2013 15:15 pm

Mefisto pisze:
lis23 pisze:Spoko, nie obrażam się tak na każdym kroku ;)
Prawidłowo. Nie to, co Wawrzek :D
Hej. :x :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3429 Post autor: Koper » śr kwie 10, 2013 15:24 pm

lis23 pisze:Nie, od urodzenia - porażenie prawej strony, miałem w ogóle nie funkcjonować, skończyło się na tym, że nie słyszę na prawe ucho, prawie nie widzę na prawe oko i jestem mańkutem ;)
miałem chyba zaćmę, kataraktę, mam też zeza i odklejającą się siatkówkę w zdrowym oku.
Zawsze mogło być gorzej, na przykład mógłbyś się fochać jak Wawrzek. ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3430 Post autor: Wawrzyniec » śr kwie 10, 2013 15:44 pm

Gdyby nie było powodów, to bym się nie fochał. :P

Mefisto

#3431 Post autor: Mefisto » pt kwie 12, 2013 19:09 pm

Quartet - meh, ponad godzina wycinków z klasyki m. poważnej i operowej, oryginalnego score jest tu tyle, co kot napłakał i jest bardzo miałki. Zdecydowanie się Dario nie popisał. Bez filmu mi głupio oceniać, ale za album dałbym 1, bo to czyste kopiuj-wklej bez ładu i składu (a i dobór materiału kompletnie nie dla mnie).

Hatsukoi - Hisaishi w formie, choć żeby jakkolwiek się ta pozycja w jego dorobku wyróżniała to nie powiem. Solidne granie liryczne i tyle w sumie.

3 / 5

Wild Geese 1 i 2 - ależ znakomite, staroświeckie granie! Potężne, orkiestrowe tamaty akcji, intrygujący underscore i całkiem solidna, zmyślna kompilacja. Miód!

4,5 / 5

The Final Option - tu już tak różowo nie jest, choć Budd staje na wysokości zadania i jest na czym ucho zawiesić.

3 / 5

House Of D - miły dla ucha promos, który jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Złe to nie jest, ale i niespecjalnie dobre również. Nie wiem jedynie jak w filmie, więc daję neutralne 3 / 5

East-West - kolejny Doyle na poziomie. Podobnie jak ww pozycje dupy nie urywa, ale czuć klasę i jakość wykonania. Trochę lepszy mógłby być montaż albumu, ale nie narzekam mocno, bo dobrze się słuchało.

3+ / 5

The Spanish Prisoner - niestety muzyki nie wydano, istnieje jedynie 20-minutowy promos, który prezentuje dość standardowe podejście Burwella do muzyki, ergo nie ma tu nic, czego nie słyszelibyśmy w jego innych pracach, niemniej ilustracja intryguje, co zważywszy na sam film (w którym spisywała się poprawnie z tego co kojarzę) jest atutem.

3 / 5

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3432 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 13, 2013 01:14 am

Becoming Jane - Adrian Johnston

Proszę, kolejne potwierdzenie mojej teorii, że najlepiej na początku obejrzeć film, a potem przesłuchać soundtrack. Tylko tak najlepiej można zrozumieć dany score. I nie inaczej jest z "Becoming Jane", które pewnie jako dzieło autonomiczne nie przyjąłbym tak dobrze. Wszak jest o muzyka bardzo przeklasyzowana i jakże bliska podobnym kompozycjom chociażby Dario Marianellego. Zważywszy jednak, że sam film jest bardzo brytyjski, bardzo kostiumowy i bardzo romantyczny, muzyka ta wydaje się być jak najbardziej adekwatna. W filmie spisuje się bardzo dobrze, a i poza nim dobrze się jej słucha. Przyjemny, ładny score.

=4/5

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#3433 Post autor: kiedyśgrześ » sob kwie 13, 2013 13:08 pm

Obrazek

to z tego filmu ta muza :?: :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3434 Post autor: Koper » sob kwie 13, 2013 13:30 pm

"Becoming Joker"?

Obrazek

Swoją drogą Marianelli musi zacząć komponować do filmów z Hathaway, od razu zyska u Wawrzka. :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#3435 Post autor: Marek Łach » sob kwie 13, 2013 15:09 pm

I Wawrzyniec będzie wtedy chętnie wracał do lepszych kostiumowych score'ów niż ten Johnstona. ;)

ODPOWIEDZ