Czego ostatnio słuchaliście?
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
Jestem ślepozaurem i głuchozaurem
, na jedno ucho też nie słyszę 
o " Omenie " nie mogę się wypowiadać, gdyż słuchałem tylko suitę na YT, ale podoba mi się - zresztą, Goldsmitha zawsze lubiłem, tylko mało znałem Jego twórczość i nadal mało znam
" Titan A.E " też jeszcze nie w całości odsłuchałem ale też jest nieźle, to co na razie słyszałem jest fajne - zresztą, pamiętam tę muzę z filmu, choć to było dawno - jutro / dzisiaj
/ skończę odsłuch.

o " Omenie " nie mogę się wypowiadać, gdyż słuchałem tylko suitę na YT, ale podoba mi się - zresztą, Goldsmitha zawsze lubiłem, tylko mało znałem Jego twórczość i nadal mało znam

" Titan A.E " też jeszcze nie w całości odsłuchałem ale też jest nieźle, to co na razie słyszałem jest fajne - zresztą, pamiętam tę muzę z filmu, choć to było dawno - jutro / dzisiaj

Spoko, nie obrażam się tak na każdym krokuWojtek pisze:E, no Mefi, ja rozumiem nabijanie się z faili Lisa, ale z teraz to chyba trochę przeginasz

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Eee, to może "Lincoln" w mono brzmi lepiej?lis23 pisze:Jestem ślepozaurem i głuchozaurem, na jedno ucho też nie słyszę

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Prawidłowo. Nie to, co Wawrzeklis23 pisze:Spoko, nie obrażam się tak na każdym kroku

KrwiomofobTemplar pisze:Nie możesz, ja nie pozwalam.

- lis23
Nic nie brzmi lepiej w mono ale wszystko tak słyszę - najgorzej jest na słuchawkachKoper pisze:
Eee, to może "Lincoln" w mono brzmi lepiej?

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A że tak niedyskretnie spytam, Ty Lisu to w jakimś Afganistanie byłeś, czy co Ci się stało? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
Nie, od urodzenia - porażenie prawej strony, miałem w ogóle nie funkcjonować, skończyło się na tym, że nie słyszę na prawe ucho, prawie nie widzę na prawe oko i jestem mańkutem 
miałem chyba zaćmę, kataraktę, mam też zeza i odklejającą się siatkówkę w zdrowym oku.

miałem chyba zaćmę, kataraktę, mam też zeza i odklejającą się siatkówkę w zdrowym oku.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej.Mefisto pisze:Prawidłowo. Nie to, co Wawrzeklis23 pisze:Spoko, nie obrażam się tak na każdym kroku

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Zawsze mogło być gorzej, na przykład mógłbyś się fochać jak Wawrzek.lis23 pisze:Nie, od urodzenia - porażenie prawej strony, miałem w ogóle nie funkcjonować, skończyło się na tym, że nie słyszę na prawe ucho, prawie nie widzę na prawe oko i jestem mańkutem

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyby nie było powodów, to bym się nie fochał. 

Quartet - meh, ponad godzina wycinków z klasyki m. poważnej i operowej, oryginalnego score jest tu tyle, co kot napłakał i jest bardzo miałki. Zdecydowanie się Dario nie popisał. Bez filmu mi głupio oceniać, ale za album dałbym 1, bo to czyste kopiuj-wklej bez ładu i składu (a i dobór materiału kompletnie nie dla mnie).
Hatsukoi - Hisaishi w formie, choć żeby jakkolwiek się ta pozycja w jego dorobku wyróżniała to nie powiem. Solidne granie liryczne i tyle w sumie.
3 / 5
Wild Geese 1 i 2 - ależ znakomite, staroświeckie granie! Potężne, orkiestrowe tamaty akcji, intrygujący underscore i całkiem solidna, zmyślna kompilacja. Miód!
4,5 / 5
The Final Option - tu już tak różowo nie jest, choć Budd staje na wysokości zadania i jest na czym ucho zawiesić.
3 / 5
House Of D - miły dla ucha promos, który jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Złe to nie jest, ale i niespecjalnie dobre również. Nie wiem jedynie jak w filmie, więc daję neutralne 3 / 5
East-West - kolejny Doyle na poziomie. Podobnie jak ww pozycje dupy nie urywa, ale czuć klasę i jakość wykonania. Trochę lepszy mógłby być montaż albumu, ale nie narzekam mocno, bo dobrze się słuchało.
3+ / 5
The Spanish Prisoner - niestety muzyki nie wydano, istnieje jedynie 20-minutowy promos, który prezentuje dość standardowe podejście Burwella do muzyki, ergo nie ma tu nic, czego nie słyszelibyśmy w jego innych pracach, niemniej ilustracja intryguje, co zważywszy na sam film (w którym spisywała się poprawnie z tego co kojarzę) jest atutem.
3 / 5
Hatsukoi - Hisaishi w formie, choć żeby jakkolwiek się ta pozycja w jego dorobku wyróżniała to nie powiem. Solidne granie liryczne i tyle w sumie.
3 / 5
Wild Geese 1 i 2 - ależ znakomite, staroświeckie granie! Potężne, orkiestrowe tamaty akcji, intrygujący underscore i całkiem solidna, zmyślna kompilacja. Miód!
4,5 / 5
The Final Option - tu już tak różowo nie jest, choć Budd staje na wysokości zadania i jest na czym ucho zawiesić.
3 / 5
House Of D - miły dla ucha promos, który jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Złe to nie jest, ale i niespecjalnie dobre również. Nie wiem jedynie jak w filmie, więc daję neutralne 3 / 5
East-West - kolejny Doyle na poziomie. Podobnie jak ww pozycje dupy nie urywa, ale czuć klasę i jakość wykonania. Trochę lepszy mógłby być montaż albumu, ale nie narzekam mocno, bo dobrze się słuchało.
3+ / 5
The Spanish Prisoner - niestety muzyki nie wydano, istnieje jedynie 20-minutowy promos, który prezentuje dość standardowe podejście Burwella do muzyki, ergo nie ma tu nic, czego nie słyszelibyśmy w jego innych pracach, niemniej ilustracja intryguje, co zważywszy na sam film (w którym spisywała się poprawnie z tego co kojarzę) jest atutem.
3 / 5
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Becoming Jane - Adrian Johnston
Proszę, kolejne potwierdzenie mojej teorii, że najlepiej na początku obejrzeć film, a potem przesłuchać soundtrack. Tylko tak najlepiej można zrozumieć dany score. I nie inaczej jest z "Becoming Jane", które pewnie jako dzieło autonomiczne nie przyjąłbym tak dobrze. Wszak jest o muzyka bardzo przeklasyzowana i jakże bliska podobnym kompozycjom chociażby Dario Marianellego. Zważywszy jednak, że sam film jest bardzo brytyjski, bardzo kostiumowy i bardzo romantyczny, muzyka ta wydaje się być jak najbardziej adekwatna. W filmie spisuje się bardzo dobrze, a i poza nim dobrze się jej słucha. Przyjemny, ładny score.
=4/5
Proszę, kolejne potwierdzenie mojej teorii, że najlepiej na początku obejrzeć film, a potem przesłuchać soundtrack. Tylko tak najlepiej można zrozumieć dany score. I nie inaczej jest z "Becoming Jane", które pewnie jako dzieło autonomiczne nie przyjąłbym tak dobrze. Wszak jest o muzyka bardzo przeklasyzowana i jakże bliska podobnym kompozycjom chociażby Dario Marianellego. Zważywszy jednak, że sam film jest bardzo brytyjski, bardzo kostiumowy i bardzo romantyczny, muzyka ta wydaje się być jak najbardziej adekwatna. W filmie spisuje się bardzo dobrze, a i poza nim dobrze się jej słucha. Przyjemny, ładny score.
=4/5
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Becoming Joker"?

Swoją drogą Marianelli musi zacząć komponować do filmów z Hathaway, od razu zyska u Wawrzka.

Swoją drogą Marianelli musi zacząć komponować do filmów z Hathaway, od razu zyska u Wawrzka.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
I Wawrzyniec będzie wtedy chętnie wracał do lepszych kostiumowych score'ów niż ten Johnstona.