Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

Re: Czego ostatnio słuchaliście?

#3406 Post autor: qnebra » wt kwie 02, 2013 15:54 pm

To jest efekt powolnej ewolucji, tam się coś doda, tam się coś usunie.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#3407 Post autor: DanielosVK » wt kwie 02, 2013 15:56 pm

:mrgreen:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3408 Post autor: Kaonashi » wt kwie 02, 2013 15:59 pm

qnebra pisze:To jest efekt powolnej ewolucji, tam się coś doda, tam się coś usunie.
To prawda, z gustem różnie bywa:

Obrazek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#3409 Post autor: Michał Turkowski » śr kwie 03, 2013 20:22 pm

Przesłuchane -

"Little Tom Thumb" - cód, miód i orzeszki !

Dodane do listy - kupić od Hisaishi'ego :)

Piękny temat, piękne brzmienie, temat z utworu "Lost" śmiało mógłby trafić do jakiegoś wielkiego filmu fantasy :)

A "Wilki" to rozrywają na strzępy :)

Dosłownie :)

5/5

Mefisto

#3410 Post autor: Mefisto » ndz kwie 07, 2013 20:47 pm

The Call - łooo matko jaka bida. Nawet nie wiem co zjechać pierwsze, bo plusów nie ma tu żadnych. Szkoda Debneya, nie wiem czemu zgodził się tak zabić jakikolwiek styl.

1 / 10 (bo 5 za mało)

From Hell - jakoś do tej pory omijał mnie ten score. I w sumie żałuję, że nadrobiłem, bo prócz klimatu nie ma tam właściwie nic ciekawego, a sam album wlecze się miejscami ostro. Ale 3 dam...

Grey Owl - quasi westernowe plumkadło od Fentona. Miłe, sympatyczne, ale zapomina się już w trakcie odsłuchu.

3 / 5

Reign Of Fire - nawalanka bez większego ładu i składu, z pewnością nie jest to chwila chwały do Shearmura, choć w kilku miejscach jest na czym ucho zawiesić.

2 / 5

Shining Boy and Little Randy - bardzo ładna muzyka. W sumie kolejne plumkadło, ale z klasą, bogactwem tematów i ogólnie sympatycznym klimatem. Sakamoto na poziomie.

4- / 5

The Man from Snowy River - bardzo ładna, przejmująca muzyka, niemal zupełnie nie westernowa, choć i nie do końca pozbawiona klimatu "country". Blisko temu w sumie do Unforgiven, tylko jest bardziej żywsze i zróżnicowane.

4- / 5

The Sugarland Express - wciąż nie pojmuję, czemu nikt tego jeszcze nie wydał. Sympatyczny, jakże daleki od dzisiejszego napuszenia, lekki Williams, który świetnie sprawdza się w filmie. Bootleg niestety jakością wielką nie grzeszy, a montaż jest kompletnie idiotyczny, ale i tak wchodzi jak w masło.

4 / 5

Trance - intrygujący miks niełatwej do zaszufladkowania muzyki niejakiego Smitha i piosenek. Zważywszy na to, kto odpowiada za film, jestem niezmiernie ciekaw jej roli w tymże, bo na płycie brzmi naprawdę ciekawie, a przy tym nieźle się tego słucha. Bez oceny póki co.

Simon and the Oaks / Night Train To Lisbon / Dschungelkind - pani Focks ma mocno kontrowersyjne nazwisko, ale jej muzyka jest mocno tradycyjna. Z tej trójki najbardziej podobał mi się ostatni score, który jest najbardziej zróżnicowany i potrafi zaserwować przygodę pełną gębą. Najgorzej słuchało mi się z kolei Pociągu, natomiast grzechem wszystkich trzech jest długość - każdy jeden to chyba complete, a więc dłuższy niż większość Tylerów, stąd ciężko czasem dotrwać do końca. Ale fajnie było poznać kolejną mało znaną artystkę, która nie sampluje.

3+ / 5

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3411 Post autor: Mystery » pn kwie 08, 2013 12:13 pm

The Call - łooo matko jaka bida. Nawet nie wiem co zjechać pierwsze, bo plusów nie ma tu żadnych. Szkoda Debneya, nie wiem czemu zgodził się tak zabić jakikolwiek styl.
Że też po Alex Cross, chciało Ci się brać za kolejnego Debneya :wink:
Trance - intrygujący miks niełatwej do zaszufladkowania muzyki niejakiego Smitha i piosenek. Zważywszy na to, kto odpowiada za film, jestem niezmiernie ciekaw jej roli w tymże, bo na płycie brzmi naprawdę ciekawie, a przy tym nieźle się tego słucha. Bez oceny póki co.
Również nie wiem co o tym na chwilę obecną sądzić, ale fajne to i ciekawym tego w filmie.
Simon and the Oaks / Night Train To Lisbon / Dschungelkind - pani Focks ma mocno kontrowersyjne nazwisko, ale jej muzyka jest mocno tradycyjna. Z tej trójki najbardziej podobał mi się ostatni score, który jest najbardziej zróżnicowany i potrafi zaserwować przygodę pełną gębą. Najgorzej słuchało mi się z kolei Pociągu, natomiast grzechem wszystkich trzech jest długość - każdy jeden to chyba complete, a więc dłuższy niż większość Tylerów, stąd ciężko czasem dotrwać do końca. Ale fajnie było poznać kolejną mało znaną artystkę, która nie sampluje.
Słuchałem to środkowe i tak to mocno tradycyjne, że aż nudne i jeszcze to 80 minut, także jak spojrzałem na inne jej prace to się przestraszyłem, choć nie powiem, Twój opis tego ostatniego brzmi zachęcająco.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3412 Post autor: lis23 » pn kwie 08, 2013 15:43 pm

Jestem w trakcie słuchania:

" The Jerry Goldsmith Collection - Volume One Rarities "
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3413 Post autor: Koper » pn kwie 08, 2013 16:55 pm

No, lisu wreszcie coś innego niż JW albo Menken. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3414 Post autor: lis23 » pn kwie 08, 2013 18:05 pm

Całkiem fajne, sporo fortepianu, trochę trąbki i wokal na końcu, wraz ze świetnym utworem końcowym z " Ducha ", który to film w dzieciństwie oglądałem chyba z 20 razy ;P ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3415 Post autor: lis23 » wt kwie 09, 2013 21:57 pm

" Titan A.E " - Graeme Revell oraz fragmenty " Omen ", Goldsmitha.
Ostatnio zmieniony śr kwie 10, 2013 01:30 am przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.

Mefisto

#3416 Post autor: Mefisto » śr kwie 10, 2013 01:28 am

lis23 pisze:Goldsmitgha
kogo? :mrgreen:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3417 Post autor: lis23 » śr kwie 10, 2013 01:32 am

Poprawione ;)
śmiejcie się, ale ja nie siedzę tylko na forum FilmMusic i jak każdy, mam prawo do pomyłek, także do literówek - zwłaszcza, ze jestem osobą słabowidzącą ( nie widzę na jedno oko ).

Mefisto

#3418 Post autor: Mefisto » śr kwie 10, 2013 01:36 am

dla lisa widzę trza zrobić oznakowane miejsce na forum :D

swoją drogą, ślepozaurze, to jak już się produkujesz, to mógłbyś napisać coś więcej, a nie tylko co chwila, że słuchałeś tego i tego :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3419 Post autor: Wojteł » śr kwie 10, 2013 02:10 am

E, no Mefi, ja rozumiem nabijanie się z faili Lisa, ale z teraz to chyba trochę przeginasz :?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Mefisto

#3420 Post autor: Mefisto » śr kwie 10, 2013 02:12 am

Oddaję 1% podatku na Czerwony Krzyż, to mogę 8)

ODPOWIEDZ