ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Najmocniej przepraszam za to "Wam", tylko po prostu więcej tutaj jest was pro-Desplat contra-Williams to mi się nie chce "Was" wszystkich wypisywać.
A Williams też jest na orkiestrę i to na jaką. Ja uwielbiam orkiestre. Don Davis, James Horner i oczywiście John Williams potrafią okiełzać orkiestrę i wykrzesać z niej magiczną, świetną muzykę.
Tylko, że wyżej wymienionych przypadkach jest orkiestra, ale nie daje ona takiego efektu do jakiego mnie Ci wyżej panowie, a szczególnie ten ostatni przyzwyczaili.
A Williams też jest na orkiestrę i to na jaką. Ja uwielbiam orkiestre. Don Davis, James Horner i oczywiście John Williams potrafią okiełzać orkiestrę i wykrzesać z niej magiczną, świetną muzykę.
Tylko, że wyżej wymienionych przypadkach jest orkiestra, ale nie daje ona takiego efektu do jakiego mnie Ci wyżej panowie, a szczególnie ten ostatni przyzwyczaili.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A czemu Ty dzielisz ludzi na Pro-Desplat i Pro-Williams? Do PiSu się zapisałeś czy masz inne problemy? Przecież wielu lubi zarówno prace jednego jak i drugiego kompozytora. A jak muzyka jest dobra, to nieważne kto ją napisał. A dla Ciebie Desplat jest "be", bo to Desplat i choćby arcydzieło na miarę IX Symfonii Beethovena napisał to i tak będzie tylko Desplatem i nie będzie Ci się podobał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, to tak samo jak ze mną i Adamem. Nawet gdybym napisał najbardziej merytoryczny tekst to i tak jako odpowiedź otrzymam: "LOL"Koper pisze:A dla Ciebie Desplat jest "be", bo to Desplat i choćby arcydzieło na miarę IX Symfonii Beethovena napisał to i tak będzie tylko Desplatem i nie będzie Ci się podobał.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A teraz po co mieszasz do tego Adama. Znowu jakieś swoje kompleksy wyciągasz?Wawrzyniec pisze:Hej, to tak samo jak ze mną i Adamem. Nawet gdybym napisał najbardziej merytoryczny tekst to i tak jako odpowiedź otrzymam: "LOL"

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ja nie wiem w ogóle co to znowu za podziały na Desplatowców i Williamsowców - JW to obok Morricone najwybitniejszy żyjący kompozytor filmówki, każdy jego nowy score byłby wydarzeniem i znając jego standardy zostawiałby w tyle 99% konkurencji. Nie da się być "contra Williams", jeśli ma się odrobinę zdrowego rozsądku. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak ledwie parę klipów, to czego płaczesz i wszystkich atakujesz? Ja nie mówię, że Desplat coś wybitnego napisał (bo nie napisał), ale nie zapoznawszy się od razu krytykować...Wawrzyniec pisze:Tę sesję nagraniową od Mystery'ego i pierwsze 7 sampli na amazonie, gdyż dalej nie dałem rady. A po za tym nie mam w zwyczaju słuchać score przed obejrzeniem filmu.Koper pisze:Przesłuchałeś chociaż tego Desplata?