Polskie Soundtracki
Re: Polskie Soundtracki
totalnie nie rozumiem hypu na ten serial, nie zmęczyłem 3 odcinków.
i te wykrochmalone kostiumy...
i te wykrochmalone kostiumy...
NO CD = NO SALE
Scenariuszowo i dialogowo to poziom Kiepskich, Daleko od noszy i Rodzinki PL. Za to wizualnie, jeśli chodzi o poziom polski, górna półka.
Kostiumy do 2. sezonu szyli Katarzyna Lewińska i Tomasz Ossoliński. Obecnie są odpowiedzialni za kostiumy do "Lalki" Macieja Kawalskiego. Może za mało patynowali przed zdjęciami. Powinni przed ujęciami aktorom i statystom poturlać się w błotku.
Kostiumy do 2. sezonu szyli Katarzyna Lewińska i Tomasz Ossoliński. Obecnie są odpowiedzialni za kostiumy do "Lalki" Macieja Kawalskiego. Może za mało patynowali przed zdjęciami. Powinni przed ujęciami aktorom i statystom poturlać się w błotku.
Producenci, aby móc reklamować "Chopin! Chopin!" w stacjach ogólnegorażenia przygotowali plastik-fantastic piosenkę Dawida Kwiatkowskiego. Teraz bzdetki-eremefki-eski-pinezki mają co grać. Zagranie samego Chopina na antenie tych stacji może być szokiem kulturowo-poznawczym dla słuchacza.
youtu.be/6em4a35AjAk
youtu.be/6em4a35AjAk
Ten film to tragedia, ludzie dostawali raka po premierze w Gdyni.
Zresztą kretyńska kampania reklamowa już to zwiastowała..
Zresztą kretyńska kampania reklamowa już to zwiastowała..
NO CD = NO SALE
Jak na razie po pierwszych pokazach "Zamachu na Papieża" i "Chopin! Chopin!" są mieszane oceny. Może rzeczywiście Kafka jest z tego wszystkiego naszym najlepszym reprezentantem do Oscara. Dobre oceny dostaje za to "Larp. Miłość, trolle i inne questy" od twórców "1670". Może potrzebujemy abstrakcyjnych komedii z elementami fantasy. Kina robionego pod prąd, a nie nadymanego powagą i patriotyzmem.
Kafka zadebiutował na RT i jak na początki, też póki co bez szału...
https://www.rottentomatoes.com/m/franz
https://www.rottentomatoes.com/m/franz
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To na pewno (tzn. czegokolwiek byle nie kina nadętego powagą i "patriotyzmem").
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jakoś te wieści o wykorzystaniu współczesnej muzyki, w Chopin, Chopin! trochę mnie nie odstrasza. Podobnie jak ta wykorzystana w zwiastunie. Milos Forman w Amadeuszu ograniczył się do klasycznej i nie odebrało to jego Mozartowi bycia rebeliantem, czy wręcz tepem punkrockowca epoki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
na coś musieli przecież przepalić ten abstrakcyjny budżet, poza scenografią i kostiumami..
sama Hildur pewnie ze sto koła $ dostała, bo takie są stawki za zagraniczne licencje, a gdzie do tego jeszcze inni..
sama Hildur pewnie ze sto koła $ dostała, bo takie są stawki za zagraniczne licencje, a gdzie do tego jeszcze inni..
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I właśnie obok "Ministrantów ", ten film zebrał najlepsze oceny i chyba tylko tych filmów z Gdynii jestem ciekaw, jak i soundtracków do nich. Ciekawe, że w przypadku LARP twórcy 1670 nie sięgnęli po Jerzego Rogiewicza a Jana Sanejko. Ale w takim razie jestem ciekaw jego muzyki.

Tracklista:
01. Wolny jak Liść
02. Krwawa Cisza
03. Braterstwo Krwi
04. Cena Honoru
05. Ślady Przeszłości
06. Polowanie
07. Ostatnie Pożegnanie
08. Na Szczycie
09. Bez Powrotu
10. Nowonarodzony
11. Welcome to Dublin
12. Gra o Władzę
13. Jeden Nos
14. Młotek
15. Tell
16. Przeznaczenie
17. Zjednoczeni
18. Rozdarcie
19. Powrót do Chwil
20. Szklana Góra feat. Krzysztof Zalewski
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To na soundtrack z LARP chyba nie ma co liczyć? Wygląda na to, że mimo reklamowania jako film od twórców 1670, finansowo sobie słabo poradził w polskich kinach.
Plus ja niestety nawet nie miałem jak tego filmu zobaczyć.
Muzyka do "LARPa" jest zacna. A film obejrzysz na vod za parę miesięcy.