THE AMAZING SPIDERMAN (2012) - JAMES HORNER

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: THE AMAZING SPIDERMAN (2012) JAMES HORNER?

#331 Post autor: Mystery » śr cze 06, 2012 20:10 pm

Świetnie, ale to jest dopiero mistrzostwo, kapitalna akcja i temat przewodni w pełnej krasie:
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=91077

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#332 Post autor: Agent » śr cze 06, 2012 20:14 pm

Mystery Man pisze:
Świetnie, ale to jest dopiero mistrzostwo, kapitalna akcja i temat przewodni w pełnej krasie:
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=91077
utwor akcji bardzo wyrazisty i mocny :) na koncu slychac troche tematu przewodniego :) brzmi niezle :)
choc jak na razie bardziej preferuje temat Elfmana do Spidermana :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#333 Post autor: DanielosVK » śr cze 06, 2012 20:16 pm

Jeśli to jest kapitalne mistrzostwo to ja chyba zdziadziałem. Niezłe to, ale bez przesady.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#334 Post autor: Ghostek » śr cze 06, 2012 20:26 pm

Pewien poziom jest, ale co z tego wyjdzie po całości to przyjdzie nam się przekonać dopiero w sali kinowej. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#335 Post autor: Mystery » śr cze 06, 2012 20:29 pm

Agent pisze:utwor akcji bardzo wyrazisty i mocny :) na koncu slychac troche tematu przewodniego :) brzmi niezle :)
Najważniejsze jest to, że w ogóle coś słychać :wink: Jeśli chodzi o akcję to w całym Thorze nie było takiego muzycznego momentu jak ten z klipu, a klimacik jest tu całkiem podobny :)

Co do tematu to jeszcze za wcześnie na porównania, ale jak tamten był iście elfmanowski, tak ten jest stricte hornerowski :wink: Póki co, jestem pozytywnie zaskoczony, melodia lepsza, niż ta z Avatara czy Karate Kid.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#336 Post autor: Agent » śr cze 06, 2012 20:43 pm

Mystery Man pisze:
Agent pisze:utwor akcji bardzo wyrazisty i mocny :) na koncu slychac troche tematu przewodniego :) brzmi niezle :)
Najważniejsze jest to, że w ogóle coś słychać :wink: Jeśli chodzi o akcję to w całym Thorze nie było takiego muzycznego momentu jak ten z klipu, a klimacik jest tu całkiem podobny :)

Co do tematu to jeszcze za wcześnie na porównania, ale jak tamten był iście elfmanowski, tak ten jest stricte hornerowski :wink: Póki co, jestem pozytywnie zaskoczony, melodia lepsza, niż ta z Avatara czy Karate Kid.
Szczerzemówiąc, kiedy słysze pierwsze nuty tego utworu na początku tej sceny to "przychodzi mi do uszu" RoboCop 1 Basila Poledouris (a to spore wyróżnienie ;)) :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#337 Post autor: lis23 » śr cze 06, 2012 21:49 pm

Osobiście, temat ( zalążek tematu 0 Hornera bardziej mi przypadł do gustu, niż temat Elfmana - tutaj jest jakby radośniej, żywiej, bardziej młodzieżowo, czuć że główny bohater jest jeszcze młody
i tak, póki co podoba mi się to wszystko bardziej niż " Avatar ", zobaczymy jak będzie dalej :)

P.S: czy Amazon się nie pomylił?, premiera filmu jest 3. 07 a oni podają premierę CD na 10.07:

http://www.amazon.com/The-Amazing-Spide ... f_dp_p_t_1
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#338 Post autor: Mystery » pt cze 08, 2012 10:46 am

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#339 Post autor: Agent » pt cze 08, 2012 10:54 am

Klipy dają nadzieje na bardzo fajny score :)
Jednak jak na razie score Elfmana do spidermana bardziej mi pasuje :) szczególnie jeśli chodzi o temat :) podobnie jak z Batmanem ;)
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2012 10:57 am przez Agent, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#340 Post autor: Mystery » pt cze 08, 2012 10:57 am

OSOM AS FAK :!:

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#341 Post autor: Agent » pt cze 08, 2012 10:58 am

ale musze przyznac, ze utwor 14. Peter`s Suspicions jest zywcem sciagniety z The Dark Knight Zimmera ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#342 Post autor: Mystery » pt cze 08, 2012 11:03 am

Jednak jak na razie score Elfmana do spidermana bardziej mi pasuje :)
Ja tam Spajdich Elfmana nie lubię, więc już same klipy scoru Hornera są mi lepsze :)
ale musze przyznac, ze utwor 14. Peter`s Suspicions jest zywcem sciagniety z The Dark Knight Zimmera ;)
I to jest ten dobry RCPowski temp track o którym pisał Wawrzyniec :wink:

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#343 Post autor: Agent » pt cze 08, 2012 11:07 am

Mystery Man pisze:
Jednak jak na razie score Elfmana do spidermana bardziej mi pasuje :)
Ja tam Spajdich Elfmana nie lubię, więc już same klipy scoru Hornera są mi lepsze :)
I to jest ten dobry RCPowski temp track o którym pisał Wawrzyniec :wink:
Wiesz, na razie mozna jedynie swoje pierwsze wrazenia co do klipow powiedziec :) daja nadzieje na fajny score :) ale z calkowita ocena trzeba sie jednak wstrzymac do opublikowania calego albumu :)
Nowy temat Spidermana jest fajny, taki mlodziezowy :) ale jednak, w tej konwencji ktora przyjal rezyser, wydaje mi sie, ze zbyt taki wesoly i radosny :)
Temat Elfmana do Spidermana jednak mial jak to sie mowi kolokwialnie "wieksze pierdolniecie", przez to byl bardziej epicki, no i melodia bardzo chwytliwa :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#344 Post autor: Mystery » pt cze 08, 2012 11:23 am

Agent pisze:Temat Elfmana do Spidermana jednak mial jak to sie mowi kolokwialnie "wieksze pierdolniecie", przez to byl bardziej epicki, no i melodia bardzo chwytliwa :)
Porównywanie 10-letniego tematu, z skrawkami melodii jakie znamy od kilku dni wydaje mi się nie na miejscu, ale tak jak temat Elfmana jest bardziej superbohaterski, tak wydaje się, że Horner postawił bardziej na emocjonalność i dramatyczność, stąd też Danny wygrywa przebojowością, ale myślę, że melodia Jamesa będzie ładniejsza i jak będzie się słuchało jej przeróżnych aranżacji przez bitą godzinę, to o chwytliwość czy pamiętliwość nie trzeba się będzie martwić, ja po klipie "Police Chase" cały czas go sobie nucę :wink: Najlepszy temat Hornera od czasu "New World".

Cały score fajnie scharakteryzowało cinema musica:
Horner wrote an entertaining, lively and dramatic film music, which he enriched his composition for orchestra and voice, with strong percussion and surprisingly retro-style synth rhythms. The result will happen to the lovers of his music for long stretches familiar, then Horner also served in his most recent work from several elements of his previous film scores. But thanks to a rousing hero theme and a wide range of emotions and created the usual coherent narratology his film music for The Amazing Spider-Man has become entertaining and engaging manner.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#345 Post autor: Marek Łach » pt cze 08, 2012 11:47 am

Fajna zrzynka w 2 utworze. ;)

ODPOWIEDZ