IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?

#331 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 17, 2011 17:20 pm

Pozyjemy zobaczymy. Gdyż na razie to wszystko wskazuje, że nikt się na tym festiwalu z zacnego grona forumowiczów nie pojawi. A co z Tomkami z filmmusic.pl? Adam pewnie będzie, ale rok temu nie pojawił się przywitać, tak słyszałem.

P.S. A co to za nowa dziwaczna opcja, że "Możesz zagnieździć tylko 3 poziomów cytatów"?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#332 Post autor: Ghostek » czw mar 17, 2011 21:04 pm

Może nie mam prawa nazywać się forumowiczem, ale będę tam przynajmniej ja i Paweł :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#333 Post autor: Bucholc Krok » czw mar 17, 2011 21:42 pm

Wawrzyniec pisze:Adam pewnie będzie, ale rok temu nie pojawił się przywitać, tak słyszałem.
Jeśli sam się pojawisz to Adam będzie na 100%.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#334 Post autor: Adam » pt mar 18, 2011 20:29 pm

Marek Łach pisze:Tak niestety wyszło, że nie będzie mnie na festiwalu...
Szkoda :( ale plus jest taki że nie będziesz mógł krytykować :P :P

Łukasz Waligórski pisze:Myślę że nie ma się co martwić o przyjazd Hisaishiego w obliczu trzęsienia ziemi w Japonii. Z tego co wiem sam kompozytor nie ucierpiał i jest bezpieczny... Póki co wszystko idzie zgodnie z planem.
zważywszy że napisałeś to przed tymi cyrkami z chmurami Toxic X, to ja nie wiem czy do Krakowa nie przyprowadzi za sobą chmury popromiennej albo jak się mu rękę poda to czy potem nam dwie dodatkowe nie wyrosną ;-) :P

Łukasz Wudarski pisze:Mnie też nie będzie...
Szkoda :( ale w tym Przypadku plusa nieobecności (jak u Marasa wyżej) już nie ma :P

Ale jakby co to 24 października zapraszam do Torunia na koncert Wima Mertensa...
że kogo?
Już potwierdzone. Będzie o tym jeszcze dosyć głośno (mam taką nadzieję)
ciekawe gdzie :D

Paweł Stroiński pisze:Ja będę, nawet jeśli przez to muszę olać zajęcia, co jest o tyle trudne, że je prowadzę.

Odrobię ze studentami w innym terminie.
i to się chwali!
Tomasz Goska pisze:No ciężko pogodzić jedną przyjemność z drugą, wszak CK Dwór Artusa odpowiada w tym roku za organizację artystyczną VII Ogólnopolskiego Zjazdu Kół Przyjaciół Radia Maryja, a z ciebie zrobili dyrektora strategicznego tego przedsięwzięcia. Toruń jest dumny posiadając takich zacnych synów jak ty :]
KiepSong ostatno ma cięty dowcip i chyba Babucha nie lubi :P ale dodatkowe +10 do szacuna za zrozumienie magii muzy Briana Tylera i tak masz ode mnie :P 8) zniwelowałeś fail z pudłowym wiolemi ;-) ;-)
Wawrzyniec pisze:Adam pewnie będzie, ale rok temu nie pojawił się przywitać, tak słyszałem.
na Hisiashim i Honorze bankowo chyba że mnie szlag trafi albo coś na ulicy :P Ale nie rozumiem wawrzyńcowej ploty że się nie witam :shok: :? z tego co mnie pamięć nie myli to z Marasem, Babuchem, Tomkiem KiepSongiem, Łukaszem W. i z Mefim żeśmy coś tam se pobajerzyli - mniej lub więcej. A jeśli z kimś nie miałem przyjemności, a pewno takowe osoby były, to sorry ale byłem przelotem na ostatnim festiwalu no i mogłem kogoś nie zauważyć przecież skoro kogoś nigdy nie widziałem :).. Ale nie rób ze mnie Wawrzek jakiegoś chujka co się z nikim nie wita :P Nie panikuj tylko wsiadaj w pociąga i przyjeżdżaj na centralny do kraka :D
Bucholc Krok pisze:Jeśli sam się pojawisz to Adam będzie na 100%.
obecnośc Wawrzyńca nie ma tu nic do rzeczy.. Bucholc znów robi za adwokata :? Przyjedzie Wawrzyniec to git, nie przyjedzie to też git. Tak samo ze mną - będę to git. Nie będzie mnie - to też będzie git. I w czym problem? :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#335 Post autor: Bucholc Krok » pt mar 18, 2011 21:15 pm

Adam Krysiński pisze:
Ale jakby co to 24 października zapraszam do Torunia na koncert Wima Mertensa...
że kogo?
Epic fail.. :D
http://www.youtube.com/watch?v=LvZQOYzycVA
I w czym problem? :)
W tym, że nie znasz Mertensa. :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#336 Post autor: swordfish » pt mar 18, 2011 21:34 pm

Wim Mertens to kolejny kompozytor-minimalista tworzący tak jak Michael Nyman czy Philip Glass utwory z 2-3 taktami ciągle się zapętlającymi. Wim ilustrował swoją muzyką m.in. "Brzuch Architekta" Petera Greenawaya i "Między złem a głębokim błękitnym oceanem" Marion Hänsel. W jego filmografii brak produkcji hollywoodzkich, dlatego nie wszystkim to nazwisko coś mówi. Nie każdy chce się "katować" filmami o milczącym marynarzu chodzącym i wałesającym się od portu do statku. Twórczość przeznaczona dla osób poszukujących ...

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#337 Post autor: Łukasz Wudarski » pt mar 18, 2011 21:52 pm

Adam fail z Mertensem jak nic :P
E to jest na serio niezła muza (prawda Bucholc?)
Macie tutaj fragment z koncertu. 4 mains właśnie z Brzucha Architekta... Ale to nie tylko muzyka filmowa (prawdę rzekłszy to soundtracki są marginesem działalności Mertensa). Chociaż pisze do filmów ambitnych jego muzyka ma moc w sobie i fajnie się słucha...

http://www.youtube.com/watch?v=jRDY1KAw ... re=related
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#338 Post autor: Łukasz Wudarski » pt mar 18, 2011 21:59 pm

Adam Krysiński pisze:
Łukasz Wudarski pisze:Mnie też nie będzie...
Szkoda :( ale w tym Przypadku plusa nieobecności (jak u Marasa wyżej) już nie ma :P

że kogo?
Już potwierdzone. Będzie o tym jeszcze dosyć głośno (mam taką nadzieję)
ciekawe gdzie :D

Paweł Stroiński pisze:Ja będę, nawet jeśli przez to muszę olać zajęcia, co jest o tyle trudne, że je prowadzę.

Odrobię ze studentami w innym terminie.
i to się chwali!
Tomasz Goska pisze:No ciężko pogodzić jedną przyjemność z drugą, wszak CK Dwór Artusa odpowiada w tym roku za organizację artystyczną VII Ogólnopolskiego Zjazdu Kół Przyjaciół Radia Maryja, a z ciebie zrobili dyrektora strategicznego tego przedsięwzięcia. Toruń jest dumny posiadając takich zacnych synów jak ty :]
KiepSong ostatno ma cięty dowcip i chyba Babucha nie lubi :P ale dodatkowe +10 do szacuna za zrozumienie magii muzy Briana Tylera i tak masz ode mnie :P 8) zniwelowałeś fail z pudłowym wiolemi ;-) ;-)
na Hisiashim i Honorze bankowo chyba że mnie szlag trafi albo coś na ulicy :P Ale nie rozumiem wawrzyńcowej ploty że się nie witam :shok: :? z tego co mnie pamięć nie myli to z Marasem, Babuchem, Tomkiem KiepSongiem, Łukaszem W. i z Mefim żeśmy coś tam se pobajerzyli - mniej lub więcej. A jeśli z kimś nie miałem przyjemności, a pewno takowe osoby były, to sorry ale byłem przelotem na ostatnim festiwalu no i mogłem kogoś nie zauważyć przecież skoro kogoś nigdy nie widziałem :).. Ale nie rób ze mnie Wawrzek jakiegoś chujka co się z nikim nie wita :P Nie panikuj tylko wsiadaj w pociąga i przyjeżdżaj na centralny do kraka :D
- z Adamem to się nawet fajnie gadało..., szkoda tylko że Adam nie pije...
- z tym, że się nie witał to plota. Potwierdzam.
- A Goska zazdrości organizacji Zlotu Podwórkowych Kółek Różańcowych które organizujemy stąd takie wpisy. I wiesz co już mi nie posyłaj Tomku tych próśb o wejściówki na Jubileusz Rodziny Radia Maryja. Wszystkie już rozdałem i będziesz musiał niestety stać na zewnątrz, albo w namiocie na dziedzińcu...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#339 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 18, 2011 22:55 pm

Jako, że jestem człowiek, który ma odwagę przyznać się do własnych błędów i nie boi się używać słowa "przepraszam", tak też najmocniej przepraszam Drogi Adamie za to, że wystawianie Tobie fałszywego świadectwa. :!:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#340 Post autor: Ghostek » sob mar 19, 2011 00:03 am

Łukasz Wudarski pisze: - A Goska zazdrości organizacji Zlotu Podwórkowych Kółek Różańcowych które organizujemy stąd takie wpisy. I wiesz co już mi nie posyłaj Tomku tych próśb o wejściówki na Jubileusz Rodziny Radia Maryja. Wszystkie już rozdałem i będziesz musiał niestety stać na zewnątrz, albo w namiocie na dziedzińcu...
No zazdroszczę!
Miast z ojcem Tadeuszem bawić się i świętować, muszę jechać na jakiś wiejski zlot fanatyków muzyki filmowej.
Kto to tego słucha w ogóle?

P.S.: Ponoć cały dochód ze sprzedaży biletów na koncert Hisaishiego ma być przeznaczony na odbudowę pierwszego i czwartego reaktora elektrowni w Fukushimie. Drugi i trzeci sponsoruje Caritas diecezji Toruńskiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#341 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 19, 2011 11:01 am

Łukasz Wudarski pisze:Adam fail z Mertensem jak nic :P
E to jest na serio niezła muza (prawda Bucholc?)
Ba, ale jak ktoś chce być ciemny... ;)
Tomasz Goska pisze:P.S.: Ponoć cały dochód ze sprzedaży biletów na koncert Hisaishiego ma być przeznaczony na odbudowę pierwszego i czwartego reaktora elektrowni w Fukushimie. Drugi i trzeci sponsoruje Caritas diecezji Toruńskiej.
Odbudowę? Nie wiem, czy tam będą chcieli cokolwiek odbudować.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#342 Post autor: Mystery » sob mar 19, 2011 11:33 am

Adam chyba miał chwilowe zaćmienie, bo jak można nie słyszeć choćby o "Struggle for Pleasure ", kiedyś leciało to w tv i radiu non stop, nawet na vivie :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#343 Post autor: Adam » sob mar 19, 2011 11:35 am

nie mam kablówki :P i nie słyszałem tego! przepraszać nie będę :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#344 Post autor: Bucholc Krok » sob mar 19, 2011 11:36 am

Mystery Man pisze:Adam chyba miał chwilowe zaćmienie, bo jak można nie słyszeć choćby o "Struggle for Pleasure ", kiedyś leciało to w tv i radiu non stop, nawet na vivie :wink:
Bucholc Krok pisze:
Adam Krysiński pisze:
że kogo?
Epic fail.. :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#345 Post autor: Adam » sob mar 19, 2011 11:36 am

nie słyszałem o gościu i nie płacze z tego powodu :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ