FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#3241 Post autor: bartex9 » pt lut 03, 2017 11:30 am

Noo i to jest bardzo dobra informacja!

mixon
Szofer w RCP

#3242 Post autor: mixon » sob lut 04, 2017 20:52 pm

Rewelka!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3243 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 07:45 am

Wczorajszy koncert Ennio był mocarny, jednak wg mnie dla bardziej wymagających słuchaczy. Nie było kilku zgniataczy, które były zawsze, i ubolewam nad tym, bo kocham te rzeczy. Gdybym miał wybierać prywatnie, to zdeeeeecydowanie wolę traklistę z krakowskiego koncertu z 2015 roku ;-) W pierwszej połowie dokuczało momentami bardzo słabe nagłośnienie, które jednak w drugiej połowie koncertu sie trochę poprawiło (2 lata temu było całościowo znacznie lepiej pod tym względem).

Cała traklista i relacja tutaj - http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1986
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3244 Post autor: Wojteł » wt lut 07, 2017 14:32 pm

Straszna bieda ten koncert, wyszedł jakiś stary dziadek i machał kijkiem, nie było laserów, nie było światełek, nie podobało mi się, 2/10
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#3245 Post autor: Ghostek » wt lut 07, 2017 14:44 pm

Wojtek pisze:
wt lut 07, 2017 14:32 pm
Straszna bieda ten koncert, wyszedł jakiś stary dziadek i machał kijkiem, nie było laserów, nie było światełek, nie podobało mi się, 2/10
Dokładnie.
Ja i Sebix z mojego osiedla już kupiliśmy bilety na inne, lepsze szoł:
http://superheroes.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3246 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 14:57 pm

mhm z tłumem piszczącej dzieciarni w wieku już od pożłobkowego :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3247 Post autor: Kaonashi » wt lut 07, 2017 15:21 pm

Jak dla mnie program świetny. Dużo highlightów, a przy tym parę mniej znanych perełek ("Dziedzictwo Ferramonti" - coś wspaniałego). Ale najbardziej mi się podobało wykonanie Quiemady, normalnie miazga. Mógłbym wytknąć tylko to niepotrzebne "H2S", nie wiem, co Ennio się tak tego kawałka uczepił, toż to przeciętne jest. :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3248 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 15:58 pm

nooo jeżeli wolisz to, oraz Barię, Cirlce Amore i rozwleczony do aż 3 utworów (wtf?) Red Tent ZAMIAST Nietykalnych, Ofiar Wojny, Sicilian Clan, Comme Maddalena i Maleny, to powodzenia :P (a to wszystko było 2 lata temu właśnie :( )
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3249 Post autor: Kaonashi » wt lut 07, 2017 16:04 pm

Baaria i Red Tent to geniusze, o co chodzi :P Natomiast idealnego programu nie da sie sklecić, bo koncert musiałby całą noc trwać. Zawsze znajdzie się jakiś malkontent, nie było tego, nie było tamtego... Eh, nie ma co narzekać. Było naprawdę super.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3250 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 16:12 pm

tylko że Red Tent miał tyle traków co Misja - najwięcej na koncercie. no sorry... temat główny zagrać i by styknęło. To samo z bisami - zamiast powtarzać 2 te same utwory sprzed pół godziny, zagrać to czego brakowało (choć bisów bym sie nie czepiał gdyby były nieobecne zgniatacze).. po prostu to moja opinia z pkt widzenia fanboja gatunku. jako całośc koncert był super, wiadomo. (nagłośnienie przemilcze)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#3251 Post autor: Kaonashi » wt lut 07, 2017 16:29 pm

Jeżeli miałby coś wymienić, czego zabrałko, a czego w sumie oczekiwałem usłyszec, to byłoby "Here's to You". Z drugiej strony, to, że na bisy zagrał uwielbiane przez wszystkich Misję i Ecstasy (bodaj dwa największe highlighty jego tworczości), to mnie jakoś nie dziwi, biorąc pod uwagę to, że było całkiem sporo kawałków, których przeciętny zjadacz filmówkowego chleba nie kojarzy. No i może się powtarzam, ale idealnego programu nie da się sklecić. Mi się bardzo podobał dobór materiału. 10 lat temu, jak byłem na Ennio Krakowie, jeszcze jako gimbus, też był program nietypowy (np. Karol, Kantata), ale własnie wtedy miałem wrażenie, że program był trochę za ambitny i ludzie nie do końca dostali to, czego oczekiwali (Ennio tłumaczył to specyfiką obchodów 650-lecia Krakowa). Tym razem było idealnie. Zresztą setlisty specjalnie nie sprawdzałem, dlatego mile się zaskoczyłem, koncert wydawał mi się bardziej, hmmm, osobisty i właśnie za to zapamiętam go do końca życia. :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3252 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 16:31 pm

Naprawdę aldente. 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3253 Post autor: Wojteł » wt lut 07, 2017 17:40 pm

A ja muszę dodać, że wersja koncertowa Misji trafiła do mnie o wiele bardziej, niż oryginał :D Do tego uważam, że bardzo dobrze ułożono program pod tym względem, że nie gromadzono zbyt dużo utworów jednego typu koło siebie - jak np. na FMFach, gdzie walną 25 minut liryki i underscore'u obok siebie w środku koncertu i publiczność zaczyna przysypiać. Tutaj na każde dwa mniej znane czy liryczne kawałki przypadał zaraz jakiś hajlajcik, żeby ludzie się nie nudzili.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3254 Post autor: Koper » wt lut 07, 2017 18:06 pm

Hmmm... patrzę na ten program, którego mieliście okazję słuchać... Trzy tracki z Red Tenta? Rzeczywiście dziwne. Paru kawałków się uczepił już jakiś czas temu i się ich trzyma: H2S, Addio monti z I Promessi Sposi (tam temat główny był lepszy od tego)... No ale cóż, starsi ludzie mają swoje dziwactwa. ;)
Wojtek pisze: Straszna bieda ten koncert, wyszedł jakiś stary dziadek i machał kijkiem, nie było laserów, nie było światełek, nie podobało mi się, 2/10
Jak rozumiem nie miał nawet czerwonych spodni?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3255 Post autor: Adam » wt lut 07, 2017 19:36 pm

Koper pisze:
wt lut 07, 2017 18:06 pm
Hmmm... patrzę na ten program, którego mieliście okazję słuchać... Trzy tracki z Red Tenta? Rzeczywiście dziwne.
i to długaśnych.. wychodzi na to że to jego najbardziej znany i najlepszy score obok Misji skoro tylko on miał aż tyle traków co ona :roll:
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ