THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
jezu ale przeżywacie - przecież wiadomo że Tom nie dostał tej nominacji dlatego że score jest niby genialny :]
#FUCKVINYL
dalem wszystkim to jasno do zrozumienia 

Ja tam to wiem, że to czysta polityka, ale byłem ciekaw czy wy też zdajecie sobie z tego sprawęAdam pisze:jezu ale przeżywacie - przecież wiadomo że Tom nie dostał tej nominacji dlatego że score jest niby genialny :]

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Newman zrobił bardziej "innowacyjny" score niż cokolwiek Arnold zrobił w życiu...Agent pisze:to ze troche lubie muzyke Newmana do Skyfall, nie znaczy, ze Arnold nie zrobilby czegos o wiele lepszegoco by bylo w bardziej bondowskim stylu i bardziej innowacyjne
ale to juz z Adamem pisalem po ogloszeniu Toma
niemniej jednak warto wspierac Tomka przy Oscarach
i nawet nie chce mi się pisać że biedny Barry się w grobie teraz przewraca.. tyle kultowych scorów i piosenek i żadnego noma, żadnego globa. ale takie mamy czasy - dostają nomy popularne filmy a jedynym scorem z listy nominowanych który serio zasłużył sobie w tym roku na nom jest Danna. na 2 miejscu Marnynelli, ale tutaj jest to dla mnie zaskakujące że go nie zdyskwalifikowali skoro używa muzyki źródłowej i jest ona nawet skredytowana w booklecie.. no ale to są te słynne "zasady-brak zasad" AMPASu.
#FUCKVINYL
Tomorrow Never Dies z 97Paweł Stroiński pisze:Newman zrobił bardziej "innowacyjny" score niż cokolwiek Arnold zrobił w życiu...Agent pisze:to ze troche lubie muzyke Newmana do Skyfall, nie znaczy, ze Arnold nie zrobilby czegos o wiele lepszegoco by bylo w bardziej bondowskim stylu i bardziej innowacyjne

Paweł to hejter Arnolda więc z nim nie pogadasz :] dlatego tego śmiesznego zdania nie komentowałem 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie było W OGÓLE innowacyjne. Po prostu wziął Barry'ego i włożył go w nowoczesne trendy.Mystery pisze:Tomorrow Never Dies z 97Paweł Stroiński pisze:Newman zrobił bardziej "innowacyjny" score niż cokolwiek Arnold zrobił w życiu...Agent pisze:to ze troche lubie muzyke Newmana do Skyfall, nie znaczy, ze Arnold nie zrobilby czegos o wiele lepszegoco by bylo w bardziej bondowskim stylu i bardziej innowacyjne
niemniej jednak warto wspierac Tomka przy Oscarachbyło bardziej innowacyjne.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A ty jesteś takim fanbojem, że w ogóle nie masz na jego temat nic rozsądnego do powiedzenia. Jesteś gorszy niż Wawrzyniec i ja z Hansem i Williamsem... razem wzięci.Adam pisze:Paweł to hejter Arnolda więc z nim nie pogadasz :] dlatego tego śmiesznego zdania nie komentowałem
Arnold nic nie wniósł do gatunku, po prostu miał fuksa.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to było innowacyjne.Paweł Stroiński pisze:Nie było W OGÓLE innowacyjne. Po prostu wziął Barry'ego i włożył go w nowoczesne trendy.Mystery pisze:Tomorrow Never Dies z 97Paweł Stroiński pisze:Newman zrobił bardziej "innowacyjny" score niż cokolwiek Arnold zrobił w życiu...było bardziej innowacyjne.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
tutaj Newman nie ma startu ze Skyfall niestety do takich scorow Arnolda, jak do Bondów (TND, TWINE, CR czy QoS) czy do takiego Star GatePaweł Stroiński pisze:Newman zrobił bardziej "innowacyjny" score niż cokolwiek Arnold zrobił w życiu...Agent pisze:to ze troche lubie muzyke Newmana do Skyfall, nie znaczy, ze Arnold nie zrobilby czegos o wiele lepszegoco by bylo w bardziej bondowskim stylu i bardziej innowacyjne

w Skyfall bondowskiego klimatu za czasów Barry`ego czy Arnolda ze świecą niestety szukać

ale mimo wszystko, rozpatrując Skyfall jako score akcji, ktory z Bondem nie ma nic wspolnego, to musze przyznac ze ciekawie wypada

Newman nawet 30 sekund po koncowego Gunbarrela nie mogl napisac

w wiekszosci utworow akcji (szczegolnie w scenach w Stambule) Newman nie potrafi objac calej sceny jednym brzmieniem i nadac przy tym powiew swierzosci i oryginalnosci, jak robil to Barry czy Arnold. Do tego tylko w jednym utworze pojawia sie temat przewodni z piosenki, ktory trwa jedynie 15 sekund.......
Rozumiem, ze kazdy kompozytor powinien przy Bondach wprowadzic swoj styl itp ale jednak jakies zasady powinny obowiazywac.............
Ostatnio zmieniony pt sty 11, 2013 21:52 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
ani Arnold ani Newman nie są w niczym innowacyjni w bondach. tylko mnie to nie obchodzi 

#FUCKVINYL
dokładnie Mefi
prawda taka że wyżej Arnolda i Newmana tylko niebo

#FUCKVINYL
Takiego nowoczesnego miszmaszu elektroniki i orkiestry nie było wcześniej w muzyce filmowej, toż to rówieśnik raczkującego Powella z tandetnego dziś Face/Off . Do dzisiaj nie mogę uwierzyć, że to muzyka z 1997.Paweł Stroiński pisze:Nie było W OGÓLE innowacyjne. Po prostu wziął Barry'ego i włożył go w nowoczesne trendy.