FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Inna sprawa, że nie bardzo ogarniam założenia dwóch ostatnich dni festiwalu. Tam coś dojdzie czy po prostu doczepili bo tak?
na fejsie napisali w komencie tak: "W zeszłym roku koncerty odbywające się po finałowym niedzielnym pokazie symultanicznym nie były wliczone w festiwalowe dni. W tym roku stwierdziliśmy, że pokażemy Wam, że FMF trwa o wiele dłużej niż tylko wydarzenia w Krakowie" - czyli te imprezy dla młodych kompozytorów u Pendereckiego na zadupiu i koncerty dla dzieci podpinają teraz pod dni trwania, żeby na papierze wyglądał na dłuższy festiwal.. w prasówce jest napisane że finałem jest Titanic.
NO CD = NO SALE
OK, to pobyt wyjdzie taniej w takim razie 

o fuck
Trevor Rabin w Polsce z YES (Anderson + Wakeman + Rabin - reaktywacja prawie całego YES była w październiku 2016). Koncert będzie 13.07 w Dolinie Charlotty.

NO CD = NO SALE
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
W sumie nigdy byłem na FMF Youth Orchestra dobre to czy rzeczywiście dla dzieciaków? Tego 23 maja wiadomo powtórka w innym mieście ale 22 maja jeszcze jakby nie obsadzony (chyba, ze nie doczytałem) ?Adam pisze: ↑czw sty 19, 2017 18:16 pmna fejsie napisali w komencie tak: "W zeszłym roku koncerty odbywające się po finałowym niedzielnym pokazie symultanicznym nie były wliczone w festiwalowe dni. W tym roku stwierdziliśmy, że pokażemy Wam, że FMF trwa o wiele dłużej niż tylko wydarzenia w Krakowie" - czyli te imprezy dla młodych kompozytorów u Pendereckiego na zadupiu i koncerty dla dzieci podpinają teraz pod dni trwania, żeby na papierze wyglądał na dłuższy festiwal.. w prasówce jest napisane że finałem jest Titanic.
w tamtym w tym dworku Pendereckiego kilkadziesiąt km za Krakowem były jeszcze koncerty i warsztaty kompozytorskie - o tych pisałem. Dziś nic o nich nie napisali. Nie mylić z koncertem Star Wars tej orkiestry Youth.
NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Adam pisze: ↑czw sty 19, 2017 18:16 pmna fejsie napisali w komencie tak: "W zeszłym roku koncerty odbywające się po finałowym niedzielnym pokazie symultanicznym nie były wliczone w festiwalowe dni. W tym roku stwierdziliśmy, że pokażemy Wam, że FMF trwa o wiele dłużej niż tylko wydarzenia w Krakowie" - czyli te imprezy dla młodych kompozytorów u Pendereckiego na zadupiu i koncerty dla dzieci podpinają teraz pod dni trwania, żeby na papierze wyglądał na dłuższy festiwal.. w prasówce jest napisane że finałem jest Titanic.
To na ile dokładnie muszę sobie załatwiać zwolnienie do pracy i na uczelnię?

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
rozmawiałem o tym z HPkiem ale wtedy nie było jeszcze potwierdzone - Harry Potter 1 Live aż cztery razy w PL w tym roku:
http://www.filmweb.pl/news/%22Harry+Pot ... sce-121325
http://www.filmweb.pl/news/%22Harry+Pot ... sce-121325
NO CD = NO SALE
- Krelian
Pewnie z "dublingiem"

na całym świecie grają w oryginale więc czemu nagle u nas miało by być inaczej?
NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Dubbing to minus w przypadku jakiejś zagranicznej publiczności, więc zakładam, że normalnie po ludzku dadzą inglisz i napisy 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Krelian
No to spoko bo już myślałem, ze będą chcieli dzieciaki przyciągnąć.
tzn w naszym kochanym kraju nigdy nic nie wiadomo, jeszcze ten kretyn Gliński zawsze może wyskoczyć i powiedzieć że to nie polskie i dadzą dabing 

NO CD = NO SALE
Najlepiej by było gdyby nie było żadnego dźwięku poza orkiestrą
A jeśli jesteśmy już w temacie polityki, to ja bym się bardziej obawiał tego, że w 2018 zmieni się prezydent miasta, a nowy może wywalić pół KBFu i FMF zakończy swój żywot. Oby nie, ale wszystko dzisiaj jest możliwe.

Znaczy, tak, że trochu ludzi w KBFie nadaje sie rzeczywiście do wymiany. Tylko, że w tedy raczej do wymiany nie poszły by te "właściwe" osoby.hp_gof pisze: Najlepiej by było gdyby nie było żadnego dźwięku poza orkiestrąA jeśli jesteśmy już w temacie polityki, to ja bym się bardziej obawiał tego, że w 2018 zmieni się prezydent miasta, a nowy może wywalić pół KBFu i FMF zakończy swój żywot. Oby nie, ale wszystko dzisiaj jest możliwe.
Co do wywalenia FMFu, wątpię. Z byt dobrze sie to rozkręciło.
A i marketing KBFu już raz sprawdził co moze sie dziac przy "niby wywaleniu" FMFu.
Ze ma tłum za sobą, co wierzył ze to prawda.