Howard Shore - Hobbit
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Howard Shore - Hobbit
OK, to w takim razie przez następne 3 lata będziemy mieli co roku "Hobbita". Hurra. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
lepszy przez 3 lata Szor niż wybudzany raz na 10 lat ze snu zimowego leciwy Dżon 
choć i tak Hobbit będzie wyłacznie odrzutami z LOTRa z może paroma nowymi tematami i tyle. Ale to się jeszcze nie przejadło przynajmniej.

choć i tak Hobbit będzie wyłacznie odrzutami z LOTRa z może paroma nowymi tematami i tyle. Ale to się jeszcze nie przejadło przynajmniej.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A ja do końca wierzę, że Shore spróbuje jakichś nowych rozwiązań. Będzie w starym stylu, starym brzmieniu, świat muzyczny będzie ten sam, ale postara się stworzyć coś względnie świeżego. Tak jak to robił w każdej kolejnej części Władcy Pierścieni. Jak Shore ma takie ambicje i tyle czasu to potrafi to zrobić. I taką mam nadzieję. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Jakie ambicje, przecież już dawno niczego nie musi udowadniać, zwłaszcza w śródziemiu. Podejrzewam, że jego ścieżki będą zwyczajnie bardziej milusie od LOTRa i tyle. Ale liczę też i na temat smokaDanielosVK pisze:Jak Shore ma takie ambicje i tyle czasu to potrafi to zrobić. I taką mam nadzieję.

Adam pisze:Na razie nie wiadomo, jaki będzie tytuł trzeciej części. Jednak wytwórnie już zarezerwowały domeny sugerujące, że może to być "The Hobbit: Desolation of Smaug" lub "The Hobbit: Riddles in the Dark".
taa, prędzej The Hobbit: Dancing with the Stars

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Dlaczego mają być bardziej milusie, skoro Jackson zamierza z Hobbita zrobić nie mniejszą epopeję od LotRa? 

Fe.
Głównymi bohaterami jest uroczy Hobbit i trzynastu figlarnych krasnoludów, może dlategoDanielosVK pisze:Dlaczego mają być bardziej milusie

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale film będzie poważniejszy niż książka, z resztą sam motyw drużyny krasnoludów (którym przypuszczalnie jest temat z trailera) jest dosyć poważny jak na trzynastu figlarnych krasnali.
Na pewno pojawią się jakieś rubaszne motywy, ale w LotRze też je mieliśmy, więc nie wiem, czy będzie bardziej milusio.

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Będzie jakaś orgiaDanielosVK pisze:Na pewno pojawią się jakieś rubaszne motywy

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W zasadzie to w trailerze widać, jak się Gandalf z Galadrielą miziają, więc kto wie... 

Fe.
DanielosVK pisze:Ale film będzie poważniejszy niż książka

obejrzyj sobie zwiastun - przecież połowa to wygłupy krasnali, a skoro już mają być trzy filmy, to chyba czymś będą musieli zapełnić
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wygłupy wygłupami, ale nie da się chyba ukryć, że Jackson chce zrobić nie wiadomo jaką epopeję.
Fe.
to niech se własną wymyśli, bo na razie podąża śladami Lucasa
Pragnąłbym zwrócić uwagę na pewien, możliwy, fakt: kompozytor tej klasy szuka wyzwań i różnorodności. możecie wierzyć że dość się nażygał przez te 5 lat siedzenia nad LOTRami w kółko. Hobbit to projekt z nadania i daje sobie rękę uciąć że z pewnością nie był tak zachwycony projektem jak w przypadku LOTRów. dla takiego kompozytora perspektywa ślęczenia nad jednym materiałem przez 3 lata (a później kolejne bo przecież wiadome jest że z Hobbitem zrobią wersje reżyserskie z opóźnieniem tak jak zrobili z LOTREM i będzie trzeba kolejną muzę dogrywać) nie jest radosnai częsciowo go autuje z innych prac.. Biorąc pod uwagę że wszystko osiągnął już w LOTrze, zgarnął za niego wszystko co można było zgarnąć (nie tylko namacalnie w formie nagród ale i też od branży i krytyków), na Hobbita na pewno nie klaska uszami. Tym bardziej po wczorajszym jak się dowiedział że mu Jackson zafundował przedłużoną robotę o przynajmniej 2 lata. Do tego przypomnę sytuacje sprzed 2 lat, gdy Adams i Shore byli na fmf - Adams wyraźnie mówił na bankiecie że na chwilę obecną nie było żadnych rozmów o angażu, później były wpisy na jego blogu że Shore nie jest w Hobbicie na chwilę obecną (sytuacja była analogiczna jak teraz z Avatarami kolejnymi, gdzie z góry media przypięły Hornera, co o niczym nie świadczy).. Dopiero później, po roku info o angażu Shora zostało potwierdzone, ale to było niecały rok temu. Dlatego nie trudno przewidywać, że wcale Szor nie musi do tego podchodzić z entuzjazmem. To nie był wbrew pozorom wcale tak oczywisty angaż, bo rozmów na ten temat musiało być sporo ale zakończyły się sukcesem dla producentów i rezysera. A jak będzie finalnie to zweryfikuje muza na płycie i tyle. Ale wszystko co Szor miał do pokazania już pokazał i takie jest moje zdanie. Dlatego nie czekam z utęsknieniem na tą pracę - a już w ogóle nie czekam na wszystkie jej części. Na pierwszą powiedzmy że tak, z ciekawości czy zrobi logiczne pójście po łatwiźnie.Mefisto pisze:Jakie ambicje, przecież już dawno niczego nie musi udowadniać, zwłaszcza w śródziemiu. Podejrzewam, że jego ścieżki będą zwyczajnie bardziej milusie od LOTRa i tyle. Ale liczę też i na temat smokaDanielosVK pisze:Jak Shore ma takie ambicje i tyle czasu to potrafi to zrobić. I taką mam nadzieję.![]()
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wyrażał entuzjazm w jakimś wywiadzie internetowym, który czytałem. Wypowiadał się wtedy o Hobbicie jako "następnym szczycie do zdobycia", dodając, że Jackson świetnie potrafi takie szczyty przed kompozytorem stawiać. Oczywiście dla mnie nie jest to z góry potwierdzenie, że będzie geniusz (nawet tego nie oczekuję, bardzo dobry score na 4/5 jak najbardziej mnie zadowoli), ale myślę, że wcale nie musi być koniecznie, jak mówisz. Tym bardziej, że Shore nie bez powodu swoją najlepszą robotę odwalił w LotRach, bo chyba sam jest fanboyem Tolkiena i podszedł do pracy bardzo osobiście. Myślę więc, że tutaj też jest na to szansa. Niemniej, pożyjemy, zobaczymy. Ja czekam. 

Fe.