Klaus Badelt - Solomon Kane
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Ten fragment z Solomona Kane brzmi jak popłuczyny po Mrocznym Rycerzu... Oryginlanością to to nie grzeszy. Co do Petit Nicholasa, to moja opinia jest bliska Czechowi... W mym przekonaniu słabe to to jest. Taka muzyka do kotleta. Może ze dwa utwory (zjadliwe, ale i tak zepsute nadmierną ilustracyjnością)...
Why So Serious !?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tam styl "Mrocznego Rycerza" lubię, więc mi się to co na razie z "Solomona Kane'a" słyszę podoba 
Ale co do "Petit Nicolas" to mnie zaskoczyłeś
Gdyż ja byłem przekonany, że Ty lubisz takie francuskie rytmy. Dlatego też spodziewałem się, że "Solomona Kane'a" skrytykujesz, ale "Le Petit Nicolas" ocenisz przynajmniej pozytywnie. No cóż, myliłem się.

Ale co do "Petit Nicolas" to mnie zaskoczyłeś

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Szczerze, to mnie to podobieństwo nie przeszkadza, gdyż lubię muzykę z "Tha Dark Knight"Ele pisze:Ja bym powiedział że "brzmi" jak Dark Knight. Słychać znajomą stylistykę, ale z oryginalnością na pewno o wiele wyżej niż w Transformerach Jablonsky'ego.

A co do oryginalności "Solomona Kane'a" to po tych wcześniejszych fragmentach możemy wyjść z założenia, że od "Transformersów" na pewno będzie oryginalniej. Przy czym dla mnie zawsze najważniejsza jest słuchalność, czy mi się dana muzyka podoba, a dopiero potem zwracam uwagę na oryginalność, o czym chyba już nie raz dałem znać

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Drugi "Conan the Barbarian" to to nie jest...
Nawet druga "Przysięga" ani nawet drugie "The Time Machine".
Zbyt przewidywalne i kliszowe, by się zachwycać, ale nawet daje radę, zwłaszcza utwór numer jeden, bo nr dwa mi troszeczkę za bardzo muzyką HZ+JNH do "Batmanów" zalatywał. W każdym razie w porównaniu do tego syntetyku od Hansa i Balfego z jakiejś gry, które nie tak dawno było prezentowane, to brzmi to znacznie lepiej. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak to nie pasujeKoper pisze:"typowy Badelt" i "dobry Badelt" to jak dla mnie się ze sobą gryzie.

A utwory, które "Ele" zapodał brzmią dobrze. Mnie się akurat ten "Batmano-TheDarkKnigto" podobny kawałek podoba, gdyż lubię muzykę do "The Dark Knight". Muzyka może nie odkrywcza, sam wolałbym jednak coś bardziej chwytliwego, ale brzmi dobrze i to jest najważniejsze. A tak w ogóle to nie widzę sensu porównywania tej muzyki do "Conana". A zwłaszcza, przez osobę taką jak Koper, która uwielbia Poledourisa. To tak jakbym ja oczekiwał od każdego soundtracku, aby był jak "Star Wars".
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niby coś w tym jest, ale tak od razu spisujesz Badelta na straty, gdyż porównujesz jego muzykę, z tą, która jest od Twego ulubionego kompozytora. Zresztą nie ma chyba też sensu porównywać tego filmu z "Conanem". Zobaczymy co to będzie, ale ja jestem nastawiony pozytywnie co do filmu, jak i muzyki Klausa Badelta, który według mnie jest dobrym kompozytorem.Koper pisze:Nie porównywałbym, gdyby nie była to muzyka do innej adaptacji prozy Howarda.
A jak ktoś się chce przekonać to właśnie zaczęli grać "Mikołajka" więc się można do kina wybrać i zobaczyć/posłuchać jak ta muzyka się sprawdza. A z tego co wyczytałem w dzisiejszej "Gazecie" to muzyka spisuje się naprawdę dobrze. Oto fragment:
"
"...Że temu filmowi bardzo pomagają składniki z pozoru drugorzędne, dowodzi wesoła muzyka Klausa Badelta. Ona go strasznie napędza. W niektórych momentach, gdy trzeba rozbrzmiewają tu tony jak z westernu czy filmu grozy".
Może ktoś ze strony skusiłby się na recenzję "Le Petit Nicolas"?