Na One Little Indian się nie załapałem bo nie miałem funduszy

Boys From Brazil widziałem ostatnio na Allegro za 69 zł, również One Little Indian był za 129zł (poszedł szybko

Proszę, a więc typowe, mamy kilka soundtrackówMystery Man pisze:Również polecam serie "Silent Hill", genialna muzyka, choć bez znajomości gry, słuchanie jej, było by co najmniej dziwne. Słuchać najlepiej chronologicznie, 1, 2, 3, 4. Silent Hill: Origins i Silent Hill 5 lepiej odpuścić, tylko piosenki są tu warte uwagi, no może parę wartych usłyszenia utworów też by się znalazło, ogólnie tylko dla fanów Yamaoki. Najlepsza jest druga odsłona, po tą może sięgnąć każdy, jak dla mnie jeden z najlepszych soundtracków stworzonych na potrzeby gier video. Klimat dwójki nie ma sobie równych.
http://www.youtube.com/watch?v=3tClLMhYWsQ
Ale zakupiłeś te płyty w normalnym sklepie muzycznymVPFreeMan pisze:Ja kupiłem Silent Hille po ok.12 funtów każdy (tylko że wtedy funt stał coś ponad 6zeta) Ale powiedziałem sobie że w Polsce takiej okazji mogę nie mieć
Zresztą wydałem tam sporo kasy na muzykę (prawie całą wypłatę z Polski,hehehe
)..
129PLN to jednak sporoVPFreeMan pisze:
Boys From Brazil widziałem ostatnio na Allegro za 69 zł, również One Little Indian był za 129zł (poszedł szybko)
W MM jest straszna bieda z muzyka filmowa. Maja niby osobny dzial, ale tyle tego co kot naplakal. Jednak gmerajac w innych dzialach natrafilem kilka razy na edycje japonskie. Moze soundtracki z anime oraz gier wrzucili do bajekWawrzyniec pisze: Ale zakupiłeś te płyty w normalnym sklepie muzycznymCzy też czymś, a la Saturn, Media Markt itd.
Ogólnie to już wiele razy krytykowałem, że w polskich sklepach trudno takie "perełki" znaleźć.
Wybieram sie w przyszlym tygodniu do MM to zapytam pracownika. Ma tam swoj komputerek... choc jeszcze nigdy niczego mi nie wyszukalNp. Joe Hisaishiego w Polsce nie widziałem.
Co pan porownujesz Berlin do naszej wioski....?A np. jak jestem w Berlinie to w większości sklepów widzę jak leżą wymieniane przeze najlepsze soundtracki Hisaishiego: "How'l Moving Castle" "Spirited Away" i "Princess Mononoke".
To, że Tobie Hisaishiego nie muszę polecać to wiem. W sumie to widzę, że jesteś większym znawcą muzyki japońskiej ode mnieVPFreeMan pisze:Hisaishiego nie musisz mi polecać! To jeden z moich ulubionych kompozytorów
Juz zanotowalem w kajecieWawrzyniec pisze: zachęta kierowana jest ku Panu Bucholc Krok![]()
Ja lubie takze elektronike, ale pod jednym warunkiem, zeby nie podrabialaA uważam, że Hisaishi, a szczególnie "Princess Mononoke" jest dobre na początek. Zwłaszcza, dla osób gustujących w klasycznym brzmieniu, bez elektroniki, a głównie sama orkiestra![]()
No to u nas jest jednak lepiej, choc caly czas zle.Ja to w sumie porównuję jedną stolicę państwa europejskiego do drugiej. I dlatego też jak wracałem swego czasu do domu przez Warszawę, wstąpiłem do "Złotych Tarasów" do Empiku i chyba Media Marktu (gdyż chyba tam też się znajduje) i to co zauważyłem na półkach w dziale muzykę filmowa prosiło o pomstę do nieba. Zero WilliamsaZero Zimmera
Najwięcej do leżało płyt do "KiTu". Znaczy "Kochaj i Tańcz", znalazłem też soundtrack do "Magdy M." i parę jakiś dziwacznych składanek. Może natrafiłem na jakiś zły czas, ale widok był dla mnie przerażający i zarazem smutny
Chociaż jak w sumie widzę, że soundtrack do "KiTu" jest na szczytach list sprzedaży to mogę tylko napisać, że sprzedają to co ludzie chcą:/
To sa sklepy specjalistyczne?Chociaż z drugiej strony ile razy chodzę po berlińskich sklepach z muzyką filmową
A maja tam plyty Intrady, FSM czy GDM?tyle razy widzę jak niebo jest blisko piekła: Tyle wspaniałości, a w portfelu tak mało pieniędzy, żeby to wszystko zakupić![]()
Troche tego wychodzi, jednak zazwyczaj plyty sa dolaczane do gier jako bonusy (glownie do edycji kolekcjonerskich).Z tymi soundtrackami do Silent Hillem to jestem dlatego także pod wrażeniem, gdyż chyba mimo wszystko w Europie soundtracki do gier nie są tak popularne. W Polsce to widziałem tylko soundtracki do najnowszego "Alone in the Dark" i tyle.
Nawet wiecej niz kilkaVPFreeMan pisze:Trochę muzyki filmowej jest w sklepie internetowym Gigant, tutaj link :
Kilka Goldsmithów mają
http://www.gigant.pl/html/index.asp?mai ... &tab=0&k=1
Ktora?Mi kiedyś udało się na Allegro zakupić :
Lord Of The Rings Rosenmana za 5zł
The Ring 2 Zimmera za 7zł
Pearl Harbor Zimmera za 10zł
Jakaś laska sprzedawała