Koper pisze: ↑pt kwie 19, 2024 19:12 pm
kiedyśgrześ pisze: ↑śr kwie 17, 2024 14:08 pm
rozbawiło mnie, że frakcja komunistów do osiągnięcia swoich celów (nowy lepszy świat) musi używać magii (zimna fuzja, czy co to tam było), natomiast kapitaliści w serialu trzymają się zasad świata realnego, ok. dość brutalnie, ale bronią interesów akcjonariatu budując swoją wersję nowego lepszego świata wg zasad jakiejś znanej logiki... mamy produkt, musimy wytworzyć zapotrzebowania, "zbudować" rynek
Ale przecież kapitaliści korzystali z tej samej "magii" co komuniści tylko postanowili ją zachować dla siebie (tak jak z zakopaniem jakiegoś patentu do szuflady) żeby swołocz musiała żyć wg ich widzimisię i kupować ich produkty, zatem Twój wywód jest troszkę naciągany - obie frakcje funkcjonowały wg tych samych praw fizyki i z tym samym rozwojem technologii, różniło je to kto co chce z tym zrobić. Jak to w życiu.
nie wiem, co Ty masz Koper do tych kapitalistów

podejrzewasz ich o jakieś niecne uczynki
widziałem wczoraj na Netflix Problem trzech ciał, wypowiadałeś się o serialu w innym wątku widzę,
niewidzialne odciągnięte w czasie globalne zagrożenie to byłby dobry pomysł na biznes moim zdaniem, ludzie wydadzą każdą kasę na bezpieczeństwo, tylko jak ludzi przekonać do takiego niewidzialnego odciągniętego w czasie zagrożenia, jak to zmonetyzować

tak zupełnie bez związku z kapitalistami