Film jest cienki jak makaron...
Wszystklo już było, wszystko oklepane, i zaoszczędzili sporo na efektach, bo kto spodziewa się rozwałki miast i planety, to owszem jest to i super zrobione, ale trwa to wszystko może 2, 3 minuty razem i wszystko było w zwiastunie w zasadzie. Reszta to ciągła strzelanka mysliwców z UFO-spodkami a potem z chodzącymi po ziemi ufokami i królową.. W jedynce było więcej scen które do dziś robią wrażenie. Tutaj nie ma nic. Nawet żadnego patosowego przemówienia prezydenta nie ma.. To z jedynki do dziś wywołuje ciary i łzy w oczach (tak jak i to z Armegeddonu). BYłem w Imaxie 3D - efektu 3d oczywiście brak, może ze 3 scenki po 2 sekundy gdy coś leci rozwalone na ekran, a tak to nic.. Jestem fanem popkornu w kinie, mądrego popkornu. Jestem fanem jedynki, którą uważam za jeden z kamieni milowych w kinie, też pod względem efektów.. Na tym się po prostu nudziłem i nic mnie nie zaciekawiło, nie zaskoczyło, nawet się nie uśmiechnąłem przy cukierkowych tekstach, wszystko suche i.. NUDNE.
MUzyka jak na cd - oklepane tapeciarstwo, wychodzą wojaki z hangaru, to mamy werble, ktoś wali patosowe zdanie, podniosłe dęciaki... tematu Arnolda nie ma w ogóle, słychać go dopiero jak startuje end credits.
Absolutnie odradzam kino, te 30 zł lepiej przeznaczyć na zakup jakiegoś scoru którego nam brakuje w kolekcji.
#FUCKVINYL