Les Misérables (2012) (Musical)
Re: Les Misérables (2012) (Musical)
ale taka prawda - tą "rolę" byle która aktorka z w miarę podobnym cv do jej by zagrała tak samo, a teraz wielce się jej oskary daje.. a za rok wszystko dostanie McConaughey bo schudł 50 kilo i zagrał gościa z aids
a wcześniej Balowi w Fighterze.. tylko że on przynajmniej miał dodatkowe utrudnienie bo musiał zagrac gościa z zielonymi papierami a nie tylko schudnąc i płakać..

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Gówno prawda, tyle powiem. Rola jest bardzo dobra, a zapłakać i skoncentrować w kilkuminutowym ujęciu cierpienie postaci przy jednoczesnym śpiewie to prawdziwa klasa aktorska, z czym zresztą zgadza się każdy, kto obejrzał film, poza "mondrym" Adasiem.Adam pisze:ale taka prawda
prawda i o tym nie od dziś pisują branżowe media w usa i u nas również - że wystarczy się dać oszpecić i popłakać i będzie garść nagród.. sam sobie tego nie wymyśliłem i od kilku lat są kolejne tego przykłady.
#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale można przy tym też świetnie zagrać. Czegoś w tym nie rozumiesz?
tak - nagrodowego hypu i tylko tego, któryś raz z kolei przy takim przypadku, w dodatku za czas antenowy którego nie powstydziłby się aktor 4-planowy 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No popatrz, dokładnie przepisał to co wyżej ironicznie napisałem.Adam pisze:prawda i o tym nie od dziś pisują branżowe media w usa i u nas również - że wystarczy się dać oszpecić i popłakać i będzie garść nagród.. sam sobie tego nie wymyśliłem i od kilku lat są kolejne tego przykłady.

A co do Anne, to naprawdę nie chodzi tylko o śpiew i wygląd. Cała jedna scena to tylko z ujęcie na samą twarz i naprawdę można odczuć emocje i cierpienie głównej bohaterki. A jak pisałem, samo płakanie, aby też było naturalne, też nie jest czymś od tak prostym.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
ale jakie śpiewanie? jak oni recytowali wierszyki na planie a w postsynchronach była dopiero nagrywana pełna orkiestrowa wersja 

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ująłbym to dosadniejszym epitetem, ale nie chcę podważać dorobku Ministerstwa Edukacji Narodowej.Wawrzyniec pisze:To jest bardzo proste tłumaczenie, które skierowane jest bardziej do delikatnie mówiąc amatorów

Ja to rozumiem, Ty to rozumiesz, wszyscy ludzie dookoła wychodzący ze mną z kina wydawali się to rozumieć...A co do Anne, to naprawdę nie chodzi tylko o śpiew i wygląd. Cała jedna scena to tylko z ujęcie na samą twarz i naprawdę można odczuć emocje i cierpienie głównej bohaterki. A jak pisałem, samo płakanie, aby też było naturalne, też nie jest czymś od tak prostym.

Anne ma w tym roku godną konkurentkę, bo Helen Hunt pokazała w The Sessions cycki, a całkiem niedawno również za cycki, Oscara dostała Kate Winslet, także szykuje się ciekawa rywalizacja, wychudzona i oszpecona Anne, kontra cycki Helenprawda i o tym nie od dziś pisują branżowe media w usa i u nas również - że wystarczy się dać oszpecić i popłakać i będzie garść nagród.. sam sobie tego nie wymyśliłem i od kilku lat są kolejne tego przykłady.

50 cent jakoś nic nie dostałAdam pisze:ale taka prawda - tą "rolę" byle która aktorka z w miarę podobnym cv do jej by zagrała tak samo, a teraz wielce się jej oskary daje.. a za rok wszystko dostanie McConaughey bo schudł 50 kilo i zagrał gościa z aidsa wcześniej Balowi w Fighterze.. tylko że on przynajmniej miał dodatkowe utrudnienie bo musiał zagrac gościa z zielonymi papierami a nie tylko schudnąc i płakać..

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Rany boskie, Łachu, żem Cię nie poznał w tym nowym avatarze. 
Chociaż nie, ona nie schudła.

To co, Naomi Watts dostanie za "Lo Impossible"?Adam pisze:teraz wystarczy się do roli odchudzić 20 kg, rozpłakać i pokazać ubrudzonym przez 8 min filmu i masz oskara![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bo się nie ubrudził i nie płakał.Mystery pisze:50 cent jakoś nic nie dostałAdam pisze:ale taka prawda - tą "rolę" byle która aktorka z w miarę podobnym cv do jej by zagrała tak samo, a teraz wielce się jej oskary daje.. a za rok wszystko dostanie McConaughey bo schudł 50 kilo i zagrał gościa z aidsa wcześniej Balowi w Fighterze.. tylko że on przynajmniej miał dodatkowe utrudnienie bo musiał zagrac gościa z zielonymi papierami a nie tylko schudnąc i płakać..
![]()

A na poważnie, to nie wiem czemu taka Krystyna Pawłowicz zionie od niektórych w stronę Anne Hathaway.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jedyne słuszne, gdyż z muzyką Basila fanboju jeden. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Gdyż z bardzo dobrym scorem i tyle.