Jeff Danna & Akira Yamaoka - Silent Hill: Revelation
Re: Jeff Danna & Akira Yamaoka - Silent Hill: Revelation
no, nie pozostaje nic innego niż na główkę do betonu właśnie po czymś takim. ale Sinister lepszy bo tam aż mi szkoda było czasu posta pisać 

#FUCKVINYL
Ja słucham od kilku dni i mi się podoba, dobry klimat jest, chcę jeszcze film zobaczyć 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Film zbiera masakryczne recenzje, ale jak masz znowu wygrać bilet to idź, kto Ci broni.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jakby kto oczekiwał, że kolejny amerykański horrorowy sequel (w czy-de) zbierze magiczne recenzje. Już przecież jedynka nie była jakaś rewelacyjna. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie rewelacyjna, ale przynajmniej dobra i swój klimat miała.Koper pisze:Już przecież jedynka nie była jakaś rewelacyjna.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Klimat, zdjęcia i scenografia jak najbardziej. Chociaż to chyba po prostu udało im się z gry przenieść.
Ale fakt, jak na amerykański horrorek to była to udana produkcja. Ale jak widzę sequel z "3D" w tytule to nie spodziewam się zbyt wiele. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tym razem akurat nie będę polemizował i niech będzie, że Ciebie papuguję. 

Mi też się podoba, ale musiałem trochę tego posłuchać, by się dobrze w tą muzykę wbić. Dla laików tematu Silent Hill, przeprawa może być nie łatwa i miejscami mało zrozumiała i smaczna, toteż z pewnością nie jest to muzyka dla każdego. Utwory są długie i mimo, iż często zmieniają we własnym obrębie klimat, to i tak płyną i grają w miarę okazale, przykład świetnego 6 minutowegoTemplar pisze:Ja słucham od kilku dni i mi się podoba, dobry klimat jest, chcę jeszcze film zobaczyć
"Vincent and Heather Open the Box". Znakomite jest tu "Born and Raised In Silent Hill", które w drugiej części niesie ze sobą naprawdę świetną melodię najlepiej słyszaną później w kapitalnym finale "The Carousel / Red Pyramid Battles the Missionary".
Ambientowe, industrialne granie Yamaoki może być niewygodne, szczególnie te w mocniejszym wydaniu ("Red Pyramid / The Nurses"). Całość jak na takie granie jest nieco za długa i niektóre utwory są tu mało potrzebne ("Master of the Order"), ale pod obrazem pewnie będzie to wszystko sprawowało się przednio.
Jak na muzykę z hollywoodzkiego filmu grozy, pozycja to z pewnością oryginalna, bogata i co najważniejsze obdarzona niezwykłym klimatem i do tego całkiem urodziwa ("Lost Souls"). Najlepsza horrorowa ścieżka w tym roku, no i do tego, świetna piosenka "Silent Scream".
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ciekawe. Mnie tam na razie podoba się "Cabin in the Woods" i "Sinister", więc chyba mnie przekonałeś odnośnie tego "Silent Hilla" mimo, że podobno film cienki jak dupa węża.Mystery pisze:Najlepsza horrorowa ścieżka w tym roku, no i do tego, świetna piosenka "Silent Scream".
"Cabin in the Woods" jest zbyt konwencjonalny, "Sinister" ekstremalny, no i obu słuchało mi się z nie małymi problemami, na tym polu zdecydowanie wolę "Silent Hilla".Wawrzyniec pisze:Ciekawe. Mnie tam na razie podoba się "Cabin in the Woods" i "Sinister", więc chyba mnie przekonałeś odnośnie tego "Silent Hilla" mimo, że podobno film cienki jak dupa węża.
Nowy "Silent Hill" na stopklatce dostał w miarę pozytywną recenzję, nota na IMDB też nie jest najgorsza. Że na RT wygląda to mizernie to nic dziwnego, pierwsza część również nie cieszyła się tam powodzeniem i w sumie krytykom po raz pierwszy stykającym się z tym światem nie dziwię, kulawe pielęgniarki, gość z tarką na głowie, wtf?

To tak jak i jedynka, a jednak Ci się podobałaWawrzyniec pisze:Film zbiera masakryczne recenzje

A ja film już widziałem i jestem zadowolony

Muzyka w filmie spisuje się świetnie, działa dużo lepiej niż w jedynce, obejrzałem sobie też wczoraj jedynkę, żeby właśnie porównać

A w filmie podobało mi się zakończenie:
Spoiler:

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To w takim razie musisz się nie zgodzić z tą recenzją:
http://film.org.pl/r/recenzje/silent-hi ... -3d-17201/
Ja właśnie na forach, które co do "jedynki" były bardzo przychylne, nie czytam pochlebnych recenzji. Ale sam nie widziałem, więc nie mam prawa się wypowiadać.
P.S. Podoba mi się, że często chodzisz do kina.
http://film.org.pl/r/recenzje/silent-hi ... -3d-17201/
Ja właśnie na forach, które co do "jedynki" były bardzo przychylne, nie czytam pochlebnych recenzji. Ale sam nie widziałem, więc nie mam prawa się wypowiadać.
P.S. Podoba mi się, że często chodzisz do kina.

Na Stopklatce jest w miarę pozytywna recenzja, znam parę osób, którym tez się bardzo podobało, choć wszyscy to fani Silent Hilla, tak i ja zresztą. Także jak Ty nie grałeś to nie wiem jak Ci się spodoba
Ale ja polecam i w 3D, bo jest naprawdę świetne i nie jest to slasher, jak niektórzy przewidywali 

A zapomniałem napisać, za płytę daję 4/5, a za muzykę w filmie to nawet dam 4,5/5