No właśnie, motyw z Id da się zapamiętać, zanucić i wszyscy go znają, a Ty tu wyskakujesz z jakimiś "złożonymi" sucharamihp_gof pisze:Jak wybrałem bardziej charakterystyczne motywy, które da się nawet zanucić i zapamiętać, to k**** nie pasuje
Najlepszy motyw Alexandre'a Desplat
-
Templar
Re: Najlepszy motyw Alexandre'a Desplat
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To nie jest pastisz Desplata na minimalizm, pewne ciągoty Alexandre ma od jakiegoś czasu, tak naprawdę. Patrz Painted Veil i sposób w jaki tam pisze na fortepian.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Gdzie w ankiecie są "Idy Marcowe"? Chyba już bardziej wyrazistego tematu nie ma. Z całej ankiety mam w pamięci 3 jego main themy, czyli taki z Desplata tematyk jak z Hansa wielki symfonik. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
hp_gof
To se wpisz, Wojtek, tytuły utworów na youtubie i skojarzysz 
Nie rozmawiam o Idach więcej, nie dam się sprowokować do dalszej dyskusji
Pan Prezes zatwierdził listę i poszła w świat. A teraz głosujcie, dzieci, nawet jak nie ma na co. A co, w wyborach, to lepiej macie?
Jak to mówił mój wychowawca w LO: "jakbym miał wybierać między panną ślepą a kulawą, to wolałbym pozostać kawalerem"
Nie rozmawiam o Idach więcej, nie dam się sprowokować do dalszej dyskusji
Jak to mówił mój wychowawca w LO: "jakbym miał wybierać między panną ślepą a kulawą, to wolałbym pozostać kawalerem"
-
Templar
Zgłaszam wniosek o odwołanie Pana Prezesa i od razu zgłaszam swoją kandydaturę na nowego prezesa. Kto jest za?hp_gof pisze:Pan Prezes zatwierdził listę i poszła w świat.
-
hp_gof
Już sobie wyobrażam co by się działo, gdybyśmy układali listę utworów na koncert Desplat np. na FMF w Krakowie (o ile tego kiedykolwiek dożyję hehehe).
Templar, jak spróbujesz mnie pozbawić władzy nad duszą Desplata, to za karę wykasuję Cię ze znajomych na facebooku, o!
Templar, jak spróbujesz mnie pozbawić władzy nad duszą Desplata, to za karę wykasuję Cię ze znajomych na facebooku, o!
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Pan Prezes jest tylko jeden. A imię jego Jarosław. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
hp_gof
Dobrze się składa. To właśnie moje imię
Więc zostaję na stanowisku, jupiiiiiiiiii 
-
Templar
No, jak prawdziwy Prezes, u tamtego też jak ktoś się sprzeciwił to go wywalali na zbity pyskhp_gof pisze:Templar, jak spróbujesz mnie pozbawić władzy nad duszą Desplata, to za karę wykasuję Cię ze znajomych na facebooku, o!
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nie no, dla kontrastu do tych plumkadeł można było wcisnąć kanonadę z Firewalla albo coś równie... skocznego 
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Firewall to chyba najgorszy score Desplata, jaki słyszałem.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Marsz z Candidate/Campaign. Nic innego nie zanuciłbym Desplata.
Odnośnie Deplata, to wczoraj zakończyłem przygodę z HP i tak jak płyta zgarnęła trochę moich sympatii tak w filmie to mdle wyszło mimo że muzyki bylo naprawde sporo w filmie i nawet gdy się wybijała ciągle w tle pozostawała. Nevile nie zawiódł, Lily straciła trochę uroku.
Odnośnie Deplata, to wczoraj zakończyłem przygodę z HP i tak jak płyta zgarnęła trochę moich sympatii tak w filmie to mdle wyszło mimo że muzyki bylo naprawde sporo w filmie i nawet gdy się wybijała ciągle w tle pozostawała. Nevile nie zawiódł, Lily straciła trochę uroku.
Ostatnio zmieniony wt cze 19, 2012 23:59 pm przez Arthur, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
-
Templar
No i kolejne osoby potwierdzają, że Pan Prezes lipę odwalił 
-
hp_gof
No to dochodzimy do momentu, w którym wizytówką Desplata miałby zostać najmniej desplatowski i najbanalniejszy motyw
Ciekawe
Ale też wychodzi na to, że wiele osób prawie w ogóle nie zna twórczości Desplata, nawet najbardziej charakterystycznych (sic!) stworzonych przez niego motywów z ostatnich lat. Normalnie doktorat można by o tym zjawisku napisać